به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، عصر دوم دی ماه جاری، در جلسه شورای سیاست گذاری یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی با اشاره به اینکه همواره داشتن سالن استاندارد برای اجرای نمایش، مطالبه هنرمندان خراسان شمالی بوده است، افزود: بهترین اتفاق دهمین جشنواره تئاتر رضوی افتتاح تماشاخانه شمس بود که امیدواریم چراغ این تماشاخانه با اجراهای پرمحتوا و جلب مخاطب حداکثری روشن بماند.
وی عنوان کرد: جشنواره تئاتر رضوی چند سالی کمرنگ بود و برگزار نشد اما برگزاری دوره دهم این جشنواره، اتفاق خوبی بود که نشان داد، امروز هنر ظرفیت بسیارخوبی برای ارائه ارزش ها دارد که این امر، باسیاست های نظام خروجی دانشگاه ها به لحاظ کمی و کیفی زیاد شده و تولیدات تئاتر افزایش یافته است.
شفیعی تاکید کرد: برای اینکه بتوان تولیدات هنرمندان را جریان سازی و اهداف عالی نظام را محقق کرد به یک سیاست و برنامه ریزی نیاز داریم.
وی جشنواره تئاتر رضوی را بزرگترین اتفاق هنر تئاتر دانست و اضافه کرد: در سال های اول برگزاری این جشنواره اقبال خوبی انجام شد و تولیدات آن حرفه ای و کیفی بود اما پس از آن دچار تکرار شد که جای تأسف داشت اما امیدواریم با همان قدرتی که جشنواره دهم شروع شد، این جشنواره ادامه یابد و همچنان شاهد ارتقاء کیفی آن باشیم.
دکتر محمود عزیزی، مدرس تئاتر و بازیگر کشور هم در این جلسه گفت: اگر خواهان دست یابی به اهداف یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی هستیم تا شاهد ارائه اثر ماندگار در هنر نمایش باشیم، باید با دست باز برخورد کنیم.
وی افزود: ارائه نظر، ایده و گفتار در این زمینه ارزنده است، اما برای اجرایی کردن آنها باید اعتبارات کافی داشته باشیم تا فعالیت های در نظر گرفته شده برای یازدهمین جشنواره قابل اجرا شود.
وی تاکید کرد: حیف است جشنواره هایی مانند تئاتر رضوی با تنگ دستی اجرا شود چراکه این گونه فعالیت ها خروجی مناسبی نخواهد داشت.
عزیزی بیان کرد: باید از صاحب نظران حوزه هنر خراسان شمالی برای تولید آثار دعوت و یک ستون جشنواره به آنها اختصاص داده شود، همچنین تولید آثار مشترک با کشورهای اسلامی همسایه در بخش بین المللی نباید به یک یا دو کشور محدود شود بلکه می توان از غرب پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، آذربایجان و ... در این زمینه بهره گرفت.
دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی، اظهار داشت: جشنواره تئاتر رضوی فرصت بی نظیری است که باید با دید وسیع آن را ببینیم تا با نگرانی کمتری برگزار شود، لذا نگرانی من بابت این جشنواره این است که با امکانات موجود نمی توان به اهداف جشنواره رسید.
دکتر سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) هم در این جلسه گفت: با برگزاری جشنواره تئاتر رضوی در خراسان شمالی این استان در متن رسانه ملی کشور قرار گرفت و مزیت نسبی این استان که همان فرهنگ و هنر است و رهبری هم در سفر به خراسان شمالی به آن اشاره داشتند باید به عنوان تیتر اصلی حوزه های فعالیتی استان قرار بگیرد.
وی افزود: رهبری برای نخستین بار سبک زندگی اسلامی و زندگی رضوی را در خراسان شمالی مطرح کردند بنابراین، خراسان شمالی پیشتاز این مقوله است و جشنواره تئاتر رضوی هم یکی از شیوه های سبک زندگی رضوی است.
وی عنوان کرد: درخواست من این است که جشنواره تئاتر رضوی را به لحاظ شکلی و محتوایی به سمت آموزه های سبک زندگی رضوی پیش ببریم.
نماینده مردم شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه هنر و استعداد انسانی در خراسان شمالی خوبست و فقط نیاز به فراهم کردن زیرساخت در استان داریم، عنوان کرد: راه اندازی دوباره جشنواره تئاتر رضوی با قدرت شروع شد.
دکتر قاسم جعفری افزود: هنر یعنی فکر را به کارگرفتن و درست استفاده کردن از داشته ها ارزش افزوده تامین کردن، بنابراین تئاترها و هنر باید به سمت ایجاد فرهنگ خلاقیت پیش روند.
نظر شما