وضعیت نامطلوب فرهنگی خوابگاه های دانشجویی/ سقفي لرزان براي زندگي

خبرگزاری شبستان:خوابگاه های دانشجویی باید مامن دانشجویان به لحاظ فرهنگی باشد نه به عنوان سقفي لرزان براي زندگي این قشر از جامعه محسوب شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، فارغ از تب و تاب قبولی در دانشگاه، گاه امری که هیجان قبولی را دوچندان می‌کند، مهاجرت به یک شهر دیگر برای تحصیل است. این مهاجرت در بدو امر ممکن است مهاجرت کوچکی به نظر برسد، اما در دل همین کوچکی مشکلات بزرگی نهفته است که هرکدام می‌تواند زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات دیگر و حتی بازگشت زودهنگام فرد به زادگاهش و ترک تحصیل باشد.

 

دانشجویان خوابگاهی از وضعیت نامناسب و نبود امکانات گفتنی‌های بسیاری دارند زیرا با مشکلات متعددی مانند فضای کوچک اتاق‌ها، محدود‌بودن و خرابی اغلب سرویس‌های بهداشتی، نبود یخچال، دسترسی نداشتن به اینترنت، محدودبودن خطوط تلفن، فرسوده‌بودن امکانات اتاق‌ها، نبود آب‌سردکن، محدودبودن امکانات آشپزخانه، شلوغی بیش از حد، قطعی مکرر برق و گاز و اجاره سنگین خوابگاه‌ها روبه‌رو هستند.

 

از طرف دیگر خوابگاه، خانه دوم دانشجویان غیربومی است و با وجود آنکه انتظار می رود برای تامین بهداشت جسم و روان، آسایش و تحصیل بهتر دانشجویان، استانداردهای آن باید روز به روز ارتقاء یابد اما داستان مشکلات ریز و درشت خوابگاه‌ها گویا پایانی ندارد.

 

 به خصوص دختران دانشجو که شاید برای اولین بار کیلومترها از خانه و خانواده خود فاصله گرفته‌اند تا بتوانند با رفتن به دانشگاه مورد علاقه‌شان دوران تحصیلی خود را طی کند باید در شرایط خوابگاهی مناسبی زندگی کنند.

 

ضرورت وجود سالن مطالعه استاندارد در خوابگاه های دانشجویی

 

پریسا یکی از دانشجویان رشته حقوق می گوید: خوابگاه های دانشجویی دارای معضلات و مشکلات فراوانی هستند که مسئولین و متولیان امر باید به استاندارد سازی آن بینجامند.

 

وی افزود: رشته حقوق یکی از سخت ترین رشته های تحصیلی در دانشگاه هاست که نیاز به تمرکز زیادی دارد اما در خوابگاه های های دانشجویی همگن بودن رشته های تحصیلی رعایت نشده است و بسیاری از دانشحویان فارغ از اینگونه سختی ها به کارهای خود ادامه می دهند و موجب عدم تمرکز ما در دروس می شوند.

 

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات خوابگاه های دانشجویی عدم وجود سالن مطالعه استاندارد است به طوری که سر و صدای دانشجویان در سالن مطالعه هم پیچیده می شود.

 

وجود شهریه های گزاف در خوابگاه های دانشجویی

 

مونا ایمانی یکی از دانشجویان خودگردان در خیابان مهدیه نیز به خبرنگار شبستان گفت: دختران به خاطر اینکه از هر فرهنگ و شهری وارد محیط دیگری از جمله دانشگاه می شوند و مجبور به اسکان در خوابگاه ها می باشند تحت تاثیر محیط و افراد قرار می گیرند.

 

وی اظهار داشت: عدم وجود رگال، کمد، چوب لباسی، پرده ، سیستم گرمایشی و سرمایشی و اجاق گاز مصرفی از مهمترین مشکلات دانشجویان در اینگونه خوابگاه ها هستند.

 

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات خوابگاه ها وجود شهریه های گران همراه با تعداد نفرات شش و هفت نفره است به طوری که هزینه یک تخت را حساب کردیم تا با نفرات کمتری در یک اتاق باشیم.

 

خاطره هم اتاقی مونا می گوید: نبود یخچال، فرسوده‌بودن امکانات اتاق‌ها، محدودبودن امکانات آشپزخانه، نبود آب‌سردکن، کمبود میز و نیمکت در سالن مطالعه و شلوغی بیش از حد خیلی از دانشجویان را کلافه کرده است.

 

وی اظهار داشت: امسال هزینه سکونت در خوابگاه افزایش یافته است، این درحالی است که اتاق‌هایی که ظرفیت چهار نفر را دارند به اتاق‌های شش نفره تبدیل شده است.

 

وی بیان داشت: یک بار مشاهده است که مواد مخدر در خوابگاه های دانشجویی توسط یکی از دانشجویان کشیده شده است که خوشبختانه با پیگیری ها انجام شده این عمل تکرار نشد.

 

تلاش در راستای استاندارد سازی خوابگاه های دانشجویی برطبق صندوق رفاه دانشجویان کشور

 

سید رسول عمادی، معاون آموزشی دانشگاه بوعلی سینای همدان به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر دانشگاه بوعلی سینای همدان دارای 14 بلوک خوابگاهی با ظرفیت سه هزار و 500 نفر دانشجو می باشد.

 

وی افزود: در ابتدای مهر ماه سال جاری به دلیل فرسودگی و نداشتن استانداردهای لازم دو خوابگاه شهیدان تیموری و باقرالعلوم تعطیل شدند.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی خوابگاه از دانشگاه مجوز فعالیت دریافت کردند و هرساله ضمن نظارت مجدد بر استانداردهای لازم نسبت به تمدید مجوز آن ها اقدام می شود.

 

معاون آموزشی دانشگاه بوعلی سینای همدان اظهار داشت: با تلاش های انجام شده در طی چند سال اخیر در راستای رفاه حال دانشجویان ساکن خوابگاه، علاوه بر افزایش ظرفیت خوابگاهی جهت پوشش کامل دانشجویان به ویژه دانشجویان دختر، تمامی خوابگاه ها با استاندارد های ملی خوابگاهی ابلاغی از سوی صندوق رفاه دانشجویان کشور بازسازی و ترمیم شده است.

 

عمادی خاطرنشان کرد: در خوابگاه های دانشجویی علاوه بر ایجاد اتاق های تندرستی، سالن مطالعه و نمازخانه در راستای انجام امور ورزشی و  رفاه حال این قشر از جامعه در نظر گرفته شده و در خوابگاه هایی که این امکان وجود نداشته سوله مشترکی جهت چند بلوک خوابگاهی ایجاد شده است.

 

وی گفت: علیرغم کمبود منابع مالی و محدودیت های خاص قطعا تا رسیدن به نقطه مطلوب استاندارد های خوابگاهی فاصله داریم و تلاش شده است با اقدامات و رایزنی های صورت گرفته با مسئولین سازمان امور دانشجویان و جذب اعتبارات این کاستی ها را برطرف کنیم.

 

وجود دانشجویان با رشته های تحصیلی همگن در خوابگاه ها

 

وی ابراز داشت: همچنین تلاش شده رشته های تحصیلی و دانشکده هایی که به بلوک خوابگاهی نزدیک تر باشند در همان خوابگاه اسکان یابند اما با توجه به کفایت ظرفیت خوابگاهی به نسبت دانشجویان برخی مواقع جا به جایی اجتناب پذیر است.

 

وی در خصوص سرویس ایاب و ذهاب دانشجویان، بیان داشت: سرویس ایاب و ذهاب دانشجویان به نحوی برنامه ریزی شده است که دانشجویانی که در خوابگاه های بیرون پردیس دانشگاه ساکن هستند با توجه به بعد مسافت با دانشکده ها و سازمان مرکزی ، کارگاه ها و آزمایشگاه ها زودتر از سایر دانشجویان به داخل سایت دانشگاه انتقال یابند.

 

معاون آموزشی دانشگاه بوعلی سینای همدان ادامه داد: دانشجویانی که در خوابگاه های بیرون از دانشگاه اقامت دارند غذای خود را از سلف سرویس  دانشکده هنر و معماری و سایر دانشجویان در سلف سرویس دانشکده علوم انسانی و سلف سرویس مرکزی دریافت می کنند.

 

عمادی در خصوص اخذ مجوز خوابگاه های خودگردان و نظارت لازم برآنها، افزود: در ابتدای اخذ مجوز خوابگاه های خصوصی ، نظارت دقیق بر رعایت استانداردهای لازم به عمل آمده وبا هماهنگی اداره اماکن نیروی انتظامی و فرمانداری در صورت داشتن شرایط لازم مجوز فعالیت صادر می شود.

 

شهریه های خوابگاه های دانشجویی براساس نرخ مصوب صندوق رفاه دانشجویان اخذ می شود

 

وی گفت: همچنین در ایام سال تحصیلی به صورت ادواری و سرزده بازدیدهایی از خوابگاه های خصوصی به عمل آمده و به صورت خصوصی بدون حضور مسئولین خوابگاه های خصوصی با دانشجویان در خصوص مسائل و مشکلات مذاکره به عمل می آید.

 

وی بیان داشت: هرساله براساس جدول اعلامی از سوی صندوق رفاه دانشجویان کشور نرخ مصوب براساس تخت هر اتاق می باشد به طوری که اطاقهای دو، سه، چهار، پنج و شش تخته اعلام شده و دقیقا براساس همین دستور العمل از دانشجویان هزینه دریافت می شود.

 

گزارش از سمیرا قادری

 

 

کد خبر 512011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha