خبرگزاری شبستان- البرز
با بنیان قرار دادن پارکی به عنوان « نهج البلاغه » طی سال گذشته، که با همّت و پیگیری آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز حاصل شد، انتظار می رفت، که عنوان پارک می تواند، بر گسترش و تمرکز فعالیت های معرفت زایی در خصوص این کتاب نمادین تشیع و واقعه غدیر موثر واقع شود، با این وصف یک سال از بنا نهادن بنیاد بین المللی غدیر استان، می گذرد.
تنها پارک « نهج البلاغه » استان این روزها شاهد سردی و سکوت بنیاد بین المللی نهج البلاغه در استان البرز است، آن گونه که دانشجویان و دانش آموزانی که برای فراغت لحظاتی در این پارک می نشینند بر سکوت و درهای بسته این بنیاد گواهی می دهند.
همزمان با آغاز سرمای دی ماه سال جاری، دبیران متولی امر احیاء غدیر استان اعم از ائمه جمعه شهرهای استان، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان، مسئول سازمان تبلیغات اسلامی استان، شهرداران، فرمانداران و ... در دفتر نماینده ولی فقیه در استان گردهم آمدند تا بار دیگر در خصوص عملکرد یکساله در خصوص کتاب گوهربار نهج البلاغه هم افزایی داشته باشند، این پاسخ حجت الاسلام سعیدی، دبیر بنیاد بین المللی غدیر در استان البرز است، آن هنگام که از این مسئول در خصوص چرایی بسته بودن درب بنیاد می پرسیم.
و امّا؛ این پاسخ نمی تواند، مستندات موجود مبنی بر بی تحرّکی سهام داران بنیاد بین المللی غدیر استان در اذهان عمومی مردم را بکاهد، از این رو با گرفتن فیلم های مستند در ساعت اداری مختلف به دفتر دبیر بنیاد بین المللی نهج البلاغه استان می رویم، که با عنایت و نظر حجت الاسلام سعیدی، مبتنی بر پاسخ مستدل مسئولی را که به عنوان متولی اصلی در بنیاد است، احضار می شود.
ساعتی بیش نمی گذرد، که متولی و مسئولی که به عنوان نماینده هماهنگی در بنیاد غدیر فعالیت دارد، به دفتر می رسد و با دیدن مستندات فیلم ها از بسته بودن درب بنیاد، سهم متولیان سهام دار خدمت در رشد و احیاء « نهج البلاغه » را برایمان مشخص می کند.
حجت الاسلام میرزایی، دعوت ما را برای پاسخگویی به عملکرد بنیاد غدیر استان می پذیرد و در مکان بنیاد با ایشان به گفتگو می نشینیم و این در حالی است، که در ساختمان هیچ ترددی وجود ندارد، هیچ نگهبانی در نزدیکی ساختمان وجود ندارد، و نهایت آن که شدت سرما به اندازه ای است، که دستانمان برای نوشتن مطالب کرخت شده است.
حجت السلام میرزایی، از طلاب و مدرسین شهر قم است، که برای ادامه خدمت به استان البرز آمده است، هم چنین وی سابقه طولانی در امر تدریس و طلبگی دارد، و به عنوان یک مسئول شایستگی های متعددی در وی از جمله صراحت و صداقت کلام دیده می شود.
وی با برشمردن تاریخچه تاسیس بنیاد بین المللی غدیر در کشور و استان ها اظهار می کند: افتتاح و راه اندازی بنیاد در استان ها به بیش از 2 سال نمی گذرد، با این وصف سال 92 در کشور با همت آیت الله خزعلی این بنیاد راه اندازی شد و در برنامه پنجساله چارچوب مشخصی را برای آن اعلام داشتند.
به گفته این مسئول، اهمیت پرداختن به نهج البلاغه، تنها مختص به دهه غدیر نیست، بلکه توجه شاخص به گفتار ارزشمند مولا امیرالمومنین علی (علیه السلام) نشانه و شاخص تشیِّع است.
حجت السلام میرزایی توضیح داد: شناسایی شیعه ، تشیع، احیاء غدیر این ها محورهای اساس تشکیل بنیاد غدیر در استان ها است، که نخستین هدف معرفت افزایی به سیره و روش امیرالمومنین (علیه السلام)، هدف دوم معرفی این حضرت به عنوان الگوی بشریت و توریج شیوه زندگی علوی برای عصر امروز را می توان نام برد.
در ادامه مسئول هماهنگی بنیاد غدیر استان مجموعه گزارش های مستندی از ائمه جمعه شهرهای استان در خصوص اقدام ها و برنامه های فرهنگی در راستای نهج البلاغه نشانمان داد که طی چندماه پذیرش این مسئولیت آنان را گردآوری شده است.
این گزارش های مستند، حاکی از برپایی مسابقات نقاشی با موضع غدیر، مسابقات کتابخوانی و برگزاری همایش های محوری و نمایشگاه با همت ائمه جمعه شهرهای استان است.
این مسئول، از برپایی نمایشگاه برای کودکان به همراه قصه گویی در مکان بنیاد با همت حجت السلام سعیدی یاد کرد و ادامه داد: یکی از برنامه هایی که در ساختمان مرکزی بنیاد غدیر استان برگزار شده است، برپایی نمایشگاه برای کودکان به همراه قصه گویی بود، که با استقبال خوبی نیز مواجه شد.
حجت الاسلام میرزایی توضیح داد: ساختمان بنیاد بین المللی غدیر، رو به روی مرکز تخصصی شیعه شناسی استان البرز و مدرسه حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام ) است، امّا چنان چه بحث اعتبار و بودجه را کنار بگذاریم، کم تر طلاب این امکان را دارند، که این روزهای سرد به این بنیاد بیایند.
صحبت که از سرما می شود، علت و چرایی عدم سیستم گرمایشی را جویا می شویم، و این مسئول در پاسخ توضیح داد: آن طور که به ما گفته اند، گاز مشکل خلافی دارد و فنّی نیست و در حال حاضر کسی هم زیر بار هزینه نمی رود.
هزینه، بودجه، طلاب، درس و دغدغه دینی مردم این ها موضوعاتی است، که در یک مسیر مشخص به هم مربوط است، این که یک طلبه با شهریه ماهیانه 400 هزار تومان چگونه زندگی و امور خود را می گذراند، این که بودجه های فرهنگی استان با کدامین نظر تخصصی تخصیص داده می شود، و نهایت آن که مردم به عنوان ولی نعمتان نیازهای دینی و معرفتی را از کدامین خروجی باید دریافت کنند، همه از جمله مسائلی است، که در سایه مهجوریت بر « نهج البلاغه » به عنوان کتابی که شیوه زندگی علوی را به ما نشان می دهد، آفتاب بیداری را می طلبد.
مردم استان البرز، سپاسگزار نماینده ولی فقیه در استان ، همچنین شهردار محترم و اعضاء شورای شهر برای بنا نهادن این پارک و این بنیاد هستند، امّا اینان بخشی از سهامدارن در امر احیاء کتاب نهج البلاغه تلقی می شوند، بخش دیگر شامل اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، سازمان تبلیغات، فرماندران، اداره گاز، آب ، برق ، مخابرات و خیرّان هم چنین دیگر کسانی است، که هر یک به سرانگشت ارادت خود به مولای متقیان امیرالمومنین علی (علیه السلام) در قبال رشد ، رونق و معرفت افزایی سخنان آن حضرت خود را مسئول می دانند.
چه بسا خیّرانی که می توانند، با وقف مال خود در امر ترویج نهج البلاغه در استان گام های اساسی بردارند و یا مسئولان اجرایی در هنگام تخصیص بودجه ، سهم قابل نظری را نسبت به این امر اختصاص دهند.
بسط و گسترش سیره علوی حضرت امیرالمومنین علیه السلام در میان نوجوانان و جوانان امروز به واقع دستاورذ و تحوّل فرهنگی کلانی خواهد بود، اگر تمامی دستگاه های استان، تمامی متولیان فرهنگی و خیّران به این باور برسند که هر یک سهامداران بسط و گسترش واقعه غدیر هستند.
نظر شما