به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام، نشست تخصصی با عنوان « بازخوانی فرهنگی- ارتباطی و تاثرات مناسبات و سیاست های دولت سعودی در جهان اسلام» را برگزار می کند.
در این نشست آقایان صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در عربستان و کارشناس مسایل بین الملل، دکتر حسن عابدینی؛ قائم مقام خبرگزاری صدا و سیما و کارشناس رسانه، دکتر محمد هادی همایون و دکتر خانی؛ از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام حضور دارند.
سید مجید امامی، معاون پژوهشی دانشکده ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام در همین رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: ما در طول دو سال گذشته، متاثر از ادامه موفقیت های فرهنگی و سیاسی جبهه مقاومت و افزایش روند تنش زدایی که از سوی ایران شکل گرفته و این مسئله منجر به افزایش ضریب نفوذ فرهنگی و تمدنی ایران در جهان اسلام و منطقه منجر خواهد شد، لذا شاهد نوعی سوء رفتارهای منحصر بفرد از سوی دولت سعودی هستیم که به نحوی تخریبی و انفعالی، درصدد ایجاد بحران در جهان اسلام است.
وی افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، «انقلاب اسلامی» و در ادامه آن، «بیداری اسلامی» یک غایت منحصربفرد یعنی «تمدن نوین اسلامی» را مدنظر قرار داده که طبعا در این تمدن نوین اسلامی نه محور ارتجاع وجود خواهد داشت و نه محور التقاط؛ و چون محور ارتجاع بیشتر از سوی رژیم سعودی و محور التقاط از سوی ترکیه دنبال می شود این شرایط نیازمند تحلیل جدی و بازخوانی نقشه ی راه تمدنی انقلاب اسلامی است.
امامی تصریح کرد: در طی دو سه هفته گذشته با توجه به تعطیلی دانشگاه ها به نظر می رسد تحرکاتی از جنس تحرکات دانشگاهی و تولید علم در این زمینه کم انجام شده است. به همین منظوردانشگاه امام صادق علیه السلام این نشست را با حضور بزرگواران و فرهیختگان نام برده شده برگزار می کند.
وی در رابطه با ادامه برگزاری یا عدم برگزاری نشست هایی از این دست گفت: احتمالا در آغاز ترم آینده نیز این مباحث را ادامه می دهیم تا بتوانیم «تحلیل های نوین» و«علمی» از آنچه در عمق منطقه درحال رخ دادن است و واکنش هایی که نسبت به محور تمدن نوین اسلامی در حال جریان است، داشته باشیم.
معاون پژوهشی دانشکده ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام تصریح کرد: نشست های تخصصی ما در این رابطه در حوزه های مختلف با رویکرد فرهنگی ارتباطی و تمدنی ادامه می یابد که البته جهان اسلام برای ما یک اولویت کتمان ناپذیر است.
امامی در ادامه درباره نحوه اطلاع رسانی از نتایج این نشست ها تاکید کرد: رویکرد ما آن است که در نشست های علمی از خبرنگاران فرهنگی تمامی رسانه ها دعوت کرده و ازآنها بخواهیم که علاوه بر مشارکت در بحث، نسبت به پوشش این رویدادها نیز تلاش کنند. همچنین محصولات دیگری نیز از این برنامه ها، در نشریات دانشگاهی ارائه می شود.
وی افزود:طبعا مهمترین خروجی ما در دانشگاه پایان نامه ها، رساله ها و پژوهش های دانشگاهی است. جالب است بدانید که در همین موضوع منحصربفرد شیعیان نیجریه وفرآیند رشد و گسترش فرهنگ تشیع در این کشور، ما پایان نامه هایی را در دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام داشته ایم که چند ماه پیش دفاع شد.
امامی خاطرنشان کرد:هدف ما از برگراری این نشست ها تولید انگیزه و ایجاد موضوعات ناب و کاربردی پژوهش در حوزه های فرهنگی تمدنی مورد نظر نظام است، که دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام بخصوص پس از تاسیس گروه «مطالعات تمدنی– فرهنگی و آینده پژوهی» وظیفه خود می داند که درعرصه مطالعات تمدن نوین اسلامی پیشگام باشد.
معاون پژوهشی دانشکده ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام افزود: خروجی این پژوهش ها باید از طریق رسانه ها اطلاع رسانی شود. اما خروجی تخصصی آن در فرآیندهای داخلی ماست که می بایست ایده ها را به موضوعات تبدیل کرد. البته در صورتی که این نتایج از طریق رسانه ها به خوبی و به شکل مطلوب منعکس شود می تواند تبدیل به موضوعات ناب پژوهشی برای دانشجویان و پژوهشگران خارج از دانشگاه امام صادق علیه السلام نیز شود.
نظر شما