به گزارش خبرنگار شبستان، بیست و دومین نشست خبری حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در سالن اجتماعات شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
نوش آبادی در ابتدای این نشست شهادت عالم انقلابی، شیخ نمر به دست آل سعود را به جامعه رسانه ای کشور تسلیت گفت و آن را در راستای سیاست ایجاد تفرقه در جهان اسلام دانست.
وی تأکید کرد: قطع ارتباط سیاسی عربستان با ایران نشانه بی خردی و سردرگمی مقامات عربستان است.
وی با اشره به برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه گفت: علاوه بر برج میلاد که سینمای اهالی رسانه و میهمانان است، پردیس ملت به عنوان کاخ مردمی جشنواره انتخاب شده تا مردم بتوانند در آن جا با عوامل فیلم ها دیدار و گفتگو کنند.
نوش آبادی در ادامه به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
حمله به سفارت عربستان مردمی نبود
وی درباره موضع وزارت ارشاد درباره حمله به سفارت عربستان گفت: بنا نداریم درباره مسائل سیاسی اظهار نظر کنیم ولی آن چه مشهود است تجمع و حمله غیرقانونی به سفارت عربستان مردمی نبوده و احتمالا براساس سناریوی از پیش طراحی شده عده ای در جهت ایجاد تنش روی داده است.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره دلایل تخصیص نیافتن بودجه مورد نظر برای بازسازی تأتر شهر گفت: وزیر ارشاد به خاطر اهمیت حوزه تئاتر سال 94 را سال تئاتر نامید و در بازدید خود از مجموعه تئاتر شهر نیز دستورات لازم برای تسریع بازسازی آن را صادر کرد اما امسال به خاطر تنگناهای مالی هنوز نتوانسته ایم پاسخگوی نیاز جامعه هنری و به خصوص تئاتری ها را برآورده کنیم. امیدواریم در بودجه سال آینده بتوانیم کمبودها را جبران کنیم.
وی درباره کمبود بودجه ارکستر سمفونیک نیز اظهار داشت: فراز و فرودهای مالی قطعا منجر به تعطیلی آن نخواهد شد.
باید ببینیم تصمیم نظام درباره حج چه خواهد بود
سیاست های آینده سازمان حج و زیارت پس از قطع روابط سیاسی عربستان با ایران، پرسش دیگری بود که نوش ابادی درباره آن گفت: ساست سازمان حج و زیارت عدم دخالت مستقیم در مسائل سیاسی و دیپلماتیک است اما طبیعتاً سردی روابط و قطع ارتباط سیاسی بر روابط فرهنگی و حج نیز تأثیرگذار است. فعلا باید منتظر ماند تا ببینیم تصمیم نظام درباره آینده حج چه خواهد بود.
شهرداری از وعده در اختیارگذاشتن باغ کتاب استنکاف کرد
سخنگوی وزیر ارشاد درباره خبر ارسال نامه شهرداری به وزارت ارشاد درباره محل نمایشگاه کتاب سال آینده گفت: شهرداری تهران هنوز پاسخ نامه وزیر ارشاد را رسماً به ما ارسال نکرده اما براساس اظهارات آقای صلاحی، شهرداری از وعده خود درباره در اختیارگداشتن باغ کتاب برای نمایشگاه کتاب استنکاف کرده و پیشنهاد کرده نمایشگاه سال آینده در شهرآفتاب برگزار شود. با توجه به این که زیرساخت های شهرآفتاب هنوز اماده نیست، به احتمال قریب به یقین نمایشگاه کتاب سال آینده نیز در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
«یا لثارات» پس از توقیف و سه بار تذکر، با اکثریت آراء لغو مجوز شد
لغو مجوز هفته نامه یا لثارات موضوع پرسش دیگری بود. نوش ابادی در این باره گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات یک شورای فرادستگاهی است که شامل یک نماینده مجلس، یکی از قضات قوه قضائیه، شخص وزیر ارشاد یا نماینده تام الاختیار او، یکی از اساتید دانشگاه، یک مدیر مسئول نشریه، یکی از اساتید حوزه علمیه و یکی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی می شود.
وی ادامه داد: در جلسه صبح امروز، این هیئت براساس بندهای 8 و 11 ماده 6 قانون مطبوعات و همچنین تبصره 2 ماده 6 این قانون، هفته نامه یالثارات را پس از یک بار توقیف و سه بار تذکر شفاهی و کتبی، با اکثریت آراء لغو مجوز کرد.
وی درباره توقیف روزنامه بهار نیز گفت: این روزنامه به خواست قوه قضائیه و بر اساس بنده 5 اصل 196 قانون اساسی که قوه قضائیه می تواند در موارد لازم رأساً وارد عمل شود، توفیف شده است. همچنین براساس قانون مطبوعات قوه قضائیه می تواند به مدت دو ماه نشریات را تا برگزاری دادگاه توقیف کند.
جشنواره عمار در بودجه 94 ردیفی نداشت
نوش آبادی در واکنش به پرسشی درباره سخنان بیژن نوباوه که گفته بود مجلس در بودجه سال 94، ردیفی به مبلغ 1.5 میلیارد برای جشنواره عمار در نظر گرفته اما دولت آن را نپرداخته، گفت: جشنواره عمار در بودجه 94 ردیفی ندارد بلکه اعتباری برای فیلم های فاخر در نظر گرفته شد که آن هم از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ نشد.
وی ادامه داد: وزارت ارشاد مشخصاً بودجه ای برای حمایت از جشنواره های خارج از ساختار وزارتخانه ندارد اما در صورت درخواست رسمی برگزارکنندگان جشنواره و بررسی آن، کمک هایی را در نظر می گیرد.
نوش آبادی همچنین افزود: جشنواره عمار به خاطر استفاده از ظرفیت مردمی در سینما مورد حمایت وزارت ارشاد است اما متاسفانه بودجه دولتی برای حمایت از آن نداریم. البته این گونه جشنواره ها به حمدالله از منابع مراکز شبه دولتی بهره مندند و دچار مشکلی نخواهند شد.
وی تاکید کرد: ما جشنواره عمار را در مقابل جشنواره های ملی نمی بینیم و از برگزاری آن حمایت می کنیم.
صندوق اعتباری هنر بنگاه اقتصادی نمی شود
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شایعاتی مبنی بر تبدیل صندوق اعتباری هنر به یک هولدینگ با سرمایه اولیه 500 میلیارد تومان، گفت: صندوق اعتباری هنر در حال حاضر 45هزار عضو دارد و به دنبال افزایش چتر پوششی خود بر سر هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران است؛ بنابراین تعامل این صندوق با مراکز مراکز اقتصادی و بخش خصوصی و تامین منابع لازم برای جلب حمایت مالی طبیعی است و این معنای تبدیل شدن صندوق به بنگاه مستقل اقتصادی نیست.
نظر شما