به گزارش خبرگزاری شبستان، رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش های فرهنگی و اجتماعی صدرا (وابسته به دفتر نهاد مقام معظم رهبری) امروز در گردهمایی معاونین پرورشی و تربیت بدنی استانها با اشاره به ضرورت رصد کردن تحولات و نیازهای جامعه گفت: ضروری است، تمام امکانات و ابزارها در عرصه تحولات فرهنگی به میدان آورده شود، در جریان جبهه فرهنگی و جنگ فرهنگی نباید در حوزه دفاعی گیر کنیم و باقی بمانیم، هر چند دفاع یک امر ضروری است، اما باقی ماندن در حالت دفاع کار عاقلانه نیست و باید حمله کرد.
غلامی اظهار کرد: جایگاه نیروی انسانی در کار فرهنگی بسیار موثر است، نیروی انسانی که در کار خود معتقد نباشد بسیاری از امور را مختل می کند 45 هزار نیروی تربیتی آموزش و پرورش سرمایه قابل توجهی است که باید از آن استفاده کرد.
غلامی با اشاره به نیروهایی که در ده سال اخیر به دلیل تلاطم های ساختاری در معاونت پرورشی و برخوردهای غلط مدیریتی کم انگیزه شده اند، تصریح کرد: علاوه بر این برخی از نیروها در استحاله قرار گرفته اند و دیگر نیروی چندسال قبل نیستند که البته این مسأله در جنگ فرهنگی تا حدودی طبیعی است، اما نباید فراموش کرد که کادرسازی و جذب نیروی تربیتی نخبه از حوزه دانشگاه برای آموزش و پرورش ضروری است.
وی با اشاره به هدر رفتن بودجه های فرهنگی به دلیل ضعف مدیریت خاطرنشان کرد: به موضوع کیفیت در عرصه کار و فرهنگ چندان توجهی نشده است، در حالیکه در عرصه صنعت برای مقوله کیفیت ادبیات سازی و گفتمان سازی هم شده است.
وی ادامه داد: هویت ملی و دینی یکی از چند حوزه قابل توجه در کار و فرهنگ است که روز به روز تضعیف این هویت با توجه به گسترش ابزار نوین شدت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: ترویج سبک زندگی غربی در تشدید این مسأله بسیار موثر است و براین اساس مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کردند که مسأله مقابله با سبک زندگی غربی و ارائه الگوی سبک زندگی ایرانی اسلامی را مورد توجه قرار دهند.
غلامی ادامه داد: موضوع تهاجم فرهنگی به ویژه به صورت ترویج سبک زندگی غربی یک حرکت خزنده تدریجی است که شبیه بمباران شیمیایی است که لزوماً با انفجار و سروصدا همراه نیست.
وی خاطرنشان کرد: بحث نادیده انگاشتن داشته ها و سرمایه ها یکی از ابعاد دیگر فعالیت های فرهنگی است. امروز یکی از عناصر هویت سوزی در کشور ما این است که جوانان را بی اراده غیر جدی و بی تفاوت کنند.
رئیس مرکز پژوهش های فرهنگی و اجتماعی صدرا با بیان اینکه یکی از مسائل و نیازهای مهم بیان دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی برای دانش آموزان است، تصریح کرد: دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی برای مردم و به ویژه دانش آموزان نخبه و استعدادهای درخشان از مسائل ضروری است که باید موردتوجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: استفاده از راهکارهای فرهنگی برگرفته از نهادهای یونسکو فایده ای به حال ما ندارد، چرا که رویکرد آنها سکولاریسم سکولاریستی است و برای فضای دیگری طراحی شده اند.
وی با اشاره به اهمیت قرآن در جامعه و آموزش و پرورش یادآور شد: یک طرف نهضت ریشه کنی بیسوادی قرآنی است که آموزش و پرورش در این زمینه نقش مهمی را ایفا کرد که در صورت ندیده گرفتن این امر این کار با شکست مواجه می شد، اما تمام هدف این نیست؛ بلکه آشنایی دانش آموزان با مفاهیم و رویکردهای قرآنی و تأثیر آن در زندگی روزمره یک امر ضروری است که کمتر موردتوجه قرار می گیرد.
گفتنی است؛ گردهمایی معاونین پرورشی و تربیت بدنی استانهای کشور صبح سه شنبه (21تیر) در باشگاه فرهنگیان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما