به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، بررسی کیفیت نظارت و اولویتهای سیاستگذاری، اعلام راهبردهای ۶ گانه حزب اعتدال و توسعه برای انتخابات مجلس دهم، چگونگی برخورد امام خمینی (ره) با فتنه از سرتیترهای اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
حضور عارف، مهرعلیزاده و اعضای حزب ندا در ستاد انتخابات کشور
محمدرضا عارف، محسن مهرعلیزاده و برخی از اعضای حزب ندا امروز برای ثبت نام در انتخابات مجلس در ستاد انتخابات کشور حضور یافتند. البته اعضای حزب ندا که امروز به همراه صادق خرازی در ستاد انتخابات کشور حضور یافته بودند حضورشان بیشتر شبیه یک کارناوال تبلیغاتی بود و صادق خرازی هم در پاسخ به این سوال که شما از کجا ثبت نام می کنید گفت: فعلا ثبت نام نمی کنم.
راهبردهای ۶ گانه حزب اعتدال و توسعه برای انتخابات مجلس دهم اعلام شد
همزمان با آغاز ثبتنام نامزدهای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، چهارمین نشست شورای هماهنگی استانهای حزب اعتدال و توسعه با حضور مسئولان ارشد هیئت اجرایی، دبیران و معاونان سیاسی تشکیلات استانی حزب برگزار شد.
در این نشست ضمن تاکید بر لزوم بهکارگیری کلیه ظرفیتهای موجود برای برگزاری انتخاباتی پرشور با مشارکت حداکثری مردم، ابراز امیدواری شد انتخابات اسفندماه همچون انتخابات یازدهمین دوره ریاستجمهوری به خلق حماسهای دیگر، تحکیم پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی و توسعه همهجانبه کشور منجر شود.
در ادامه این نشست، دبیران و معاونان سیاسی تشکیلات استانی حزب اعتدال و توسعه گزارشی از آرایش سیاسی و کاندیداهای احتمالی در حوزههای انتخابیه سراسر کشور ارائه دادند.
در پایان چهارمین نشست شورای هماهنگی استانهای حزب اعتدال و توسعه، راهبردهای 6 گانه ذیل به عنوان نقشه راه این حزب از آغاز ثبتنام نامزدها تا اعلام رسمی تائید صلاحیتها مورد تاکید قرار گرفت:
1- حزب اعتدال و توسعه انتخابات را یکی از مظاهر مردمسالاری دینی دانسته و در راستای تحکیم پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحقق منویات مقام معظم رهبری همچون گذشته تمامی ظرفیتهای خود را برای کمک به برگزاری انتخاباتی پرشور با مشارکت حداکثری احاد مردم به خدمت خواهد گرفت.
2- حزب اعتدال و توسعه ضمن تقدیر از دستاوردهای درخشان دولت تدبیر و امید در عرصههای مختلف بینالمللی، سیاست داخلی، اقتصادی و اجتماعی، تداوم توفیقات این دولت را در گرو تشکیل مجلسی کارآمد میداند که با انجام مطلوب وظایف قانونی خود در دو حوزه تقنینی و نظارتی، بستر لازم را برای اجرای برنامههای دولت یازدهم در توسعه اقتصادی، ارتقای سطح رفاه عمومی و خدمترسانی حداکثری به ملت ایران بهویژه در شرایط پساتحریم فراهم نماید.
3- حزب اعتدال و توسعه آرایش سیاسی کشور در انتخابات آتی را همچون آرایش سیاسی انتخابات ریاستجمهوری سال 92 دانسته و ضمن دعوت از کلیه جریانهای همسو برای تقویت تعاملات فیمابین، بر این مهم تاکید میکند که در انتخابات آتی تحت هیچ شرایطی با جریانات همسو رقابت نخواهد کرد.
4- حزب اعتدال و توسعه از تشکیلات استانی خود میخواهد در مهلت قانونی ثبتنام نامزدها، از چهرههای مقبول سیاسی و اجتماعی متعهد به نظام، معتدل و متخصص در حوزههای مختلف انتخابیه برای کاندیداتوری دعوت کنند.
5- حزب اعتدال و توسعه از تشکیلات استانی خود میخواهد تعاملات با جریانهای همسو در مناطق مختلف کشور را در دستور کار قرار داده و گفتوگو با این جریانها را به اقتضای فضای عمومی هر حوزه انتخابیه به گونهای پیشببرد که به وحدت حداکثری جریانهای همسو در معرفی کاندیدا(ها) منجر شود.
6- صرفا پس از اعلام نتایج قطعی تایید صلاحیتها از سوی شورای محترم نگهبان، تشکیلات استانی حزب اعتدال و توسعه با رعایت چارچوبهای ابلاغی از سوی ستاد انتخاباتی حزب، درباره معرفی کاندیدای حزبی یا حمایت از دیگر کاندیداها تصمیم خواهند گرفت، لذا تا زمان اعلام رسمی فهرست کاندیداهای مورد حمایت حزب از سوی تشکیلات استانی، هرگونه انتساب کاندیداهای احتمالی به حزب اعتدال و توسعه در هر نقطه از کشور تکذیب میشود.
حزب موتلفه اسلامی دعوت حزب عدالت و توسعه ترکیه را رد کرد
حمید رضا ترقی رئیس مرکز بین الملل حزب موتلفه اسلامی در خصوص رد دعوت حزب عدالت و توسعه ترکیه گفت: حزب عدالت و توسعه ترکیه از حزب موتلفه اسلامی دعوت کرد تا در چهارمین کنگره جوانان شاخه حزب عدالت و توسعه ترکیه شرکت کند اما موتلفه اسلامی به دلیل مواضع دولت ترکیه در حمایت از تروریست های داعش در این اجلاس شرکت نکرد.
گفتنی است چهارمین کنگره جوانان شاخه حزب عدالت و توسعه ترکیه 27 تا 30 آذرماه برگزار شد.
چگونگی برخورد امام خمینی (ره) با فتنه/ امام (ره): مرگ مخالفین اسلام و جمهوری اسلامی نزدیک است
فتنه سال 88 تنها حرکت وسیع علیه انقلاب اسلامی نیست و با تورقی در تاریخ میتوان مشاهده کرد پیشتر و در سالهای اولیه انقلاب اسلامی٬ نظام با فتنههای مختلفی مواجه شده است و امام خمینی (ره) با تدییر و درایت کشور را از توطئه منافقین و فتنهگران نجات دادند و روز به روز ایران اسلامی پرقدرتتر حرکت پرشتاب خود را ادامه داد. از این رو مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازخوانی نحوه مواجهه امام خمینی (ره) با فتنهها می پردازد.
پس از پیروزی انقلاب٬ مهمترین چرخش سیاسی سازمان مجاهدین خلق با تحریم رفراندوم قانون اساسی آغاز شد. آنها مانند سایر گروههای مخالفِ انقلاب به شکل برگزاری رفراندوم که از سوی امام(ره) تعیین شده بود، اعتراض کردند و آن را تقابل با اسلام دانسته و صراحتاً محکوم کردند.
در آن زمان٬ رابطه بنیصدر و سازمان مجاهدین خلق، خصوصاً پس از اعلام تغییر ایدئولوژیک سازمان در سال 1354 رابطهی خوبی نبود. بنیصدر سازمان را التقاطی میدانست و اولین کسی بود که عنوان منافق را برای آنها به کار برد و کتابی به نام «منافقان از دیدگاه ما» نوشت. سازمان هم بنیصدر را «آخوند بیعمامه» و «جلاد کردستان» مینامید. اما جریانهای بعدی انقلاب کمکم مواضع سازمان و بنیصدر را نسبت به هم تغییر داد تا جایی که با هم متحد شدند. شروع این تغییر مواضع با رد صلاحیت مسعود رجوی از انتخابات ریاستجمهوری و برهمخوردن برنامهی سازمان برای کسب قدرت کلید خورد.
در دی ماه 1358، رجوی برای ریاستجمهوری نامزد شد، اما به علت آنکه سازمان و رجوی به قانون اساسی رأی نداده بودند و امام (ره) اعلام کرد کسانی که به قانون اساسی رأی ندادهاند، نمیتوانند کاندیدا شوند، رجوی بهناچار از کاندیداتوری کناره گرفت.
بنیصدر در اقدامی زیرکانه اعلام کرد که رجوی دارای پایگاه مردمی بوده و با کنار گذاشتن او مخالف بوده است:«... من با این کار مخالف بوده و هستم [حذف رجوی]... من فکر میکنم آنهایی که این مسئله را به وجود آوردند قصد داشتند اوضاع نامساعدی برای انتخابات ایجاد کنند و جای خوشوقتی است که طرفداران مسعود رجوی ایجاد تشنج نکردند و عاقلانه رفتار کردند و من از ایشان تشکر میکنم...»
موضعگیری جانبدارانهی بنیصدر در آن زمان تلاش آشکاری برای جلب حمایت سازمان و آرای هواداران آن به شمار میرفت. در واقع اولین طلیعهی تعامل بنیصدر و رجوی با این موضعگیری نمایان شد. رجوی اعلام کرد که هواداران سازمان چنانچه تمایل داشته باشند میتوانند به بنیصدر رأی بدهند و رهبری سازمان مخالفتی ندارد.
محمدرضا عدالتیان، یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق در این باره مینویسد: سازمان منتظر نتایج انتخابات شد و بلافاصله پس از انتخاب بنیصدر هواداران سازمان در نقش طرفداران فعال بنیصدر شروع به کار کردند. پس از انتخاب بنیصدر فقط تعداد اندکی از نشریه سازمان برای فروش باقی ماند و کار روزانهی اعضای سازمان تظاهرات به نفع بنیصدر و درگیری با حزباللهیها بود. بنیصدر از شخصیت متزلزلی برخوردار بود، کافی بود به او گفته شود «آقای رئیسجمهور» و آن وقت دیگر بهترین فرد در نظرش شناخته میشدی.
بررسی کیفیت نظارت و اولویتهای سیاستگذاری برای پیشنهاد به رهبر معظم انقلاب
مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز به ریاست آیتالله هاشمی رفسنجانی تشکیل جلسه داد و ادامه موضوع بررسی کیفیت سیاستگذاری و نظارت و اولویتهای آتی برای پیشنهاد به رهبری معظم انقلاب را پیگیری کرد.
در ابتدای جلسه، آیتالله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به حوادث تلخ اخیر در برخی مناطق اسلامی، به ویژه کشتار فاجعهآمیز شیعیان در کشور نیجریه و با ابراز تأسف و محکومیت شدید این واقعه تلخ گفت: در حالی که دولت و ارتش نیجریه در مقابله با گروهک تروریستی بوکوحرام که تنها یکی از جنایتهای آن، ربایش حدود 200 دختر بیگناه دبیرستانی در این کشور است، ناتوان بوده و ضعیف عمل میکند، جای بسی تأسف است که به منطقه شیعهنشین این کشور که شخصیت مؤثر، باسواد و صلحجوی شیخ زکزاکی و پیروان جنبش اسلامی هستند، حمله میکند و همراه با خانواده، آنان را به خاک و خون میکشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر موقعیت مهم کشور نیجریه به عنوان دروازه آفریقا به اروپا و اهمیت این منطقه برای کشورهای غربی، به احتمال ایجاد خوف و وحشت از طرف غربیها برای دولت نیجریه در مورد نقش مسلمانان به ویژه شیعیان و خطر کودتا در این کشور اشاره کرد و گفت: القائات سوء در مورد خطر شیعیان و دخالت جمهوری اسلامی ایران در این منطقه، کاملاً بیپایه و اساس و ظلم تبلیغاتی است و ما امیدواریم هر چه سریعتر دولت نیجریه، نسبت به تأمین امنیت و حقوق شهروندی همه مردم این کشور، خود را پایبند دانسته و به طور قاطع به آن عمل کند.
هاشمی رفسنجانی، قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد در مورد سوریه را به طور نسبی، به شرط اجرای عملی آن خوب توصیف کرد و گفت: گروههای تروریستی از جمله داعش در مذاکرات صلح و دوره انتقالی هیچ نقشی نخواهند داشت و نباید اجازه داد تروریستها و خشونتگرایان مجال و فرصت عرضه اندام پیدا کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به تغییر نگرش غرب و سازمان ملل متحد نسبت به شرایط سوریه گفت: باید با هوشیاری و مراقبت کامل، ضمن حفظ و تقویت وحدت داخلی به ویژه در خصوص مسائل قومیتی و تحکیم برادری و وحدت میان شیعیان و برادران تسنن، مسائل و تحولات بینالمللی به ویژه منطقه را رصد و در موقع و زمان مقتضی، واکنشهای مناسب را هم داشته باشیم.
در ادامه این جلسه که وزیر اطلاعات و تنی چند از مسئولان و کارشناسان دستگاههای مربوطه نیز حضور داشتند، بحث در خصوص کیفیت سیاستگذاری و نظارت و اولویتهای آنها برای پیشنهاد به رهبری معظم انقلاب پیگیری شد و هر یک از اعضا به تفصیل دیدگاهها و نظرات خود را در این خصوص اظهار و پیشنهاداتی ارائه کردند که مقرر شد در جلسه آتی نیز در خصوص پیشنهادات ارائه شده و پیشنهادات جدید بحث شود.
نظر شما