اپیدمی آنفولانزا در حال خارج شدن از استان است

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: موج نخست اپیدمی آنفولانزا در حال خارج شدن از استان است و خراسان شمالی در این زمینه وضعیت طبیعی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر افشین دلشاد، مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، امروز(پنجم دی ماه) در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ویروس آنفولانزا هر سال تغییر ژنتیک می دهد و واکسن آنفولانزا فقط مختص همان سال است.

 

وی افزود: رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از بیماری آنفولانزا نقش مهمی دارد، چرا که 70 درصد انتقال این بیماری از طریق دست ها و 20 تا 25 درصد از طریق ترشحات تنفس منتقل می شود.

 

دلشاد با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد پر خطر لازم است، گفت: به طور معمول، 99 درصد از فوت شدگان بیماری آنفولانزا، دارای بیماری زمینه های مانند قلبی، ریوی، دیابت، آسم و... بودند که واکسن هم تزریق نکرده اند.

 

وی با اشاره به اینکه مثبت شدن نمونه ها در سال گذشته در استان نسبت به سال جاری بیشتر بوده است، بیان کرد: سال های گذشته هم به علت آنفولانزا، فوتی داشتیم و اینگونه نیست که این بیماری در سال جاری برای افراد پر خطر، خطر آفرین باشد، بلکه باید با رعایت نکات بهداشتی از شیوع آن جلوگیری کنیم.

 

دکتر دلشاد درباره شایعه شیوع شپش در استان هم گفت: آمار ابتلا به شپش در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است و درگیر بودن بیشتر مناطق استان به این بیماری، بزرگنمایی است.

 

وی اظهار داشت: شپش در فصل سرد سال شیوع پیدا می کند که باید با رعایت بهداشت فردی، از شیوع آن جلوگیری کرد.

 

به گفته وی علاوه بر توزیع شامپو برای از بین بردن شپش بین گروه های هدف در روزهای گذشته، تنها امروز 5 دی ماه، تعداد 3 هزار شامپوی دیگر، بین دانش آموزان گروه هدف توزیع شده است.

 

 مدیر گروه بیماری های واگیر و غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالیدرباره بیماری سالک در استان هم افزود: بیماری سالک در استان، آندمیک است و به طور طبیعی وجود دارد، چرا که مخزن این بیماری موش و ناقل آن پشه است که احتمال حذف این ها از طبیعت صفر است.

 

وی با اذعان به اینکه درمان بیماری سالک، از شیوع آن می کاهد اما منجر به حذف بیماری در استان نمی شود، عنوان کرد: در این زمینه نیازمند استراتژی چندگانه هستیم و دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم به تنهایی از عهده جلوگیری از شیوع بیماری سالک برنمی آید.

 

کد خبر 510769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha