به گزارش خبرنگار شبستان، با ظهور و گسترش دین اسلام، رشد و بالندگی زنان در پرتو قوانین الهی آغاز گردید. خداوند ارزش وجودی زنان را بیان کرد و پیامبر اکرم (ص) با آزاد ساختن زنان از قید و بندهای جاهلی و سوق دادن آنها به سوی ارزش ها و کمالات انسانی، شخصیت واقعی آنان را به جامعه بشری معرفی کرد. زنان بزرگوار خاندان عصمت و طهارت که در دامن ولایت و امامت بزرگ شده اند به ارزش های والای انسانی آراسته بوده و به عنوان نمونه های برجسته اخلاقی برگزیده شده اند.
بهترین راه برای رسیدن به کمال، الگوپذیری از کسانی است که به مقام قرب الهی نایل آمده و از طریق اصلاح خود به هدف نهایی رسیده باشند. حضرت فاطمه معصومه (س) از بانوان بافضیلت و والامقام خاندان پیامبر اکرم (ص) است که به مقامات بالای علمی و معنوی رسدی و الگوی کامل برای تمام زنان شد.
کتاب بانوی کرامت نوشته حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی که توسط انتشارات بهار دلها منتشر شده است به معرفی حضرت فاطمه معصومه (س) پرداخته است.
این کتاب با 80 صفحه شامل 4 بخش با عناوین زندگینامه حضرت معصومه (س)، پیشینه حرم مطهر، کرامات حضرت معصومه (س) و اشعار در وصف حضرت معصومه (س) است. نویسنده این کتاب آن را به عنوان تحفه کوچک تقدیم به حضرت معصومه (س) کرده است.
در قسمتی از این کتاب آمده است: حضرت معصومه (س) و حضرت زینب (س) معصوم از گناه بودند. حضرت رضا فرموده است: کسی که معصومه (س) را در قم زیارت کند مانند آن است که مرا زیارت کرده است. شواهد و قرائن در مورد عصمت حضرت معصوم بسیار است ولی سخن فوق از امام معصوم (ع) شاید اشاره ای باشد که حضرت معصومه (س) دارای مقام عصمت بوده است. نیز این سخن بیانگر این است که لقب معصوم را حضرت رضا (ع) به خواهرش داده است.
در این کتاب آمده است: زنان مدفون در کنار مرقد حضرت معصومه (ع) عبارتند از میمونه، دختر موسی مبرقع، نوه امام جواد. ام محمد، دختر موسی مبرقع، نوه امام جواد. بریهیه، دختر موسی مبرقع، نوه امام جواد. ام قاسم، دختر علی کوکبی. ام اسحاق، کنیز محمد فرزند موسی مبرقع و ام حبیب، کنیز ابوعلی نوه امام رضا (ع).
در مورد ازدواج نکردن حضرت معصومه (س) در کتاب بانوی کرامت می خوانیم: حضرت معصومه (س) بعد از امام رضا (ع) از دیگر فرزندان حضرت موسی بن جعفر (ع) داناتر و پارساتر بود. دوران حیات حضرت فاطمه معصومه (س) با خلافت خلفای عباسی همزمان بود. حضرت موسی بن جعفر در سال 183 ق در زندان هارون الرشید به شهادت رسید و دختران آن حضرت بنا بر وصیت پدر تحت سرپرستی امام رضا (ع) قرار گرفتند. امام کاظم (ع) در این وصیت نامه فرمودند" هیچ یک از دخترانم را نباید برادران مادری، فرمانروایان یا عموهایشان شوهر دهند مگر با نظر و مشورت رضا (ع). اگر بدون اجازه او به چنین کاری اقدام کنند با خدا و رسول خدا (ص) مخالفت ورزیده اند و در سلطنت خدا منازعه کرده اند زیرا او به مصالح قومش در امر ازدواج آگاه تر است. پس هر کس را او بخواهد به ازدواج درمی آورد و هر کسی را او نخواهد به ازدواج درنمی آمد". شاید امام رضا (ع) هیچ یک از خواستگاران حضرت معصومه (س) را شایسته ازدواج با خواهر دانا و پارسای خود نیافت.
گفتنی است، کتاب بانوی کرامت توسط حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی در 80 صفحه و مشتمل بر 4 فصل به قیمت 2800 تومان توسط انتشارات بهار دلها چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما