«محمد خزاعی» دبیر کنگره تخصصی ۲۰۰۰ شهید هنرمند در گفتوگو با خبرنگار سینمایی شبستان درباره اینکه این کنگره بر چه وجه غالبی از شهیدان هنرمند تاکید دارد، گفت: این کنگره با عنوان «کنگره تخصصی ۲۰۰۰ شهید هنرمند» فعالیت میکند و شهیدانی که هنرمند باشند را در بر میگیرد که البته باید آثار هنری ارائه داده باشند ولیکن سطح این آثار هنری که این روزها از آن تعریف حرفهای میکنیم، نیست.
وی با اشاره به «رسول ملاقلی پور» خاطرنشان کرد: همه این هنرمندان شهید در یک سطح نیستند و تعداد کمی از آنها مثل رسول ملاقلی پور هستند که در زمان جنگ و دفاع مقدس عکاس جنگ بود و بعد از آن، کارگردان مطرح سینما. خیلی از هنرمندان ما در آن سالها در حد خودشان هنرمند بودند و به درجه شهادت نائل آمدند و اگر امروز بودند، از بزرگان وادی هنر میشدند.
خزاعی با بیان اینکه بسیاری از آثار این هنرمندان توسط خانوادهها یا افراد دیگر نگهداری شده است، اظهار کرد: این آثار نگهداری شده به این معنا نیست که خیلی حرفهای باشند چراکه با هنر آن سالها مورد قضاوت قرار میگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در آثار این شهدا، رویکرد خاصی دیده می شود، گفت: وقتی به آثار این هنرمندان شهید از اشعار سروده شده تا خوشنویسی و نقاشیها نگاه میکنیم، متوجه میشویم که اگر به شناخت نرسیده بودند و در وادی انقلاب نبودند، به جنگ نمیرفتند و همین شناخت در آثارشان نیز نمود پیدا کرده است. برای مثال اشعار شهدا انسانی، ولایی و عرفانی است البته به این معنا نیست که همه اشعارشان انقلابی باشد بلکه ریشههای انقلابی و اندیشههای هنر متعهد در آنها موج میزند.
دبیر کنگره تخصصی ۲۰۰۰ شهید هنرمند در ادامه بیان کرد: این شهدای بزرگوار به شناخت و بینش الهی رسیده بودند و بنابراین یکسری از آنها آثار شاخصتری داشتند و میتوانستند در روزگار امروز هنرمندان شاخصی شوند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار شبستان که آیا نتیجه این کنگره به ارائه الگوها ختم میشود، گفت: همین که در جامعه و فضای هنری از موضوع شهیدان هنرمند صحبت میکنیم و مردم متوجه نقش آفرینی هنرمندان میشوند، آغازی خوب است.
نظر شما