خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در دورانی که تحریم های ناعادلانه علیه ایران اعمال می شد بسیاری از صنایع ایران با وجود تحریم ها به سمت رشد و تعالی حرکت می کرد اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که تحریم ها نیز تاثیری در بازار صنایع ایران داشتند از این رو با انجام توافق هسته ای و به دنبال آن خبر برداشته شدن تحریم ها در دی ماه بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی به بازار ایران چشم دوختند. صنایع ایران در حوزه خودروسازی نیز یکی از اهداف کشورهای خارجی بود تا با سرمایه گذاری در این بخش علاوه بر سود و بازاری که برای خود و محصولاتشان ایجاد می کنند باعث تحولی در عرصه خودروسازی ایران نیز شوند از این رو با توجه به اینکه برداشته شدن تحريمهاي صنعت خودرو بخشي از توافق ابتدايي هستهاي ميانايران و كشورهاي 1+5 در پائيز 1392 بود؛ بسیاری از مسئولان كمپانيهاي خودروسازي جهان مشغول مذاكره با همتايانايراني خود شدند. حال خبرها حکایت از آن دارد که پس از مذاکرات انجام شده حضور تولیدکنندگان ژاپنی، اتریشی، فرانسوی، ترکیهای، ایتالیایی و آلمانی در بازار خودرو ایران قطعی شده است.
بنابراین گزارش، فارس از زبان ساسان قربانی، دبیر شورای سیاستگذاری خودرو خبر داده است که: "تولید خودرو در سال جاری 17 درصد از برنامه تولید سال گذشته عقبتر است و تنها 65 درصد از برنامه پیشبینی شده برای امسال محقق شده است اما برای جبران کمبود تولید خودرو در ماههای آینده برنامهریزی شده است. حضور خودروسازان ژاپنی، اتریشی، فرانسوی، ترکیهای، ایتالیایی و آلمانی در بازار ایران قطعی شده و به نظر میرسد، با لغو تحریمها شاهد حضور خودروسازان خارجی در کشور باشیم. حضور خودروسازان ژاپنی در بازار ایران به طور جدیتری پیگیری میشود و احتمالاً ایتالیاییها نیز حضور پررنگی در بازار خودروی ایران خواهند داشت. برگزاری سومین همایش بینالمللی خودرو در روزهای 9 تا 12 اسفند از برنامه های امسال برای ادامه همکاری با کشورهای خارجی است و بناست در حاشیه این همایش، قراردادهایی با تولیدکنندگانی از آلمان، ترکیه، فرانسه و سوئد امضا شود."
یادآور می شود: رفت و آمدهای کمپانی های خودروسازی از همان ابتدای سال با ایران آغاز شده بود و به استناد گزارش روزنامه تجارت نخستين خودروساز؛ پژو بود. خودروساز فرانسوي كه سابقه بيش از 20 سال همكاري خودرويي با بزرگترين گروه خودروسازيايران را داشت؛ براي بازگشت بهايران پيشقدم شد. پس از آن نام رنو و هيونداي نيز به عنوان شركاي سابق خودروسازان داخلي و خواهان بازگشت بهايران در رسانهها منعكس شد. صحبتهايي نیز مبنيبر همكاري با سيتروئن فرانسه نيز در رسانهها منعكس شد.
نظر شما