خبرگزاری شبستان - البرز
فضای مجازی به معنای کپی از دنیای حقیقی است، دنیایی که معنای واقعی زندگی را به گونه ای دیگر نشان می دهد، امّا براستی تا چه اندازه با این فضا آشنا هستیم؟ آیا قواعد و چارچوب امنیتی برای حفظ امنیت خود و خانواده مان داریم؟
افرادی در این فضای مجازی، در این دنیای غیر حقیقی حضور دارند که ما آنان را ندیده ایم، نمی شناسیم و چه بسا اگر آنان را در فضای حقیقی ببینیم، میل به گفتگو، اعتماد و هم صحبتی با آنان را برای خود نمی پسندیم و یا بالعکس افرادی حضور دارند که در دنیای حقیقی شایسته احترام و عزتی هستند که ما به غفلت در فضای مجازی آن را در نمی یابیم.
بازدیدی از موبایل فروشی های سطح شهر نشان داد، که اکثر مشتری ها به دنبال گوشی های اندروید هستند و به صورت الزامی در همان بدو خرید ، نخستین درخواست آنان نصب فضاهای مختلف مجازی است، فضایی که دنیای دیگری را برای ما به تصویر می کشد.
چندی پیش کلیپی با عنوان « پرنده آبی » در فضاهای مجازی منتشر شد، کلیپی که پرنده آبی شکل به استعاره از فضای مجازی از سنین نوجوانی یک فرد تا زمان ازدواج و پس از آن او را همراهی می کرد و نهایت در حالی که فرد سوار این پرنده شد، در کنار خود شهروندان دیگر را دید که همه سوار بر پرنده آبی خود حرکت می کردند و نهایت در دره ای گرفتار شدند و پرنده آبی عظیم تری آنان را بلعید.
این کلیپ انیمیشنی کوتاه، بیانگر این مهم بود، که بشر امروز دست به گریبان مسئله ای جدّی است، مسئله ای که برای او مسائلی را به همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام محمدعلی فتحی، معاونت پژوهشی حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام) در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری در خصوص برنامه های پژوهشی این مرکز به منظور آگاهی بخشی در خصوص فضای مجازی گفت: با توجه به رویکرد اصلی معاونت پژوهشی حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام) و مرکز تشیع شناسی استان که با هدف پژوهش و دستیابی به پاسخ پرسش های متعدد مردم در زمینه های اعتقادی تشکیل شده است، نسبت به بحث آسیب شبکه های مجازی نیز گروه های پژوهشی و تحقیقی تشکیل شده است و طلاب این مدرسه در این زمینه در حال پژوهش هستند.
حجت الاسلام فتحی با نظر بر این مهم که پژوهش و مطالعه را از بسترهای کارآمد به منظور پاسخ به طرح سوال ها خواند و اظهار کرد: بشر همواره در دوره های مختلف با پرسش های متعدد روبه رو بوده است ، از این رو این مدرسه سعی و اهتمام خود را بر تربیت پژوهشگران و محققان حوزوی قرار داده است.
این مسئول، فضای مجازی را یکی از موضوعات مبتلابه جامعه خواند و توضیح داد: در خصوص بایدها و نبایدهای فضای مجازی مسائل متعددی مطرح است، این که باید چه چارچوب و قواعدی در این خصوص در نظر گرفته شود، آیا استفاده آن از حیث شرعی و حتی اقتصادی جامعه اسلامی ما را با مشکلات و مسائلی مواجهه می کند، یا نه ؟ این ها تمامی سوالاتی است، که معاونت پژوهشی حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام) در استان البرز سعی و اهتمام خود را برای پاسخ گویی به آن دارد.
حجت الاسلام فتحی توضیح داد: فضای مجازی در نخستین نگاه به واقع کمک اقتصادی به استکبار است، این واقعیت که شبکه های مجازی برپایه اینترنت است و در استفتائات جواب قوی در این خصوص دیده نشده است.
به گفته وی، اکثر مردم در این فضا ، در حیرت و سردرگمی هستند، آسیب شناسی این فضا و تبدیل این تهدید به فرصت نیازمند پشتوانه علمی و فعالیت های پزوهشی است.
معاونت پژوهشی حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام) تصریح کرد: هم اکنون، یازده گروه پژوهشی در موضاعات مختلف در حال پژوهش هستند و هر کدام از طلاب فعالیت های مختلفی را در موارد مختلف برعهده گرفته اند، که یکی از آن ها بحث فضای مجازی است.
انگاره های مختلفی در فضای مجازی به واسطه کانال ها و گروه های مختلف طرح ریزی شده است و به سهولت در اختیار گروه های سنّی مختلف قرار می گیرد.
امّا واقعیت گرفتار آمدن بسیاری از خانواده ها در این فضا به جهت های مختلف یک امر غیر قابل کتمان است.
قدر مسلّم سبک زندگی اسلامی ما را به شاکله اصلی جامعه آرمانی اسلامی نزدیک می سازد، در نتیجه با تمرکز بر یادگیری مهارت زندگی اسلامی با نظر کارشناسان متعهد و متخصص می توان از این سیل و دومینوی آرزوها روح و روان خویش را به سلامت بگذرانیم و آن چه که امروز بسیار شنیده ایم، یعنی تبدیل تهدیدها به فرصت ها را به واقعیت نزدیک سازیم.
مشغولیت در دنیای مجازی به واقع دومینوی آرزوها است، باور به این معنا بستری از آگاهی را در میان گروه های مختلف سنّی به همراه خواهد آورد.
در این بین نقش آگاهان و فعّالان فرهنگی جامعه حائز اهمیت و بارز است، آنان با دوراندیشی و طرح ریزی برنامه هایی از جمله انظباط زمانی می توانند، اهمیت زمان و فرصت های گرانبهاء زندگی را که با مشغولیت در این فضا به هدر می رود، یادآور شوند و در راستای بهره مندی از حداکثر زمان برنامه ریزی ارائه دهند.
نظر شما