به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان مستقر در ستاد انتخابات کشور، صبح روز گذشته سخنگوی وزیر کشور به خبرنگار شبستان اعلام کرد که برای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۷ زن در سراسر کشور ثبت نام کرده اند.
حسینعلی امیری در پاسخ به اصرار خبرنگار شبستان در خصوص اعلام اسامی این بانوان و حوزه های انتخاباتی که در آن ها شرکت کرده اند امتناع ورزید.
بنابراین گزارش، این نکته از آن جایی قابل اهمیت است که در طول چهار دوره قبلی انتخابات مجلس خبرگان رهبری هیچ زنی در این انتخابات حضور نداشته زیرا همواره شرط حضور در آن رسیدن به درجه اجتهاد تلقی می شده و این عاملی بود که بانوان را از حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ناامید کرده است.
روز اول نام نویسی انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری یعنی ۲۶ آذر ماه افکار عمومی با دیدن عصمت سوادی در صف نام نویسان این دوره انتخابات در خصوص حضور زنان در مجلس خبرگان رهبری کنجکاو شدند.
پس از وی ۱۶ زن دیگر برای این دور انتخابات شرکت کردند.
این در حالی بود که هنوز برخی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سوال خبرنگاران راجع به امکان حضور زنان در انتخابات این مجلس پاسخ روشنی ارایه نمی دادند و از آن جمله می توان به اظهار نظر آیت الله احمد خاتمی مبنی بر این که تصمیم گیری نهایی برعهده فقهای شورای نگهبان در این خصوص است اشاره کرد.
اما در نهایت، حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی در این خصوص گفت: اگر بانویی احساس می کند شرایط حضور در انتخابات را دارد حضورش برای انتخابات خبرگان رهبری بلامانع است.
اما از سوی دیگر آیت الله حسن ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور زنان در مجلس خبرگان را محل اشکال دانست و گفت:"اصلا همچین چیزی امکان ندارد و به لحاظ قانونی زنان نمی توانند در مجلس خبرگان حضور داشته باشند."
وی افزود: خبره باید مجتهد باشد، آیا واقعا در بین زنان کسی را داریم که به مرحله اجتهاد رسیده باشد؟
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید دوباره بر اینکه زنان نباید وارد مجلس خبرگان رهبری شوند، خاطرنشان کرد: در امور مهم کشوری مانند روسای سه قوه یا نخست وزیری باید از رجال سیاسی با خاصیت های خاص استفاده شود و خانم ها حق ندارند که در این مناصب حضور داشته باشند. خانم ها که جز رجال تعریف نمی شوند.
آیت الله ممدوحی تاکید کرد: کسانی که بحث "ورود زنان به مجلس خبرگان رهبری" را مطرح می کنند برای خودشان این اعتقاد را دارند ولی قانون این را نمی گوید.
به گزارش شبستان، اما این کلاف همچنان سر در گم است و باید دید که شورای نگهبان در زمینه حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری چه تصمیمی اتخاذ می کند.
نظر شما