نصیر هادی پور، نویسنده و پژوهشگر تاریخی و مردم شناسی درباره نگارش و گردآوری کتاب«شناسنامه شهرستان چرام» به خبنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: این مجموعه ای به شهرستان چرام اختصاص دارد؛ در این کتاب پژوهشی به همه مسایل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، سنت ها و آداب، رسوم این شهرستان می پردازم همچنین درباره خاستگاه ایل چرام و تمامی مناسبات آن پرداخته شده است.
این نویسنده و پژوهشگر تاریخی همچنین اظهار داشت: بخش عظیم محتوای این کتاب پژوهشی است؛ از جغرافیای طبیعی شهرستان، نام همه روستاها، بخش ها و موقعیت جغرافیایی و شغل مردم ییلاق و قشلاق و نحوه ییلاق و قشلاق کردن آنها سنت ها و آداب رسوم این مردم می پردازد.
نویسنده کتاب «درآمدی بر تاریخ کوه گیلویه» خاطر نشان کرد: آداب رسوم و نوعی ییلاق و قشلاق مربوط به گذشته است، اما بخش زیادی از کتاب راجع به جمعیت فعلی، حال؛ مردم شناسی قومی ایل چرام و شناسنامه شهرستان چرام می باشد.
نصیر هادی پور با اشاره به مشکلات کار پژوهشی تاریخی اظهار داشت: مشکل اساسی که در نگارش کتاب وجود دارد این است که راجع به اقشاری واقع نگاری سخت می شود.
وی تصریح کرد: برای نگارش این کتاب شجرنامه سی و چهل طایفه شهرستان را درآورم. همچنین در این کتاب از عکس، نسخه خطی استفاده کرده ام.
این نویسنده و پژوهشگر تاریخی افزود: کتاب «شناسنامه شهرستان چرام» توسط انتشارات زیتون سبز تا اوایل تابستان سال آینده منتشر می شود.
گفتنی است، کتاب «درآمدی بر تاریخ کوه گیلویه» بر اساس نسخه خطی منظوم «جنگ نامه محمد ابراهیم آخوند ملا نظر علی » که در نیمه دوم قرن 13 و نیمه اول قرن 14 قمری نوشته شده است.
نظر شما