دستور روحانی برای سلامت مردم درآلودگی هوا/ ثبت نام ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر در انتخابات مجلس

خبرگزاری شبستان:دستور روحانی برای سلامت مردم درآلودگی هوا، حضور داغ کابینه بهار در انتخابات مجلس دهم، ثبت نام ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر در انتخابات مجلس، بازگشت ۴۰ هزاربازمانده از تحصیل به مدارس از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دستور روحانی برای سلامت مردم درآلودگی هوا، حضور داغ کابینه بهار در انتخابات مجلس دهم، ثبت نام ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر در انتخابات مجلس، بازگشت 40 هزاربازمانده از تحصیل به مدارس از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

حضور داغ کابینه بهار در انتخابات مجلس دهم

در طول ۷ روز نام نویسی از داوطلبان شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه دولت های نهم و دهم در مراکز نام نویسی حضور یافتند.

 

بنابراین گزارش، از این جمله می توان به حمید رضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش دولت دهم، حسین طریقت منفرد وزیر بهداشت و درمان دولت دهم، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت و درمان دولت دهم، محمد سلیمانی وزیر ارتباطات دولت نهم، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، پرویز داوودی معاون اول دولت نهم، مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت نهم و محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون در دولت نهم اشاره کرد.

 

البته شخصی چون مسعود میرکاظمی پیش از باقی وزرای احمدی نژاد وارد مجلس شورای اسلامی شده و دو دوره نیز رئیس کمیسیون انرژی مجلس نهم شورای اسلامی بوده است.

 

این درحالی است که تعدادی از این افراد اعلام کرده اند که هیچ ارتباطی با احمدی نژاد ندارند و با عنوان اصولگرا در انتخابات مجلس دهم حضور می یابند.

 

از آن میان می توان از حمیدرضا حاجی بابایی نام برد که در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: من یک آدم مجلسی هستم تا دولتی.

 

وی افزود:‌من در چند دوره مجلس شورای اسلامی نماینده بوده ام و حالا هم بر حسب احساس وظیفه ای که داشته ام و درخواست هایی که از سوی افراد مختلف از من شده است در انتخابات مجلس دهم نام نویسی کرده ام.

 

وی در پاسخ به این سوال که اگر گروهی منسوب به دولت های نهم و دهم در مجلس شورای اسلامی تشکیل شود، آیا عضو آن گروه می شوید،‌گفت: من با عنوان اصولگرا وارد مجلس می شوم و اصل حرف من این است.

چه کسانی با کرسی های سبز و قرمز وداع کردند؟

نام نویسی از داوطلبان شرکت در انتخابات های پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی درحالی انجام شد که تعدادی از نمایندگان فعلی این مجالس در کمال ناباوری در این انتخابات ها نام نویسی نکردند.

 

بنابراین گزارش،‌ در میان نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در انتخابات مجلس دهم نام نویسی نکردند می توان به معروفترین آن ها یعنی محمد رضا باهنر اشاره کرد.

 

او که ۲۸ سال سابقه نمایندگی مجلس دارد گفته است که 28 سال سابقه نمایندگی را کافی می‌داند.

 

وی معتقد است چون این بار من خیالم راحت است که اصولگرایان برنده انتخابات هستند و به همین دلیل ضرورتی ندارد من حضور داشته باشم اما اگر احساس می‌کردم اصولگرایان در خطر هستند حتما به صحنه می‌آمدم. در همین مجلس کسانی هستند که اگر نایب رییس شوند مثل من یا بهتر از من می‌توانند کار کنند. این به این معناست که اگرچه ما در نظام ریزش‌هایی داشتیم اما رویش‌هایی هم داشته‌ایم.البته ما برای خودمان دوران بازنشستگی قائل نیستیم و به دنبال اجرای اهداف نظام هستیم که توسط رهبری ترسیم می شود و خود را متعهد می‌دانیم که هر قدمی لازم است برداریم. بعضی دوستان می گفتند اگر من کاندیدا نباشم کمتر در ستادهای انتخاباتی شرکت می‌کنم اما ان‌شاالله خیلی پر انرژی در ستادها حضور خواهم داشت.

 

وی در دوره های مجلس دوم، سوم، چهارم، پنجم، هفتم، هشتم و نهم در مجلس شورای اسلامی حضور داشته است.

 

از دیگر نمایندگانی که با کرسی سبز بهارستان خداحافظی کرده اند می توان از رضا رحمانی رییس کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم تبریز در مجلس، علیرضا مرندی نماینده مردم تهران، عباس فلاحی باباجان نماینده اهر و هریس ، روح الله حسینیان و علی اصغر زارعی نمایندگان تهران، ناصر صالحی نسب نماینده فعلی دشت آزادگان و حجت الاسلام بزرگواری نماینده کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده نام برد.

 

از سوی دیگر در میان نمایندگان فعلی مجلس خبرگان رهبری نیز تعدادی برای شرکت در دور بعدی این مجلس نام نویسی نکردند که نامدارترینشان آیت الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی است.

 

وی در ۴ دوره قبلی نماینده استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری بوده است.

 

آیت الله سید محسن خرازی و آیت الله رضا استادی نمایندگان مردم استان تهران، آیت الله علی اصغر معصومی نمایندگان مردم خراسان رضوی، آیت الله عباس محفوظی نماینده مردم استان گیلان و آیت الله هادی باریک بین نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری از دیگر نمایندگان ترک کننده کرسی قرمز خبرگان رهبری هستند.

بدر اسلامی جانشین هلال شیعی و هلال سنی/چرا پول نفت را به آمریکا می‌دهید و بمب برای یمن می‌خرید

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: ما در شرایطی میلاد پیامبر (ص) را جشن می گیریم که از هر زمان دیگری به راه و سیره و اخلاق آن بزرگوار برای زندگی، تمدن، وحدت و پیشرفت خود نیازمندیم. امروز در شرایطی میلاد آن پیامبر عظیم الشان گرامی می داریم که از هر زمان دیگری چهره پیامبر در میان افکار جهان مظلومتر از سالهای گذشته است.

 

رییس جمهور افزود: اگر روزی فکر و غصه ما بر این بود که متجاوزین و قدرتهای خارجی دشمنان اسلام به جان مسلمانها افتاده‌اند و کشوری از کشورهای اسلامی را اشغال کرده‌اند و به کشتار مسلمانها می‌پردازند متاسفانه امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که در جمع کشورهای اسلامی یا کشوری به کشور دیگر می‌تازد و بمب و موشک را بر سر مردم بی‌گناه می‌ریزد یا در نیا اسلام گروهها و گروهک‌هایی به نام اسلام و جهان تیغ بر رخ مسلمین می‌کشند و چهره خود پیامبر را هم مشوه به جهانیان معرفی می‌کنند. شاید روزی تصور نمی کردیم رژیم صهیونیستی و کشتار مسلمانان علیه آن رژیم را فراموش کنیم.

 

رییس جمهور با اظهار اینکه هویتی که برای اسلام امروز تعریف شده تقابل هویت بین اسلام و غیراسلام و تدین و کفر نیست، تاکید کرد: همه ادیان الهی در یک کلمه خلاصه شده است و آن عبارت بی چون و چرای فکرمان حق و اجتناب از قدرتهای غیرخدایی و جز خدایی است.

 

روحانی با اظهار اینکه چطور اساس هویت ما که بر مبنای توحید در برابر کفر و الحاد باید ترسیم شود از آغاز به عنوان هویت این مذهب علیه آن مذهب مطرح می‌شود، گفت: تکفیر از خشونت فکری تحجر و عدم اعتدال نشات می‌گیرد و چرا جامعه مدارس و درسهای ما بر مبنای هویت توحید و معاد مطرح نمی‌شود و مگر اسلام جز لااله الله و محمد رسول الله است.

 

رئیس جمهور با اظهار اینکه لااله الله و محمدرسول الله به عنوان پایه اصلی شهادتین است و چیز دیگری به عنوان اسلام مطرح نیست، افزود: اگر تفاوتها وجود دارد و تفسیرها و تعبیرهایی متفاوت از هم وجود دارد این طبیعت انسان است و تفاوتها قابل قبول است اما تنازع چرا؟چرا اهم را فدای مهم می‌کنیم و چرا اصول اساسی که باید مایه وحدت جهان اسلام باشد را از یاد برده‌ایم و چرا به کتاب و سخنی که مربوط به قرنها پیش است و در حالیکه همه کلمات آن را می‌دانیم به آن نقد می کنیم.

 

رییس جمهور با تاکید بر اینکه کتاب خدا می تواند تنها مبنای اعتقاد عقیده و اراده ما باشد اظهار داشت: ما خوشخبتانه در بسیاری از کلمات و سیره پیامبر به اتفاق نظر رسیده‌ایم و معتقدیم اسلام در برابر کفر و الحاد باید مطرح شود و هویت شیعه در برابر سنی یا حنفی یا شافعی یا علوی یا این و آن نباید مطرح باشد و ما یک هویت داریم و آن هم هویت اسلامی است.

 

روحانی با تاکید بر این نکته که آنچه که به نام هلال شیعه تبلیغ می شود یک گفتمان بیمارگونه و غلط است، تصریح کرد: ما نه هلال شیعه داریم و نه هلال سنی بلکه یک بدر اسلامی داریم.

 

روحانی با اظهار اینکه ما در دنیای اسلامی هستیم باید متحد باشیم، افزود: من از صاحب نظران و اندیشمندان و مسئولین فرهنگی کشورهای اسلامی سوال می کنم که ویرانی سوریه به نفع کیست؟ اگر ما خیابانهای سوریه و بناهای این کشور را تخریب کنیم و اگر نقش مردم سوریه را به جز به دیگران بفروشیم و اگر کشوری که در کنار متجاوز اصلی منطقه یعنی اسراییل مقاومت کرده را تضعیف کند به نفع کیست؟

 

رئیس قوه مجریه در ادامه اظهارات خود در کنفرانس وحدت اسلامی با عنوان اینکه آیا تضعیف سوریه به نفع دنیای اسلام است؟ گفت: آیا تضعیف این کشور به نفع همسایگان منطقه مسلمان آن است؟ آیا تضعیف سوریه موجب بقای ترکیه اردن امارات عربستان و قطر می‌شود؟

 

رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه سوالاتی که از صاحبنظران و اندیشمندان دنیای اسلام پرسید، گفت: آیا تضعیف سوریه موجب بقای ترکیه اردن عربستان امارات و قطر می شود و چه کسی از ویرانی سوریه خوشحال است جز اسراییل. چه کسی از جنگ در عراق خوشحال است جز اسراییل و غیرمسلمانها؟

 

رییس جمهور با اعلام اینکه 84 درصد خشونت و ترور در دنیای اسلام در آفریقا شمال آفریقا خاورمیانه و غرب آسیا در حال رخ دادن است، عنوان کرد: اگر ما مسلمانها در برابر خون مسلمانها مسئول نیستیم و نباید پاسخگو باشیم پس چه کسی باید جوابگو باشد آیا این قابل قبول است که پول نفت مسلمانها را به آمریکا بدهید و بمب و موشک برای ریختن بر سر مردم یمن بخرید. آیا این قابل قبول است که موشکهای ضدزره از امریکا بخرید و در اختیار جبهه النصره و باقی گروهک های تروریستی بگذارید.

 

روحانی با اظهار اینکه چه شده است ما را که در برابر این همه کشتار و خونریزی سکوت کرده‌ایم یا به نفع عاملان اصلی خونریزی کمک می کنیم خاطرنشان کرد: آیا این برای دنیای اسلام شرم نیست که مسلمانها با بچه های کوچک در زمستان سرد از میان دریا و دریاچه ها و قایق‌ها به پشت در یک کشور غیراسلامی بروند و آن کشور هم آنها را پشت دروازه نگه دارد؟

 

وی تاکید کرد: آیا پیامبر و اصحاب پیامبر اگر امروز در میان ما بودند این فاجعه بزرگ را تحمل می کردند؟

 

رئیس دولت یازدهم در بخش دیگری از گفته‌های خود در میان اندیشمندان اسلامی حاضر در بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در سالن اجلاس سران تصریح کرد: ما باید از خشونت فکری و گفتمان آغاز کنیم و جلوی آن را بگیریم و جلوی تصویر منفی اسلامی در فضای مجازی و حقیقی در دنیای امروز را بگیریم و این ظلم بزرگی به مسلمانها و مردم سوریه عراق و یمن و لیبی است که ظلم را بر چهره رحمانی اسلام می کشاند.

 

رییس شورای عالی امنیت ملی با تصریح اینکه پیامبر ما پیامبر رحمت است و این دین دین رحمت است، عنوان کرد: در آغاز نماز این دین درخصوص قرائتش خدای رحمان را یاد می‌کنیم و پای نماز هم با کلام و صلح و دوستی تمام می‌شود و این دین، دین محبت و برادری است و این دین، دینی است که پیامبرش مکلف شد تا با عفو و بخشایش طلب آمرزش و مغفرت و سخن گفتن به میان مردم برود و این اسلامی را که برای ما آورد اسلام حسن الخلق است.

ثبت نام ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر در انتخابات مجلس/افزایش دو برابری ثبت نام نسبت به دور قبل

 

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در بخش خبری ساعت 14 اعلام کرد: تا آخرین ثبت نام از داوطلبین مجلس شورای اسلامی 12 هزار و 123 نفر ثبت نام کرده‌اند که با توجه به تعداد ثبت نام کنندگان در دور نهم مجلس که 5 هزار و 283 نفر بود افزایش دو برابری داشته‌ایم.

رحمانی فضلی همچنین با اعلام افزایش 62 درصدی ثبت نام کنندگان در مجلس خبرگان نسبت به دور قبل گفت: حدود 801 نفر نیز برای انتخابات مجلس خبرگان نام نویسی کرده‌اند.

مطالبات فرهنگیان بیش از یکهزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

علی اصغر فانی در حاشیه برگزاری دومین جشنواره جلوه های معلمی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تامین این میزان اعتبار فراتر از اختیارات وزارتخانه است.

وی افزود: تامین این اعتبار بستگی به میزان اعتبار خزانه دارد. بنابراین نمی توان زمان دقیقی برای پرداخت آن مشخص کرد البته پیگیر این موضوع در هیئت دولت هستیم.

وزیر آموزش و پرورش درخصوص جشنواره نیز گفت: جلوه های ایثارگری معلمان باید در کتاب های درسی گنجانده شود و با برگزاری این جشنواره تلاش می شود تا جلوه های معلمی را به نمایش بگذاریم.

فانی افزود: فرهنگیان زیادی در سطح کشور جلوه ای از ایثار هستند و برای ارج نهادن به اقدامات فداکارانه آنها دومین جشنواره جلوه های معلمی را برگزار کردیم.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص پرداخت نشدن مطالبات فرهنگیان گفت: برای پرداخت این مطالبات 1050 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم تامین شود و ما بتوانیم از شرمندگی همکارانمان در بیاییم.

فن آوری آموزشی هیچگاه جای معلم را نمی گیرد

وزیر آموزش و پرورش گفت: وقتی فن آوری نوین آموزشی معرفی شد خیلی ها فکر کردند این ابزار می تواند جای معلم را بگیرد در حالی که نرم افزار و سخت افزار، روح بزرگ معلم را ندارد.

علی اصغر فانی در دومین جشنواره جلوه های معلمی که در مرکز آفرینش های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد افزود: تقدیر از معلمان ایثارگر و فداکار کشور، حرکتی ارزشی بود که از دو سال قبل و در جریان همدردی معلم مریوانی با دانش آموز خود، آغاز شد.

در این مراسم که جمعی از معلمان و فرهنگیان به نمایندگی از همکاران فرهنگی سراسر کشور حضور داشتند، وزیر آموزش و پرورش گفت: در ادبیات رفتار سازمانی اصطلاحی به عنوان رفتار شهروندی سازمانی وجود دارد که به معنی اقدامی است که یک کارمند فراتر از وظیفه کاری خود انجام می دهد و هیچ انتظار پاداش و تشویقی هم ندارد.

فانی افزود: در آموزش و پرورش در این گستره که بیش از 105 هزار مدرسه و حدود یک میلیون همکار فرهنگی را شامل می شود؛ همکارانی دلسوز رفتارهای شهروندی سازمانی را به نمایش می گذارند. اقدامات پسندیده ای که معلمان در دورترین مناطق کشور بدون حضور دوربین و رسانه و فقط در محضر الهی انجام می دهند.

وزیر آموزش و پرورش درخصوص الگوسازی رفتارهای شهروندی سازمانی اظهارکرد: این حرکت می تواند الگویی برای سایر معلمان و دانش آموزان باشد چرا که رفتار معلم، لباس پوشیدن، خندیدن و سکوت معلم الگویی موثر برای دانش آموز است و امید می رود این حرکت آموزش و پرورش نیز در معرفی الگوهای معلمی بتواند در تربیت بهتر نسل آینده موثر واقع شود.

وی بیان کرد: وقتی فن آوری های نوین آموزشی معرفی شد خیلی ها فکر می کردند این نرم افزار و سخت افزارها می تواند جای معلم را بگیرد در حالی که آنها عاطفه ندارند، مخاطب شناس نیست و نمی تواند متناسب با مقتضیات عمل کند و این معلم است که به سبب روح بلند خود می تواند نقش کلیدی و ممتازی در علم آموزی و تربیت نسل آینده ایفا کند.

وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد جشنواره جلوه های معلمی در تقویت توانمند سازی و افزایش روحیه گذشت و ایثار در معلمان موثر باشد و از برکات این جشنواره در کتابهای درسی و مجلات کمک آموزشی بهره برد.

بازدید گردشگران خارجی از مناطق عملیاتی

مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش ملی میراث فرهنگی دفاع مقدس در موزه ملی ایران با بیان این موضوع افزود: اگر امروز ایران در منطقه به عنوان تنها کشور امن در میان ده ها کشور دیگر که ناامن هستند، شرایط خوبی دارد از برکات دفاع مقدس است و اگر این دستاوردها نبود، تهدیدات نظامی علیه ایران در طول سال های اخیر عملی شده بود.

 

وی اضافه کرد: اگر در یک صحنه نابرابر در یک منازعه سیاسی 22 ماهه به پیروزی رسیدیم، به گونه ای که ضمن حفظ حقوق هسته ای زمینه های لغو تحریم ها را فراهم کردیم، از برکات جانفشانی های رزمندگان ما در طول سال های جنگ بود.

 

سلطانی فر ادامه داد: در دو قرن اخیر هرگاه داخل یک منازعه و جنگ شده ایم، امتیازات مختلفی را واگذار کرده ایم. 200 سال قبل در جنگ ایران و روس قراردادهای گلستان و ترکمانچای و از دست دادن 40 درصد خاک ایران، در دوره پهلوی اول، در خلال جنگ جهانی دوم، از دست دادن بخشی از خاک از شمال توسط شوروی سابق و از جنوب توسط انگلستان و در سال های قبل از انقلاب زمان پهلوی دوم با وجود جنگ افزارهای نظامی گرفته شده از آمریکا، قرارداد الجزایر به خاطر درگیری های مرزی با عراق که دچار مخاطره بوده ایم؛ همگی به از دست دادن خاک یا امتیاز منجر شد.

 

وی ادامه داد: اما در سال 1359 با وجود از دست دادن 15 هزار کیلومتر خاک ایران عزیز، در همان ماه اول جنگ با درایت پیامبر گونه امام راحل و حضور گسترده مردم این اتفاق ناممکن، ممکن شد که ما در طول 8 سال بتوانیم تمام خاکمان را پس بگیریم.

 

سلطانی عنوان کرد: کار فرهنگی درباره دفاع مقدس تاکنون ناکافی بوده است و در 5 خرداد 94 رییس جمهور کشورمان در بازدید از میراث فرهنگی تاکید جدی داشتند که با تشکیل کارگروه ویژه ای از میراث فرهنگی دفاع مقدس به عنوان یک میراث معنوی عظیم پاسداری شود.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: با تشکیل کارگروه ویژه و تعامل با بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس در دو زمینه هم برای حفظ و حراست از ارزش های فرهنگی دفاع 8 ساله و هم گردشگری راهیان نور همکاری مان را آغاز کردیم.

 

وی در پایان یادآور شد: هم اکنون در حال هماهنگی هستیم تا علاوه بر گردشگران داخلی، متقاضیان زیادی که از گردشگران خارجی برای بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس وجود دارند با این ارزش ها آشنا کنیم. امیدواریم بتوانیم در این مسیر خطیر اقدامات شایسته ای انجام دهیم.

دولت مصمم به تحقق سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی است

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری در آیین اختتامیه جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری استان اصفهان در دانشگاه اصفهان افزود: 1.5 درصد آن سهم دولت و 1.5 درصد سهم بخش خصوصی است.

وی سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را در زمان حاضر حدود 0.48 درصد اعلام و تصریح کرد: این در حالیست که این سهم در سند چشم انداز کشور سه درصد تعیین شده بود.

وی با بیان اینکه فاصله زیادی در این زمینه با اهداف تعیین شده وجود دارد گفت: دولت یازدهم برای جبران این فاصله با وجود محدودیت های شدید مالی که پارسال وامسال با آن مواجه بوده است، تلاش می کند.

وی تصریح کرد: امسال دولت یازدهم یکی از دشوارترین سال های اقتصادی و بودجه ای کشور را از نظر منابع و مصارف پشت سر می گذراد اما از اولویت پژوهش غافل نبوده و برای بودجه سال آینده حدود 200 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی را برای صندوق نوآوری و شکوفایی پیش بینی کرده است.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم، سالانه بین 300 تا 400 میلیارد تومان اعتبار به صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، تخصیص داده است اظهار کرد: اکنون موجودی این صندوق که مدیریت آن با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، 700 میلیارد تومان است.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری یکی دیگر از مهمترین اقدام های دولت یازدهم در زمینه پژوهش را حکم تبصره ای قانون بودجه 95 اعلام و اضافه کرد: بر این اساس یک درصد از اعتبار دستگاه های اجرایی باید در بخش پژوهش هزینه شود که این رقم معادل شش هزار میلیارد تومان است.

به گفته وی اگر این قانون به درستی اجرا شود، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به یک درصد می رسد.

انصاری این تخصیص اعتبار را جهشی خوب در این حوزه اعلام و اظهار کرد: اما این اعتبار باید به درستی هزینه شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری همچنین در این مراسم گفت: با وجود گذشت 10 سال از ابلاغ سند چشم انداز 20 ساله کشور، عقب ماندگی های بسیاری نسبت به برنامه ها و اهداف آن داریم هرچند در برخی شاخص ها و اهداف این سند، پیشرفت های خود داشتیم از جمله تولید علم که جهش خوبی داشته و دارد.

وی با اشاره به روند چگونگی تدوین و ابلاغ سند چشم انداز 20 ساله کشور در سال 84 اظهار کرد: بر اساس اهداف این سند ، ایران تا سال 1404 کشوری توسعه یافته و پیشرفته و قدرت اول اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه است اما به دلائلی این پرچم برافراشته به حالت نیمه افراشته درآمد.

وی با بیان اینکه توجه به اهداف کمی و کیفی سند چشم انداز 20 ساله ، تضعیف شد ادامه داد: آن زمان عده ای گفتند که هدفگذاری این سند، بلند پروازانه بوده است اما تاکید می کنم که سند چشم انداز مبتنی بر مجموعه مطالعه ها و ارزیابی درست از مجموعه تواناییی های کشور ، هدفگذاری و الزامات آن تعیین شده است.

انصاری تصریح کرد: یکی از برنامه های این سند، رشد سالانه هشت درصدی اقتصاد کشور با تاکید بر علم و فناوری است اما در اجرای آن به ویژه در بخش اقتصاد با موانع بزرگی برخورد کردیم که دولت تدبیر و امید از دو سال گذشته برای بازگرداندن مسیر اقتصادی کشور به ریل های توسعه سند چشم انداز، تلاش می کند.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با بیان اینکه موفقیت هایی در این زمینه به دست آمده و زیرساخت ها، بهسازی و بازسازی شده است گفت: امیدواریم که حرکت ما در مسیر سند چشم انداز شتاب بگیرد گرچه ممکن است فرصت از دست رفته را به سختی بازیابیم.

وی افزود: می توانیم با کار مضاعف و حرکت جهادگونه به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور با حدود سه تا چهار سال تاخیر دست یابیم.

انصاری همچنین یکی از مهمترین مشکلات موجود را مساله پژوهش خواند و اظهار کرد: مشکل هایی درباره اعتبار، نحوه انجام پژوهش، ابزار پژوهش و توجه به آن و گردن نهادن به الزامات پژوهش در کشور وجود دارد که باید شناسایی و برطرف شود.

بازگشت 40 هزاربازمانده از تحصیل به مدارس

علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از بازگشت 40 هزار بازمانده از تحصیل به مدارس خبر داد و گفت: عنایت دولت یازدهم به سوادآموزی نسبت به دولت های قبل بیشتر است.

وی به مناسبت سالروز تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی ، در دیدار با کارکنان این سازمان بیان کرد: با احیای شورای عالی سواد آموزی در دولت تدبیر و امید پس ازگذشت سال ها خدمات زیادی در این بخش انجام پذیرفت.

وی طی سخنانی در این دیدار که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد ، با تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم (ص) ، اظهارکرد: باید تلاش کرد در چند سال آینده هیچ بی سوادی در کشور نداشته باشیم.

وی سوادآموزی را از حقوق مسلم شهروندی عنوان کرد و افزود: اگر به دنبال توسعه همه جانبه در کشور هستیم باید به سواد آموزی که عامل عدالت اجتماعی و از ابزارهای اولیه هر نظام اسلامی است بها دهیم و آموزش وپرورش همواره تلاش می کند بحث سوادآموزی به صورت آموزش مستمر و مادام العمر و افزایش دانسته ها و ارتقاء بینش مردم را فراهم کند.

فانی با بیان اینکه دین مبین اسلام نیز بر سوادآموزی تأکید دارد، تصریح کرد: لازمه بصیرت و استفاده از دستاوردهای بشری، سواد است و چنانچه کسی سواد نداشته باشد قطعا محدود به محیط اطراف خود می شود و نمی تواند از موهبت های جدید دنیای مدرن بهره ببرد.

وی گفت: بحث سوادآموزی جزو اولویت های جدی آموزش وپرورش دولت یازدهم می باشد و تاکنون توفیقات زیادی را برای جامعه و کشور به دست آورده است و در طرح اولیا توانستیم آن را به عنوان یک تجربه منحصر به دنیا نیز عرضه کنیم.

وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری که آموزش وپرورش 40 میلیون مخاطب مستقیم دارد، بیان کرد: آموزش وپرورش متعلق به کل جامعه و فراوزارتخانه است و به همین دلیل باید کل جامعه از آن حمایت کند.

وزیر آموزش وپرورش با اشاره به مأموریت های سازمان نهضت سوادآموزی، اظهار کرد: آموزش وپرورش امکان تحصیل اجباری برای بی سوادان را ندارد و باید از مشوق های خاص در این امر استفاده کرد که آموزش فرد و فرد از جمله آنهاست.

فانی با اشاره به اجرای طرح اولیا در مدارس، گفت: در این طرح اولیای بی سواد دانش آموزان مدارس تحت پوشش برنامه های سوادآموزی قرار می گیرند و دراین راستا بهترین آموزشیاران نهضت سوادآموزی همان معلمین رسمی مدارس هستند.

عضو کابینه تدبیر وامید توسعه مشارکت ها را یکی از سیاست های پنجگانه آموزش وپرورش عنوان کرد و افزود: باید باکمک بخش های مختلف درون و بیرون آموزش وپرورش، شرایطی را فراهم کرد تا با مشارکت بخش های مختلف جامعه، سوادآموزی در کل کشور فراگیر شود.

فانی گفت: آموزش وپرورش در سال گذشته از طریق مراجعه خانه به خانه در مناطق محروم کشور توانست 40 هزار بازمانده از تحصیل را جذب مدارس کشور کند که گام بزرگی در راستای انسداد مبادی بی سوادی به حساب می آید و اگر بتوان کودکان لازم التعلیم را جذب سیستم آموزش رسمی کشور کنیم ، قطعا در آینده بی سواد نخواهیم داشت که در مرحله اول جذب کودکان بازمانده از تحصیل (20-10) سال اولویت اصلی سازمان است و در این زمینه آموزش وپرورش موفقیت های زیادی را به دست آورده است.

فانی درخصوص کتاب های درسی سازمان نیز ، افزود: باید بیش از پیش در محتوا و روش های آموزشی انعطاف داشته به طوری که نوآموز یا دانش آموز نسبت به محتواهای درس احساس نیاز کند و با رغبت در برنامه های سوادآموزی شرکت کند و لازمه این کار تقویت و توانمندسازی نیروی انسانی در بدنه آموزش وپرورش است.

دوران روابط عمومی های محصور و محبوس گذشته است

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به دوازدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی های ایران که توسط حسین بشیر دبیر علمی این کنفرانس قرائت شد، اعلام داشت: ارتباطات اولین عنصر و اساسی ترین اصل مورد نیاز بشر و پایه تشکیل جوامع بشری است و از آن به عنوان یکی از بنیادی ترین دانش ها و مهم ترین عوامل تعالی و پیشرفت جوامع انسانی یاد می شود.

به گفته جنتی، همین موضوع کافی است تا اهمیت و ضرورت شکل گیری روابط عمومی ها در حلقه های درهم پیچیده روابط میان گروه ها، جوامع، ملت ها و کشورها مشخص شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بی توجهی به روابط عمومی به منزله از دست دادن بخش مهمی از ارتباطات با دنیای بیرونی است.

جنتی با بیان این که از پیدایش روابط عمومی در ایران بیش از نیم قرن می گذرد اما هنوز روابط عمومی ها با چالش های مختلفی برای اثبات هویت و جایگاه خود دست و پنجه نرم می کنند، گفت: اگرچه با تلاش و کوشش متولیان، اساتید و دلسوزان شاهد اعتلای دانش روابط عمومی در کشور هستیم اما همچنان جای خالی یک اقدام عملی و بنیادی احساس می شود.

وزیر ارشاد با بیان این که روابط عمومی در هر نهاد و سازمانی بار مسئولیت آن مجموعه را بر دوش می کشد و صرفا موضوعی تبلیغاتی و تشریفاتی نیست، گفت: بر این باوریم که در کنار دسته بندی سه گانه ای که از روابط عمومی ها تحت عنوان روابط عمومی توجیه گر، تبیین گر و تحلیل گر ارائه می شود باید روابط عمومی آینده نگر را نیز بدان اضافه کرد.

جنتی یادآور شد: روابط عمومی امروز؛ روابط عمومی سایبر، بیدار و آنلاین است چرا که مخاطبانش نیز بیدار و آگاهند. از این رو روابط عمومی ها باید در ایجاد یا تقویت فرهنگ توسعه، در بومی کردن سرمشق های توسعه، کشف و معرفی ظرفیت های جامعه بازآفرینی فرهنگی و حفظ تعلق و پیوستگی نقش اصلی خود را ایفا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: روابط عمومی ها باید گستره حوزه فعالیت ها و مسئولیت های خود را در دنیا سایبر کنونی تعریف کنند و افق دیدشان را از اکنون نگری به آینده نگری توسعه دهند، در غیر این صورت کارآمدی و کارآیی خود را از دست خواهند داد.

جنتی گفت: هم گرایی، هم اندیشی و هم افزایی در راستای افزایش تعهدات و مسئولیت های اجتماعی، محور اصلی فعالیت روابط عمومی های امروزی است.

به گفته وی، امروز ناگزیر از جهانی اندیشیدن و ملی عمل کردن هستیم. از این رو، باید از ظرفیت های عظیم ارتباطی و اطلاعاتی برای اعتلای همه جانبه جامعه خویش بهره گیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جامعه امروز به طور روزافزون از جنبه های آموزشی، ارتباطات، اطلاعات، اقتصاد و... به تکنولوژی های ارتباطی در شبکه های اطلاعاتی وابسته است.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور در عین حال گفت: کار روابط عمومی ها را باید مسئولیت های اجتماعی هر سازمان دانست و هرمیزان روابط عمومی بر حوزه ایفای مسئولیت اجتماعی خود پیش روتر باشد، به همان میزان سازمان نیز بر انجام وظایفش موفق تر خواهد بود.

جنتی افزود: روابط عمومی ها برای تحقق آرمان های سازمان و تبدیل قابلیت ها به توانمندی ها باید از تمامی ظرفیت های سازمان خود برای حرکت رو به جلو بهره گیرند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: از همین رو، مسئولیت اجتماعی روابط عمومی ها در دنیای مجازی امروز در قبال مخاطبان و جامعه بیشتر و حساس تر شده است و در یک کلام می توان گفت مسئولیت اجتماعی در روابط عمومی یعنی گام برداشتن در راستای اهداف متعالی، احترام به جایگاه و منزلت انسان ها و پاسخگویی به حق و حقوق مخاطبان است.

دوازدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی های ایران با موضوع آینده پژوهی، روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی با تاکید بر ایران 1404 هم اکنون با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و 600 نفر مهمان داخلی و خارجی در مرکز همایش های المپیک در حال برگزاری است.

تاکید بر ضرورت تدوین برنامه جامع مدیریت و مقابله با سوانح بزرگ

سید امیر محسن ضیائی رئیس جمعیت هلال احمر در مراسم دوازدهمین یادبود زلزله بم در جمع مردم صبور و مقاوم بم، ضمن تسلیت به خانواده جان باختگان، تاکید کرد: تدوین برنامه جامع مدیریت و مقابله با سوانح و بزرگ و به دنبال آن تنظیم قوانین، منابع و نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای آن ضروری است.

وی با اشاره به این که هلال احمر به دنبال راه اندازی موزه درس ها و تجربیات زلزله بم است، عنوان کرد: به منظور زنده نگهداشتن حادثه بم و درس گرفتن از این حادثه، در پی جمع آوری مستندات و مدارک زلزله بم و درس هایی که باید از آن بگیریم، هستیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان این که امروز دیگر زلزله تنها حادثه و سانحه بزرگ نیست، گفت: اکنون سوانح جاده ای، آلودگی هوا و ریزگردها از جمله حوادث تهدید کننده جوامع است.

وی افزود: باید به دنبال کاهش آسیب پذیری خود از سوانح و حوادث مختلفی چون مهاجرت، حاشیه نشینی شهرها مشکلات اقتصادی و...  در کنار حوادثی چون زلزله باشیم و روش های خود را در مقابله با حوادث با بهره گیری از تجارب سایر کشورها اصلاح کنیم.

ضیائی تاکید کرد: برای رسیدن به فرهنگ تاب آوری در جامعه باید همه تصمیم گیران، تصمیم سازان، دانشگاهیان، صاحبنظران و مسئولان وارد عمل شوند تا جامعه ای آماده و تاب آور در حوادث داشته باشیم.

وی با اشاره به این که پیامبر (ص ) در سفارش به شخصی فرمودنده اند که " وقتی خواستی کاری را انجام دهی، به عاقبت آن فکر کن"، گفت: این سخن، کوتاه اما بسیار تاثیرگذار است و به نوعی نشان از آینده نگاری دارد ، امروز نیز با گذشت 12 سال از زلزله بم باید درس های زیادی از این حادثه تلخ و ناگوار گرفته و عملکردهای خود را توسعه و بهبود بخشیم.

 رئیس جمعیت هلال احمر با بیان این که امروز مسئولان اذعان دارند که اگر زلزله ای رخ بدهد کاملا آماده مقابله بوده و تلفات سال 82 دوباره رخ نخواهد داد، اظهار کرد: اکنون زمانی است که باید خود را ارزیابی کنیم که تا چه اندازه توانسته ایم از تحقیقات انجام شده درباره بم درس گرفته و مدیریت بحران و پیشگیری را توسعه دهیم و از همه مهمتر این کع چقدر توانسته ایم قوانین و اعتبارات را در جهت توجه بیشتر به مدیریت حوادث و سوانح سوق دهیم.

 وی همچنین تاکید کرد: باید اقدامات مقطعی خود را در مدیریت بحران و مقابله با حوادث، به اقداماتی مستمر و با برنامه و دانایی محور تبدیل کنیم؛ چراکه دیگر در ادبیات حوادث با چیزی تحت عنوان حوادث غیرمترقبه روبه رو نبوده، بلکه معتقدیم همه حوادث مترقبه و قابل پیشگیری است.

دستور رئیس جمهوری برای سلامت مردم درآلودگی هوا/استفاده ابزاری برخی ازوضع هوا

سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از کارگاه گرافیک کمپین شهروند سالم در مجتمع هفتم تیر تهران، در جمع خبرنگاران افزود: برخی افراد در روزهای گذشته آمارهایی از مرگ ناشی از آلودگی هوا اعلام کرده اند که درست نیست. به نظر من تنها آماری که مسئولان بهشت زهرا(س) می دهند قابل استناد است.

وی ادامه داد: من از مسئولان بهشت زهرا(س) پرسیدم و آنان گزارش دادند که میزان مرگ در تهران در تمام سال ثابت و حدود روزانه 140 تا 150 نفر است اما در زمستان به حدود 200 نفر می رسد و امسال نیز این آمار تفاوتی با سال گذشته ندارد.

وزیر بهداشت ادامه داد: توصیه من به مسئولان دستگاهها این است که با مسئله آلودگی هوا برخورد ابزاری نکنند و از ارائه آمار و ارقام های غیر موثق که نگرانی ایجاد می کنند بپرهیزند.

وی گفت: در روزهای آلوده هوا میزان پذیرش در اورژانس های بیمارستان نیز افزایش چندانی نداشته البته شاهد علت آن این باشد که ظرفیت این مراکز همواره پر است و برخی از آسیب دیدگان آلودگی هوا به بخش خصوصی مراجعه می کنند.

هاشمی افزود: مسلم است که در هوای آلوده حملات آسم و بیماریهای تنفسی افزایش می یابد اما آمار باید از طریق مجاری معتبر و پس از قطعی شدن اعلام شود.

وزیر بهداشت گفت: کاهش آلودگی هوا کار یک وزراتخانه یا یک دولت یا شهرداری به تنهایی نیست، همان طور که همه در این خرابکاری نقش دارند، همه دستگاهها باید برای جبران آن تلاش کنند.

هاشمی افزود: باید به تجارب موفق کشورهای دیگر در این زمینه توجه کنیم، روزگاری آلودگی هوا در مکزیکوسیتی، توکیو، لندن یا استانبول به مراتب بیش از آلودگی امروز تهران بود اما امروز این شهرها جزو پاکترین شهرهای جهان هستند، چون زحمت کشیدند و برنامه داشتند.

وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا وزارت بهداشت با تعطیلی در روزهایی که آلودگی هوا تشدید می شود، موافق است، توضیح داد: آنچه مسلم است همیشه باید سلامت مردم در اولویت تصمیم گیریها باشد، در این زمینه نیز رئیس جمهوری دستوری داده که هر زمان نیاز باشد، استانداری تهران با نظر وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست در این زمینه تصمیم بگیرد و مراقبت از سلامت مردم را در اولویت قرار دهد.

وی افزود: البته برای تعطیل کردن مدارس یا ادارات باید به جنبه های دیگر این تصمیم که به مسائل اقتصادی و اشتغال مربوط می شود هم توجه کنیم و یک تصمیم همه جانبه بگیریم.

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره همکاری شهرداری و وزارت بهداشت نیز گفت: شهر تهران نیازهای زیادی از نظر مراکز جامع سلامت و بیمارستان دارد، از شهرداری تهران می خواهیم حداقل زمین و تراکم مورد نیاز برای ایجاد این مراکز را فراهم کنند، اعتبارات مورد نیاز برای تجهیز این مراکز را وزارت بهداشت تامین می کند.

وی افزود: برای ساخت بیمارستانها از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده می کنیم، البته همواره از کمک خیرین نیز برای ساخت و تجهیز بیمارستانها استقبال می کنیم.

 

کد خبر 511792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین نظری IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    0 0
    با سلام مشکل آلودگی تهران فقط با رفع تبیعض بین پایتخت وسایر شهرهای کشوررفع میگردد دانشگاه برتر ،تقریبا کلیه امکانات درمانی،اقتصاد کشور،حقوق ومزایای بیشتربرای دو کارمند دریک وزارتخانه فقط شهرشان فرق دارد اگر راست میگوئید جاذبه های تهران را کم کنید تا مهاجرت برعکس صورت گیرد .