اشتیاق انگلیسی ها برای ورود به بازار ایران/غول های نفتی در تهران

خبرگزاری شبستان:پس از شرکت های کشورهای اروپایی و آسیایی و تمایلی که شرکت های آمریکایی برای حضور در بازار ایران اعلام کرده اند؛ نوبت به شرکت های انگلیسی رسده که در این رقابت پا به عرصه بگذارند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انگلستان یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، یکی از اعضای موسس ناتو و محور سازمان کشورهای مشترک المنافع است. در بخش تجارت خارجی، صادرات انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٥٠٣ میلیارد دلار و واردات این کشور ٨٠٢ میلیارد دلار است. عمده اقلام صادراتی انگلیس شامل مواردی مانند کالاهای تولیدی، سوخت، مواد شیمیایی، غذا، نوشابه و دخانیات می شود. که در سال ٢٠١٣ عمدتا به کشورهای سوییس ١٣,٨درصد ، آلمان ٩ درصد ، آمریکا ٨.٨درصد ، هلند ٧.٦ درصد ، فرانسه ٦.٤ درصد ، ایرلند ٥.٧درصد و بلژیک ٤.٣درصد انجام شده است. عمده اقلام وارداتی انگلیس شامل کالاهای تولیدی، ماشین آلات، سوخت و مواد غذایی می شود که در سال ٢٠١٣ عمدتا از کشورهای آلمان ١٣,٩ درصد ، چین ٨.٥ درصد ، هلند ٨.٥ درصد ، فرانسه ٦درصد، آمریکا ٥.٦درصد و بلژیک ٥درصد انجام شده است.

 

بنابراین گزارش، پس از لغو تحریم ها شرکت های بسیاری از اروپا و آسیا به سمت بازار ایران آمده اند تا سهمی را از بازار کشورمان در شرایطی که به اذعان موسسات معتبر اقتصادی؛ شرایط شکوفایی اقتصادی ایران است بدست آوردند در این میان شرکت های انگلیسی هم به صف مشتاقان بازار ایران پیوسته اند؛ رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران نیز از علاقمندی شرکت های انگلیسی برای ورود به بازارهای ایران خبر داده است.

 

این گزارش می افزاید: لرد نورمن لامونت، رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران از علاقمندی شرکت های انگلیسی برای ورود به بازارهای ایران خبر داده و به ایرنا اعلام کرده است که: "توافق هسته ای سرآغاز روابط بهتر میان جمهوری اسلامی ایران و انگلیس خواهد بود البته اندکی زمان خواهد برد تا تاثیرات ناشی از آن به چشم آید؛ اما امیدواریم زمان زیادی طول نخواهد کشید تا مردم ایران، که از تاثیرات ناشی از تحریم ها رنج کشیده اند شرایط بهتری را تجربه کنند. شرکتهای زیاد انگلیسی را می شناسم که منتظرند تا وارد بازار ایران شوند. در اینجا علاقه و اشتیاق زیادی وجود دارد."

 

همچنین در همین راستا ایرنا به نقل از شبکه اسکای نیوز نوشته است که: "لغو تحریم های بین المللی سبب دستیابی ایران به یکصد میلیارد دلار پول های بلوکه شده این کشور در خارج خواهد شد. فرصت های جدید ایجاد شده در حوزه تجارت و مناسبات مالی بعد از لغو تحریم ها، سبب ایجاد انقلابی در اقتصاد ایران خواهد شد. مدیران اجرائی غول های انرژی همچون شل و توتال قرار است برای انجام مذاکرات با مقامات ایرانی راهی تهران شدند." روزنامه ایندیپندنت نیز در یادداشتی لغو تحریم ها را آغاز فصلی نوین در جایگاه منطقه ای ایران در خاورمیانه بر شمرده و در این زمینه نوشته است: "آغاز اجرای برجام سبب خواهد شد که ایران پس از یک دوره جنگ سرد، دوباره به بازار جهانی اقتصاد بازگردد. قرار است ایران بلافاصله پس از برداشته شدن تحریم ها، 500 هزار بشکه نفت خام به ظرفیت صادراتی اش به بازار جهانی بیفزاید." در همین زمینه  تارنمای انگلیسی شبکه بی بی سی نوشته است: "ایران چهارمین ذخائر بزرگ نفتی را در دنیا در اختیار دارد که به دنبال برداشته شدن تحریم ها، می تواند آزادانه به بازار جهانی نفتی بازگردد. در حالی که آمریکا ادعا می کند که توافق هسته ای دستیابی ایران به سلاح هسته ای را غیر ممکن خواهد ساخت اما ایران می گوید که فعالیت های هسته ای اش برای مقاصد صلح آمیز بوده و حق استفاده از انرژی هسته ای برای مصارف صلح آمیز را دارد." روزنامه گاردین نیز از آمادگی غرب برای بازگشت ایران به بازار اقتصاد جهانی خبر داد و نوشته است: "غرب ضوابط برداشته شدن تحریم ها را به اجرا گذاشته است. بانک های ایرانی به سیستم بانکی اروپا دوباره وصل خواهند شد و شرکت های خصوصی بدون واهمه از جریمه های غرب در ایران تجارت خواهند کرد. جان فورست، رئیس سازمان حقوقی دی ال ای پایپرگفته که ایران دارای ظرفیت قابل توجهی برای شرکت های اروپایی در عرصه انرژی، ساخت و ساز، مواد غذایی و خدمات مالی است."

 

یادآور می شود: در پی تشدید تحریمهای غرب علیه ایران، مبادلات تجاری ایران با کشورهای اروپایی از جمله انگلیس کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس آمارهای منتشره توسط یورو استات، واردات انگلیس از ایران در سال ٢٠١١ بالغ بر ٤٢٠ میلیون یورو بوده است . این رقم در سالهای تشدید تحریمها کاهش یافته و در سال ٢٠١٤ به ٣٩ میلیون یورو رسید. صادرات انگلیس به ایران نیز پیش از تشدید تحریمها در سال ٢٠١١ بالغ بر ٢٠٣ میلیون یورو بوده است. این رقم در سالهای بعد کاهش یافت و در سال ٢٠١٤ به ١١٣ میلیون یورو رسید. کف پوشها، خرما، تابلو‌های نقاشی، زعفران، کتیرا، خاویار و هندوانه عمده اقلام صادراتی ایران به انگلیس و ذرت دامی، گندم دامی، جو، توربینهای گازی، جوجه و مکملهای دارویی نیز اقلامی هستند که سهم بزرگی از واردات ایران را از انگلیس تشکیل داده‌اند.

کد خبر 516128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha