خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مزاج، بنیاد اساسی پزشکی سنتی ایران است. پزشکان قدیم با ممارست و تبحری که در شناختن مزاجها داشتند، دخالت وضع مزاجی را، از موی سر تا ناخن پا در هر یک از بیماریها رصد کرده و معیار تشخیص و درمان کلیه بیماریها را، توجه به مزاج اصلی و عارضی بیماران قرار داده بودند. به علتِ همین تمرین مداوم، منشاء اختلالات و عوارض بدن را به سهولت درمییافتند. در کتب طب قدیم، فصول و ابواب مفصل جداگانهای در خصوص این علایم تحت عنوان سوء مزاج سرد و سوء مزاج گرم شرح داده شدهاست اما کلاسوء مزاج دو گونه است : 1- ساده(سازج).2- مادی [۲]. به جرات میتوان گفت: به همان سهولتی که امروز پزشکی جدید بیماری پرکاری تیروئید را تشخیص میدهد، آنان بیکفایتیهای خفیف تیروئید را تشخیص میدادند. علت موفقیت پزشکان قدیم در تشخیص و درمان بیماریها، طبقهبندی امراض بر اساس مزاج، گرمی و سردی و به اصطلاح پزشکی جدید (ازدیاد و نقصان میزان سوختوساز پایه) بود. ایران یکی از کشورهای پیشتاز در عرصه طب سنتی است و به گونه ای که می توان از این حوزه برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر استفاده کرد و بهره برد. در همین راستا اخیرا اخباری مبنی بر سرمایه گذاری ایران در حوزه طب سنتی با کره جنوبی در رسانه ها منتشر شده است.
بنابراین گزارش، فارس در این رابطه به نقل از رسانههای کرهای نوشته است: "با توجه به اینکه تحریمهای ایران به زودی برداشته خواهد شد، انتظار می رود که سرمایهگذاری ایران در استان چونگچئونگ کره جنوبی سرعت بگیرد. مسئول منطقه آزاد اقتصادی چانگبوک گفته که یک شرکت ایرانی برنامههایی برای احداث یک «موسسه تحقیقاتی مشترک طب سنتی ایران» در منطقه اوسونگ در شهر چئونگجو دارد. این شرکت و استان شمالی چونگ چئونگ کره در ماه آوریل سال گذشته یادداشت تفاهمی درمورد سرمایه گذاری در چئونگجو امضا کردند و تنها اجرایی شدن این یادداشت تفاهم باقی مانده است. بر اساس این توافق، این شرکت ایرانی این موسسه را احداث و طی دهه آینده برای احداث یک تاسیسات داروسازی که مجوز فعالیت در زمینه تولید دارو را دارد، 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد کرد. طرف ایرانی باید تا ماه می پارسال، 2 میلیون دلار لازم برای ساخت این تاسیسات در کره را سپردهگذاری میکرد اما به علت تحریمها نتوانست."
این در حالی است که تسنیم به نقل از حسن اکبری دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نوشته است که: "اگر ما میخواهیم استقلال خود را حفظ کنیم باید در زمینه طب سنتی سرمایه گذاری کنیم و اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم. 70 درصد مراجعات مردم آلمان به داروهای گیاهی است. ما در ایران از خود غربیها، غربیتر عمل میکنیم. هم اکنون بحث تور سلامت با دید طب سنتی در حال شکلگیری است که حتی واردات ارز را به کشور خواهد داشت. این موضوع موجب میشود که از کشورهای دیگر به ایران بیایند و با فرهنگ ایران آشنا شوند."
نظر شما