جامعه امروز نیازمند حضور روحانیت بیدار و هوشیار است

خبرگزاری شبستان: جامعه به روحانیت بیدار، هوشیار و اهل دیانت و پاک دامن، اهل عمل و خاص و مبارز نیاز دارد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبر حوزه آیت الله جوادی آملی، در سالروز میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و رئیس فقه جعفری امام صادق(ع)، ضمن تبریک این ایام گفت: انسان به هر اندازه که به این ذوات مقدسه معرفت پیدا کند و به علوم وحیانی و الهی آنها نزدیک شود به همان اندازه به خدای متعال و به این ذاوت نورانی نزدیک می شود و کسب فیض خواهد کرد.

این مرجع تقلید با بیان این که ما دو نوع عالم داریم، یک علم الدراسه و دیگری  علم الوراثه است، اظهار داشت: علم الوراثه در اختیار انبیاء الهی و معصومین(ع) است که خود اهل بیت(ع) هم شاگردان پیامبرانند و علم آنها در ارتباط با ذات اقدس است.

وی افزود: اینکه در حدیث نورانی فرموده «إِنَّ العُلَماءَ وَرَثَةُ الأنبِیاءِ، إِنَّ الأنبِیاءَ لَم یُوَرِّثُوا دِیناراً وَ لا دِرهَماً وَ لکِن وَرَّثُوا العِلمَ» به این معنا است که عالمان دین یک سلسله درسهای عادی را می خوانند و عالم می شوند، اما بکوشید که از انبیاء ارث ببرید.

این مفسر قرآن کریم افزود: در ارث اگر آن میراث  امور مادی باشد تا مورث نمیرد، چیزی به وارث نمی رسد و اگر آن وارث علوم باشد تا مورث نمیرد به وارث چیزی نمی رسد.

آیت الله جوادی آملی گفتند: اگر انسان بخواهد وارث بر انبیاء باشد و از آنها ارث ببرد تا از دورن خود را پاک نکند و صیقل ندهد و تا از اوصاف زشت هجرت نکند  و تا خود را در محکمه عقل و شرع وزن و محاسبه ننماید، نمی تواند، علم انبیاء را به ارث ببرد و در این مسیر هم  چیزی نصیب او نمی شود.

معظم له با بیان اینکه مرگ هجرت از جهانی به جهانی دیگر است،ابراز داشت: اگر وارث از ناخالصی و زشتی درون هجرت کرده باشد و از این اوصاف پست بگذرد، سهمی از علم الوراثه می برد و آن زمان درون و بیرون او نورانی می شود، کلام او حق می شود و در همگان تأثیر می گذارد.

ایشان افزود: این که گاهی علم ما بدرد ما نمی خورد و موجب نجات ما نمی شود آن علم الدراسه است نه الوارثه؛ چون علم الوارثه نور است.

این مفسر بزرگ اظهار داشت: این بیان نورانی حضرت علی(ع) درباره پیامبر(ص) است که فرموده« پیامبر اکرم(ص) شارح و مفسر قرآن است، و قرآن تنها کتابی است که همه چیز از مواطن می باشد. بیان این مواطن قرآن تنها از عهده پیامبرو اهل بیت(ع) بر می آید.

این مرجع تقلید ادامه دادند: حضرت علی(ع)، پیامبر را به عنوان تنها شارح  حقیقی دین و قرآن معرفی می کند  و او شرحی است که قال و اقول در او وجود ندارد؛ «خدا این چنین گفت» و « من این چنین فهمیدم» نه این طور نیست.

 

شارح و مفسر واقعی خالی از هوی و هوس است

 آیت الله  جوادی آملی گفت: کسی باید مفسر و شارح حقیقی قرآن باشد که خالی از هر گونه هوا و هوسی باشد؛ خدا، پیامبر را اختیار کرده تا کتاب او را شرح کند و این تنها از عهده پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) او برمی آید.

این مفسر قرآن افزود: حیف است که از این عمر گران مایه و سرمایه عظیم برای فهمیدن و ارث بردن علم الوراثه بهره نبریم، که اگر نبریم دچار خسران بزرگ شده ایم، چون تنها این نوع از علوم است که نجات دهنده است و همراه

 

انسان بعد مرگ هم می آید

ایشان در ادامه با ذکر یک خاطره اشاره کرد: من در جوانی دوست سیدی داشتم که چند سال بزرگ تر از من بود، بعدها او در اثر پیری دچار سکته شد به طوری که حتی فرزندان خود را نمی شناخت در حقیقت همه چیز از یاد او رفته بود.

این مرجع تقلید ادامه داد: اما جالب این جا است که همین سید، زیارت عاشورای که در آن زمان حفظ کرده بود، در همین حالتی که سکته کرده بود و همه چیز از یاد او رفته بود، این زیارت را می خواند، این نشان دهنده این است که زیارت عاشورا علم الوراثه بود که از یادش نرفت.

آیت الله  جوادی آملی گفت: اگر انسان علم الوراثه را ارث ببرد تلخ ترین شرائط هم از یاد او نمی رود و موجب نجات او می شود؛ اما باید بدانیم علوم دیگر که در حوزه و دانشگاه بیان می شود علوم الدراسه می باشند، اما علم الوراثه از کنار سجاده می آید و موجب نورانیت می شود.

آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: این امور بدیهی اگر به یاد ماند مایه نجات و آرامش است. و در حالت مرگ هم همین ها باعث می شوند، انسان سختی جان دادن را احساس نکند و مرگ برای او شیرین می شود چون او خود را در محضر خدا می بیند و غرق در ذکر نام ائمه طاهرین(ع) است.

 

این مفسر قرآن افزود: اگر انسان به دنبال علم الدراسه باشد و بعد هم به دنبال القاب بگردد او دچار خسران بزرگ شده است، اما علم فقیه مجاهد شیخ مرتضی انصاری علم الوراثه بود وزمانی که این چنین باشد،  این دسته فرزند نبی مکرم و اهل بیت(ع) می شوند و نیازی نیست انسان شجره اش به پیامبر(ص)متصل باشد.

این مرجع تقلید گفت: بعضی ها «منا اهل البیت»، و بعضی ها پسر و بعضی ها دختر اهل بیت(ع) شدند، این «منا» جامعه است و همه چیز را شامل می شود  و این راه باز است و نباید آدمی خود را به کمتر از این بفروشد.

آیت الله جوادی آملی در توصیه به طلاب جوان و تازه ملبس شده اظهار داشت: جامعه، به روحانیت بیدار، هوشیار و اهل دیانت و پاک دامن، اهل عمل و خاص و مبارز نیاز دارد، حوزویان می توانند طوری زندگی کنند که تبدیل به یک امام زاده شوند و مردم را شِفاء بدهند.

ایشان بیان داشت: علمای گذشته به خصوص منطقه طبرستان اینگونه خصلت داشتند، حرفی که می گفتند اول خود عمل می کردند و در خود تجلی می دادند وبعد به مردم می گفتند و آنها به دنبال القاب و بازی فکر نبودند.

آیت الله جوادی آملی گفت: این عالمانی که به این درجه رسیدند امام زاده نبودند، ولی خودشان را به این مقام رسانیدند که مردم به مانند یک امام زاده از آنها می خواستند.

ایشان افزود: این بیان نورانی امام صادق(ع) است که فرموده « اگر نیت قوی و با اراده بود بدن احساس ضعف نمی کند و بدن به دنبال القاب و بازی فکر نمی رود.

کد خبر 511692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha