خبرگزاری شبستان//کرمان
مقدمه:
عفاف و حجاب یکی از آموزه های مهم دینی و مورد تأکید آیات و روایات است که رعایت آن از سوی زن و مرد، علاوه بر حفظ حریم فردی، اجتماعی و اخلاقی افراد، تأمین کننده سلامت جامعه است.
توجه قرآن کریم به نکات ظریفی در این باب، حتی توجه به نحوه و چگونگی راه رفتن افراد، گواه آن است که این موضوع در سیره پیامبران و اولیای دین و خانواده ایشان، از اهمیت خاصی برخوردار است.
"فجائته احداهما تمشی علی استحیاء...."توصیفی است که قرآن کریم از نحوه راه رفتن دختر حضرت شعیب می کند که همین یک جمله در قرآن برای صاحبان فهم و خرد و تعقل کافی است تا بدانند که دین مبین اسلام چه جایگاهی برای این موضوع قائل است.
علی رغم همه دستورات و تأکیدات دین مبین اسلام بر موضوع عفاف و حجاب و از طرفی گرایش زنان مسلمان جهان به حجاب، متأسفانه در کشور ما این موضوع غبار غفلت گرفته است.
متن ذیل حاصل گفتگوی خبرنگار شبستان با طاهره معماری از اساتید برجسته حوزه علمیه خواهران کرمان است که در مجالی اندک به نکات ضروری و قابل توجه در موضوع عفاف و حجاب اشاره کرده است، بخش نخست آن در پی می آید:
متأسفانه وضعیت حجاب در کشور ما مورد انتظار یک جامعه اسلامی نیست؛ به نظر شما حجاب و عفاف متولی می خواهد یا اینکه هر فردی خود باید موظف به رعایت آن باشد؟
از نظر بنده هر دو وجه موضوع را باید دید زیرا اولاً به طور کلی فرهنگسازان جامعه به ویژه صدا و سیما نقش مهمی در ترویج این موضوع دارد و ثانیاً هر زن مسلمان باید حجاب را به عنوان یک امر ضروری دین بشناسد و دستورات خدای تعالی را در مورد نحوه پوشش و ...بداند.
حجاب را باید به عنوان یک فرهنگ در کشور نهادینه کرد؛، یک پرانتز اینجا برای شما باز کنم، اگر در بعضی جوامع غربی، پوشش های عالی از زنانشان می بینید حاکی از تربیت صحیح دینی این افراد در ارتباط با موضوع حجاب است که آنان وظیفه دینی خود را در این خصوص به خوبی شناخته اند.
به همین دلیل است که انجام دستورات دین در جامعه اسلامی ما باید راحت تر باشد اما متأسفانه ...برگردیم به بحث خودمان، فرهنگسازی حجاب در جامعه یک وظیفه است، اولین متولی امر عفاف و حجاب، خانواده ها هستند.
پدر و مادرها باید همان گونه که آداب معاشرت و... را به فرزندانشان آموزش می دهند ارتباط با پروردگار، رعایت حدود الهی و آموزه های دینی را نیز به او آموزش دهند.
صدا و سیما از دیگر نهادهای متولی این امر مهم است، نوع مواجهه جوامع اسلامی با موضوع حجاب باید متفاوت از جوامع غربی باشد؛ این یک واقعیت است که نحوه پوشش و حتی تکلم مجریان، گویندگان و بازیگران تلویزیون به همه جامعه سرایت می کند، صدا و سیما واقعاً می تواند آنچه را که می خواهد به جامعه صادر کند.
برای همین شخصیت های اصلی فیلم ها و سریال ها در حقیقت نوعی فرهنگسازی می کنند و وقتی بچه ها با این اشخاص در تلویزیون روبرو هستند ناخودآگاه خود را منطبق با آنان می دانند.
متأسفانه این ظرافت ها در رسانه ملی مدتهاست که مغفول مانده است چه آنکه شاید خانمی به ظاهر از پوشش و حجاب خوبی هم در تلویزیون برخوردار باشد اما آن حجب و عفاف لازمه یک زن مسلمان در نحوه گویش او دیده نمی شود؛ این نحوه کلام هم خیلی تأثیرگذار است.
شما ببینید که بسیاری از گویش های بازیگران به ویژه بازیگران طنز پس از مدتی تکیه کلام افراد می شود، خب به تبع همین تأثیر، نحوه گفتار افراد که توسط رسانه ملی ترویج می شود در راستای عفاف خیلی مهم است.
البته حجاب مختص زنان نیستٰ نحوه نگاه مردان هم که توصیه دین مبین اسلام است خود نمونه ای از ضرورت رعایت آن توسط این جنس از جامعه است.
بسیاری از مردان گمان می کنند که زمانی اجتماعی هستند که باید به زن خیره بنگرند که متأْسفانه این امر در تلویزیون هم به کرات دیده می شود.
از دیگر نهادهای متولی امر ترویج عفاف و حجاب آموزش پرورش است...
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما