خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ارتباط گسترده ایران با سایر کشورها پس از توافق هسته ای امری است که تمام رسانه های جهان به آن می پردازند. کارشناسان و هیئت های تجاری از کشورهای مختلف به طور مرتب وارد ایران می شوند تا فضا را برای تعامل و همکاری بهتر و بیشتر با ایران فراهم آورند. درهمین راستا یک هیئت تجاری از کشور اسلووانی وارد ایران شده است تا مذاکراتی را در حوزه های مختلف با ایران انجام دهد.
بنابراین گزارش، وزیر اقتصاد و توسعه فناوری اسلوونی در صدر یک هیات تجاری- اقتصادی و بانکی در سفری دو روزه به ایران آمده بود. بررسی مناسبات اقتصادی و تجاری، راه های گسترش همکاری بویژه در بخش گردشگری، انرژی، ارتباطات، خودرو، کشاورزی، محیط زیست، امور زیرساختی، ترانزیت و کشتیرانی و...، سرمایه گذاری مشترک، تبادل دانش فنی و اجرای طرح های مشترک از زمینه های مورد بحث در دیدارهای هیات اسلوونیایی بود. افزون بر امضای یادداشت تفاهم همکاری اقتصادی، برنامه هایی مانند برگزاری همایش مشترک بازرگانان و مدیران موسسه های تجاری و صنعتی ایران و اسلوونی و گشایش دفتر نمایندگی چهار شرکت بزرگ اسلوونیایی در تهران از برنامه های این هیات بود.
این گزارش می افزاید: محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت و معدن در دیدار مشترک با ازدراوکو پوچی والشک، وزیر اقتصاد و توسعه فناوری اسلوونی گفته است که: "در تلاش هستیم تا ۱۰ سال آینده تولیدات خودرویی ایران را به ۳ میلیون دستگاه در سال افزایش دهیم. ایران در حوزههای الکترونیک، داروسازی، لوازم خانگی، راه اندازی پارکهای علم و فناوری، توریسم و خدمات گردشگری، کشاوررزی، صنعت غذا دارای توانمندیهای بالقوهای است. امکان برقراری روابط اقتصادی و صنعتی و تجاری دو طرفه بین ایران و اسلوونی وجود دارد. قطعا تاسیس سفارتخانه اسلوونی در ایران می تواند به توسعه همکاری های دوجانبه کمک کند. ایران از همکاری مشترک اقتصادی و صنعتی با اسلوونی استقبال می کند."
همچنین ازدراوکو پوچی والشک، وزیر اقتصاد و توسعه فناوری اسلوونی نیز در این دیدار مشترک اعلام کرده بود که: "هیاتی مشتکل از ۴۵ نماینده از شرکتهای اسلوونی به تهران سفر کرده و تلاش می کنیم به تعمیق و گسترده تر شدن روابط هرچه بیشتر در بخش های صنعتی، معدنی و تجاری دو کشور منجر شود. انرژی، مخابرات، مهندسی، خودروسازی، حمل ونقل، گردشگری به عنوان زمینههای همکاری ایران و اسلوانی است. امیدواریم شرایط همکاری دو جانبه مخصوصاً بین بانکهای دو کشور فراهم شود، این در حالی است که با راه اندازی شعب شرکتهای اسلوانی در ایران مطمئناً روابط دو جانبه توسعه می یابد."
این گزارش می افزاید: در این راستا حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز دیداری با وزیر توسعه اقتصادی و فناوری جمهوری اسلوونی داشت. وی در این دیدار از شرکت های فعال این کشور برای همکاری مشترک با شرکت های ایرانی و فاینانس طرح های آب و برق ایران دعوت به عمل آورد و دو طرف در این دیدار یادداشت تفاهم درزمینه برق و انرژی امضا کردند. چیت چیان در همین راستا تاکید کرده بود که: "حضور هیات تجاری و شرکت های اقتصادی اسلوونی در ایران و گشایش دفتر نمایندگی تجاری اسلوونی در تهران، تقویت همکاری های اقتصادی و تجاری بین دو کشور را نوید می دهد. کلید موفقیت شرکت های اسلوونی در جمهوری اسلامی ایران، تولید مشترک با شرکت های ایرانی است. جمهوری اسلامی هم اکنون دارای 74 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی است که در 10 سال آینده این رقم، 50 هزار مگاوات افزایش خواهد یافت که زمینه خوبی را برای تجارت برق فراهم می کند. ایران اکنون بیش از 10 میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق به ترکیه، افغانستان، پاکستان و عراق دارد. امکانات خوبی در تجارت برق در ایران فراهم است و یکی از مواردی که در ارتقای همکاری های دو کشور موثر خواهد بود، فاینانس پروژه های داخلی از سوی شرکت های اسلوونی است."
وزیر توسعه اقتصادی و فناوری جمهوری اسلوونی نیز در این دیدار اعلام کرده بود که: "از چند سال قبل حجم همکاری های اقتصادی اسلوونی با ایران 22 میلیون یورو بوده که باید به 60 میلیون یورو افزایش یابد. امضای تفاهم نامه در حوزه انرژی نخستین گام برای تاسیس کمیسیون مشترک بین دو کشور و اولین گام برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی است. اسلوونی تمایل دارد در زمینه های ساخت سامانه های اتوماسیون، انرژی، هیدرومکانیکال و آب های پاکیزه روابط تجاری خود را با جمهوری اسلامی افزایش دهد."
یادآور می شود: جمهوری اسلوونی (به اسلوونیایی: Slovenija) کشوری است در جنوب اروپای مرکزی. پایتخت و بزرگترین شهر آن لیوبلیانا است. اسلوونی از سوی غرب با ایتالیا، از شمال با اتریش، از جنوب و جنوب شرقی با کرواسی و از سمت شمال شرق با مجارستان هممرز است. اسلوونی یک جمهوری پارلمانی است و از اقتصاد و وضعیت اجتماعی پیشرفتهای برخوردار است. ۶۱ درصد از مردم اسلوونی مسیحی و بقیه بیدین یا پیرو دیگر ادیان هستند.این کشور تا سال ۱۹۹۱ جزئی از کشور یوگسلاوی بود و پس از آن تاریخ مستقل گردید. اسلوونی شمالیترین بخش جمهوری فدراتیو یوگسلاوی سابق بودهاست و در سال ۱۹۹۱ و پس از یک درگیری مختصر نظامی با صربستان، استقلال خود را اعلام کرد. این جمهوری، همواره پل ارتباطی شبهجزیرهٔ بالکان با مرکز و غرب اروپا بودهاست. بخش زیادی از این کشور، کوهستانی است و اکثر جمعیتش، در شهر لیوبلیانا و حومهٔ آن زندگی میکنند. جمعیت این کشور دو میلیون و شصت هزار نفر است. واحد پول این کشور یورو و زبان رسمی آن اسلوونیایی است. اسلوونی از اعضای اتحادیه اروپا و سازمان ناتو است.
نظر شما