اظهارنظر نمایندگان درباره اعدام شیخ النمر تا قطع روابط دیپلماتیک با عربستان

خبرگزاری شبستان:قطع ارتباط چند کشور کوچک باعث منزوی شدن ما نمی شود، سقوط عربستان بواسطه رفتارش، وحدت بین شیعه و سنی؛ استراتژی بین دولتها، اعدام شیخ نمر خلاف مسایل حقوق بشری از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، قطع ارتباط چند کشور کوچک باعث منزوی شدن ما نمی شود، سقوط عربستان بواسطه رفتارش، وحدت بین شیعه و سنی؛ استراتژی بین دولتها، اعدام شیخ نمر خلاف مسایل حقوق بشری از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

قطع ارتباط چند کشور ذره ای و کوچک باعث منزوی شدن ما نمی شود

حجت‌الاسلام حسین سبحانی نیا، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اقدام عربستان و تبعیت چند کشور دیگر در بحث قطع رابطه با ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عربستان از وضعیت موجود و از اینکه جمهوری اسلامی ایران توافق هسته ای با 1+5 را انجام داده است و شرایط مناسبتری نسبت به قبل در منطقه دارد ناراضی بود.

وی اظهار کرد: در واقع از سرگیری روابط ایران با اروپا و فعال شدن دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای عربستان اقدام ناخوشایندی بود ضمن اینکه آنها تلاش زیادی کرده اند که در وسط راه توافق هسته ای را متوقف کنند.

حجت الاسلام سبحانی نیا تاکید کرد:‌شکستهای منطقه ای عربستان در یمن سوریه و عراق موجبات عصبانیت آل سعود و رژیم عربستان را فراهم کرد لذا انها سعی کرده‌اند با شهادت شیخ نمر گناه نابخشودنی دیگری را رقم بزنند تا بتوانند شکستهای خودشان در منطقه را به نوعی پوشش دهند و در واقع یک نوع حرکات جانشینی انجام داده اند که جا عوض شود و به جای اینکه محکومیت به سمت عربستان باشد به سمت جمهوری اسلامی ایران برگردد.

وی اضافه کرد: اقدام برخی افراد که البته بعید نیست اینها از نفوذیهای خود عربستان در ایران باشد در مقابل سفارت عربستان این بهانه را به دست آنها داد که آنها این موضوع را خبرساز کنند و فلش را به سمت جمهوری اسلامی ایران برگرداند تا شهادت شیخ نمر را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

وی تصریح کرد: البته مدتهاست که فلش کمکهای عربستان به تروریسمهای القاعده سلفی ها و طالبان باعث فشارهایی به این کشور شده بود لذا انها برای اینکه خود را پاک و منزه نشان دهند و بگویند با تروریسم مبارزه می کنند دست به چنین اقداماتی زده اند.

وی تصریح کرد: کشورهای ذره ای و کوچک که خود برای اداره امورشان هیچ نوع توان مالی ندارند و وابسته به عربستان هستند نیز با تبعیت از این کشور دست به کاهش روابط زده اند که البته این کار خود انها را منزوی تر می کند زیرا جمهوری اسلامی ایران روابط گسترده ای خوشبختانه در حال حاضر با دنیا دارد و قطع ارتباط این چند کشور با ما باعث منزوی شدن ما نمی شود.

رفتارهای عربستان به زودی کشورشان را به سقوط می کشاند

محمداسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اقدام عربستان و چند کشور دیگر در کاهش روابط دیپلماتیکشان با ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مسئولان عربستانی اینقدر مسایل را پیچیده کرده اند که خودشان نیز دچار گیجی شده اند.

وی اظهار کرد: از آن طرف آنها تجربه کافی برای حل مسایل ندارند و از طرف دیگر همه مسایل به انها دیکته می شود و مجبورند تصمیمات عجولانه بگیرند و حاصل این موضوع رقم زدن جنایات متعدد در منطقه است که آنها فکر می کنند به نفعشان است در حالیکه این مساله به سود آنها نیست و گریبان آنها را می گیرد.

کوثری بیان کرد: کمکهای مالی و نظامی عربستان به بحرین و سودان و کشورهای کوچک دیگر بر کسی پوشیده نیست و آنها البته عددی نیستند که روابطشان بخواهد تاثیری در روابط بین الملل داشته باشد.

وی تاکید رکد: قطعا اگر بحرین،‌سودان و دیگر کشورها گوش به حرف عربستان ندهند عربستان نیز کمکهای مالی خودش را قطع می کند و آنها نمی توانند به عمر خودشان ادامه دهند و به همین دلیل با سیاستهای عربستان همراه می شوند تا بتوانند ازدلارهای عربستان و امکاناتی که این کشور در اختیارشان قرار می دهند استفاده کنند.

کوثری تاکید کرد: عربستان به این کار و اقداماتی که انجام داده است خودش را به سقوط نزدیک کرده است و قطعا کشورهای دیگر ناآگاهانه و یا به علت وابستگی حرف عربستان را تحمل می کنند و به زودی پشیمان می‌شوند زیرا عربستان این توانایی را ندارد که ایستادگی کند.

وی تصریح کرد: عربستان نمی تواند به جنایتهایش ادامه دهد و به زودی تحت تاثیر فشارهای داخلی و خارجی ناتوان می شود و همین موضوع باعث سقوط وی می شود.

وحدت بین شیعه و سنی استراتژی بین دولتها و ملتهای مسلمان باشد

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تاکیدات رهبری در مورد لزوم توجه هر چه بیشتر به وحدت شیعه و سنی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: امروز کسانی از وحدت بین شیعه و سنی ابراز نگرانی می کنند که منافعشان در ایجاد تفرقه بین گروههای شیعی و سنی است.

وی اظهار کرد: در واقع کسانی به ایجاد شکاف بین شیعه و سنی دامن زده اند که نه شیعه هستند و نه سنی گرچه خودشان را مسلمان واقعی می دانند اما آنها به دنبال اجرایی کردن اهداف صهیونیستها و وهابی‌ها بوده‌اند و مزدور این گروهها شده‌اند.

آصفری تصریح کرد: در واقع جریانی در لباس شیعه و سنی به دنبال پیاده کردن اهداف صهیونیست‌ها و وهابی‌ها در جوامع مسلمان هستند و روز به روز شکافها را در جامعه مسلمانان بیشتر می کنند.

وی تاکید کرد: متاسفانه امروز این گروههای تروریستی توانسته اند تا حدودی به اهداف خود برسند و جامعه مسلمین را دچار بحرانها و اختلافات شدیدی کنند.

وی تصریح کرد: جنگ افروزی ها در منطقه خاورمیانه و در کشورهای عراق و سوریه حاصل همین تفرقه هایی است که این گروهها ایجاد کرده اند.

آصفری بیان کرد: قطعا باید وحدت بین شیعه و سنی استراتژی تمامی ملتها و دولتهای مسلمان باشد.

وی خاطرنشان کرد:‌ با روند فعلی نه تنها وحدت تقویت نخواهد شد بلکه روز به روز جامعه مسلمین نیز از هم دور خواهند شد.

با قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان حج تمتع نیز لغو می شود

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از جمله پیامدهای قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان تعلیق حج تمتع و حج عمره مفرده است.

 وی اظهار کرد: وقتی روابط دیپلماتیک قطع شود پیامدهایی در پی دارد و آن این است که امکان صدور روادید و اسکان و اعزام 100 هزار حاجی و همچنین مسئولان ارشد سازمان حج و زیارت و بعثه به کشور عربستان وجود ندارد.

اسفنانی تصریح کرد: چون کشورها با هم روابط دیپلماتیک ندارند به نوعی متخاصم محسوب می شوند پس امکان بسیاری از روابط بین آنها وجود ندارد.

وی تاکید کرد: برخی می گویند از طریق دفتر حفظ منافع و یا کشور ثالثی بین دو کشور این امر شدنی است که این موضوع نیز فقط برای موارد جزیی است و نه موضوعی همانند حج تمتع که در سطح بسیار وسیع برگزار می شود.

نگرانی ما مسایل جهان اسلام است و نه دولت عربستان

حجت خدایی، سوری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عربستان تاکنون هیچ گام مثبتی را به نفع جهان اسلام برنداشته است و همواره به عنوان نوکر سیاستهای امریکا و اسراییل در منطقه گام برداشته است.

وی اظهار کرد: تفکر وهابی که بر عربستان حاکم است نه تنها برای جهان اسلام بلکه برای کل جهان خطرناک است و البته انتظار می رفت که عربستان به دلیل ناکامی هایی که در سوریه و عراق و یمن داشت یک رفتاری همانند اعدام شیخ نمر را انجام دهد که بخواهد بدین  طریق واکنش دیگر مسلمانان و شیعیان را برانگیزد.

خدایی سوری تصریح کرد: عربستان از قبل خودش زمینه قطع ارتباط را فراهم کرده بود، تجاوز به دو نوجوان ایران و عدم تدبیر در انجام مراسم حج مسایلی بود که از سوی دولتمردان ما محکوم شد اما عربستان هیچ واکنش مثبتی نیز به این مسایل نشان نداد.

وی تصریح کرد: قطعاً تفکر حاکم در دولت عربستان یک تفکر وهابی است و باعث شده است که این کشور یکی از ناامن ترین کشورهای جهان شود و ناامنی هایی را در منطقه غرب اسیا رقم بزند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال این بوده است که کشورهای اسلامی به عنوان ید واحده ای عمل کنند و همواره به دنبال احقاق حقوق مسلمانان در مقابل رژیم صهیونیستی و استکبار بوده است و در مجامع بین المللی از این حقوق دفاع کرده است این در حالی است که عربستان هیچ گامی در این زمینه برنداشته است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول چند سال گذشته خویشتنداری کرده است گفت: قطعاً رفتارهای دولت عربستان باعث مشکلات عدیده ای در جهان اسلام شده است و می شود و نگرانی ما اینده جهان اسلام است و نه دولت عربستان.

مظلوم نمایی عربستان/قطع ارتباط به نفع جهان اسلام نیست

عیوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: علی رغم اینکه ما موافق با سیاست‌های عربستان نبودیم و عربستان اقدامات خودسرانه ای را همواره در منطقه انجام داده است اما ما هیچگاه مایل به قطع ارتباط با این کشور نبودیم زیرا معتقدیم که این قطع ارتباط به نفع جهان اسلام نیست.

وی اظهار کرد: متاسفانه برخی اقدامی خودسرانه مقابل سفارت عربستان در تهران انجام داده اند و باعث شد که این کشور مظلوم نمایی کند و در این بین قطع ارتباط را مطرح کند.

حیدرپور با بیان اینکه این قطع ارتباط به نفع جهان اسلام نبوده است و نیست گفت: قطعا وزارت امور خارجه ما با شرایط دشواری مواجه شده است که باید برای از سر گیری مجدد روابط تلاش کند.

وی تصریح کرد: امیدواریم دستگاه دیپلماسی کشور با تجاربی که دارد در این زمینه نیز موفق عمل کند و با این اقدام شرایط را به نفع جهان اسلام مدیریت کند.

اعدام شیخ نمر نقض فاحش حقوق بشر و اعدام آزادی بیان است

نوذر شفیعی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اعدام شیخ نمر در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اعدام شیخ نمر نقض فاحش حقوق بشر است.

وی اظهار کرد: در دنیای امروز که حقوق بشر یک مقوله بسیار مهم است و افکار عمومی دنیا نسبت به این موضوع بسیار حساس است قطعاً اعدام شیخ نمر در مقوله نقض فاحش حقوق بشر است.

شفیعی با بیان اینکه اعدام شیخ نمر اعدام آزادی بیان است گفت: اعدام این شیخ اعدام حقوق اساسی انسانها و جوامع بشری است.

وی تصریح کرد: عربستان نشان داده است که شیعیان در این کشور امنیت ندارند و باید برای امنیت آنها از سوی دیگر جوامع مسلمان اقدامات دیپلماتیکی انجام شود.

وی تصریح کرد: کمیسیون امنیت ملی مجلس اعدام شیخ نمر را محکوم می کند و به زودی در این زمینه موضع گیری خواهد داشت.

توانمندی دفاعی کشور صرفاً برای دفاع از کشور و منافع ملی است

حجت‌الاسلام حسین سبحانی نیا، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر توان موشکی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: هیچگونه منعی برای توان موشکی ایران وجود نداشته است و باید در این راستا هیچگونه محدودیتی برای توانمندی دفاعی ما صورت نگیرد.

وی اظهار کرد: ما در دنیایی زندگی می کنیم که شاهدیم در این دنیا چه شیطنتها و چه بداخلاقی‌ها و چه جنگ‌افروزیهایی از سوی برخی کشورها صورت می گیرد اما کسی واکنشی به آنها نشان نمی دهد.

حجت‌الاسلام سبحانی نیا تصریح کرد: آنها یک روز مساله ای را مطرح می کنند و آن را اعلام عمومی می کنند و علیه کشوری متحد می شوند اما بعداً زیر آن می زنند پس ما هیچگونه اعتمادی به طرفهای مقابل و قدرتهای بزرگ و زیرمجموعه های سازمان ملل نداریم.

وی با بیان اینکه افزایش توان دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران صرفاً برای تقویت قدرت بازدارندگی کشور است گفت: ما نباید از توانمندیهای دفاعی مان کوتاه بیاییم و یا آن را کم بگیریم بلکه باید در این عرصه تلاش کنیم.

وی تصریح کرد: توانمندی دفاعی ما صرفاً برای دفاع از کشور و منافع ملی و کاملاً صلح‌آمیز است و هیچ گونه شبهه‌ای نیز در آن مطرح نیست.

علمای اسلام با بصیرت اجازه بازیگری به استعمارگران در جوامع اسلامی را ندهند

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو مجمع روحانیون مجلس با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر وحدت شیعه و سنی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از همان ابتدای انقلاب تاکید ما در نظام جمهوری اسلامی بر وحدت شیعه و سنی بوده است و در این راستای اتحاد بین جوامع اسلامی قدم برداشته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت جهان اسلام یک ظرفیت بی نظیری است اظهار کرد:‌ اگر از این ظرفیت در راستای تحقق اهداف اسلامی گام برداشته شود قطعاً ما شاهد بالندگی بیش از پیش جهان اسلام خواهیم بود.

وی گفت: متاسفانه دشمنان نام و نشان دار مسلمانان پیوسته به دنبال ایجاد تفرقه بین مسلمانان بوده‌اند تا جایی که بحثهایی همانند پان عربیسم، پان ایرانیسم، پان ترکیسم را برای ایجاد تفرقه در بین مسلمانان مطرح کرده‌اند اما با مطرح کردن این موضوعات راه به جایی نبرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: امروز آنها با استفاده از شیوه‌های جدید که آن هم شیوه مذهب علیه مذهب است سعی دارند بین مسلمانان تفرقه ایجاد کنند که هوشیاری جوامع اسلامی در عصر کنونی می تواند این توطئه های پیچیده را خنثی کند.

حجت‌الاسلام سلیمی یادآور شد: برخی از سران کشورهای اسلامی متاسفانه در دام این دشمنان افتاده اند و فریب این دام پرزرق و برق آنان را خورده‌اند.

نماینده محلات در خانه ملت تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب با اشراف به این مسایل برای چندمین بار بر عنصر وحدت به عنوان عامل نجات بخش جهان اسلام تاکید کرده اند و هشدار داده اند که همه کشورهای اسلامی چه شیعه و سنی این اختلافات را کنار بگذارند و مذاهب اسلامی به صورت مسالمت آمیز بار دیگر گرد هم آیند.

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در واقع به این مساله هشدار داده اند که مبادا این پکپارگی جوامع مسلمان دستخوش توطئه‌های دشمنان شود و تفرقه و اختلاف جای این وحدت را بگیرد.

وی گفت: امیدواریم کسانیکه در مقابل دشمنان سهل انگار هستند به خود بیایند و با هوشیاری و بصیرت در راستای وحدت امت اسلام گام بردارند.

وی با تاکید بر علمای اسلام در این زمینه گفت: علمای اسلام باید با بصیرت افزایی در جوامع اسلامی اجازه بازیگری به استعمارگران را که با نقاب جدید آمده اند در جوامع اسلامی را ندهند.

وی ادامه داد: این نقاب جدید استعمارگران این است که از برخی گروههای انحرافی اسلامی در جوامع اسلامی حمایت کنند که باید علمای اسلام از این ترفند استعمار پرده بردارند و آن را برملا کنند و چهره از نقاب این استعمارگران بردارند و اجازه ندهند که جوانان مسلمان جذب این گروههای تکفیری شوند.

اعدام شیخ نمر خلاف مسایل حقوق بشری بود

لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعدام شیخ نمر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما ضمن محکوم کردن اعدام شیخ نمر این کار رژیم سعودی را خلاف حقوق بشر می دانیم

وی اظهار کرد: قطعا باید این کار ضد حقوق بشری آل سعود از طریق مجامع بین المللی و دولت های اسلامی پیگیری شود و ما در این زمینه کوتاه نمی آییم.

افتخاری تصریح کرد: از نظر ما اعدام شیخ نمر نزدیک شدن آل سعود به سقوط خودشان است زیرا معتقدیم مملکت داری با کفر می تواند ادامه داشته باشد اما با ظلم ادامه نخواهد داشت.

وی با اشاره به ستمی که در عربستان بر شیعیان از سوی آل سعود روا داشته می شود، گفت: ما نمی توانیم خون شهید نمر را نادیده بگیریم گرچه معتقدیم خون این شهدا باعث زنده نگه داشتن جنبش های مردمی می شود.

رییس فراکسیون فرزندان شاهد و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: از خون شهید نمر است که هزاران مجاهد فی سبیل الله دیگر پا به میدان می گذارند و باعث رسوایی آل سعود می شوند.

برخورد صریح دستگاههای نظارتی و قانونی با اخلالگران فضای سیاسی کشور

حجت‌الاسلام حسین سبحانی نیا، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به تخریبهایی که این روزها در فضای سیاسی کشور علیه برخی از بزرگان مطرح می شود به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: قطعاً انتظار این است که ما در فضای سالم انتخاباتی وارد رقابتهای انتخاباتی شویم.

وی اظهار کرد: تهمت، افترا و برچسبهای ناروا و وعده و وعید قطعاً تاثیرات منفی در فضای انتخاباتی و سیاسی کشور دارد و گاهی این تخریبها متاسفانه سالیان سال آثار سویی برای کشور خواهد داشت.

حجت‌الاسلام سبحانی نیا تصریح کرد: هر کسی که در این فضا به دیگران تهمت می زند و یا با افترا و جوسازیهای حزبی و جناحی سعی دارد دیگران را تخریب کند باید از سوی دستگاههای نظارتی و قانونی مورد برخورد قرار گیرد و به تخلف وی رسیدگی شود.

وی تصریح کرد: از جمعه هفته گذشته که بحث ثبت نام انتخابات تمام شد ما باید تمام تلاشمان این باشد که حضور حداکثری مردم را در انتخابات با پرهیز از هرگونه بداخلاقی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: قطعاً اینگونه مسایل فضای انتخابات و جامعه را مسموم می کند و جامعه را به سمت دو قطبی شدن و یا فضای یاس و ناامیدی می کشاند.

تقویت بنیه دفاعی مورد تاکید مجلس است/توسعه کشور در سایه تقویت بنیه دفاعی است

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر تقویت بنیه دفاعی و توان موشکی کشور به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مجلس شورای اسلامی همواره بر تقویت بنیه دفاعی تاکید داشته است و همه ساله نیز سعی کرده است که در بودجه های سنواتی در بخش افزایش بنیه دفاعی هیچ مخالفتی نداشته باشد و در این زمینه حمایتهای لازم را داشته باشد.

وی اظهار کرد: ما اعتقاد داریم در زیر سایه امنیت است که می توانیم اقدامات عمرانی و سایر اقدامات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی مان را به نحو صحیح و مطلوب دنبال کنیم و توسعه دهیم.

آصفری تاکید کرد: توجه به توان دفاعی کشور ایجاد امنیت در مرزها و در داخل کشور است و باید همه قوای سه گانه و همه نیروهای کشور این موضوع را مدنظر قرار دهند.

آصفری با تاکید بر اینکه هیچ کوتاهی در این زمینه قابل قبول نیست تصریح کرد: باید بنیه دفاعی را در حد بازدارندگی تقویت کنیم و این را به عنوان یک اصل سرلوحه تمام فعالیتهایمان قرار دهیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: مجلس از هر طرح و لایحه ای که برای تقویت بنیه دفاعی کشور باشد حمایت می کند و این آمادگی را دارد که این طرحها و لوایح را با اولویت در دستور کار قرار دهد.

 

کد خبر 513574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha