ایجاد زمینه فناوری سبز با برداشته شدن تحریم ها

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهمترین مسایل در بحث برداشته شدن تحریم ها بحث فناوری های نوین در بخش های مختلف از جمله کاهش آلودگی هوا است در پالایشگاه ها این فناوری ها به ارتقا کیفیت سوخت کمک می کند

به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه همایش روز ملی هوای پاک در جمع خبرنگاران گفت: مقابله با آلودگی هوا نیاز به یک برنامه طولانی مدت 10 تا 15 ساله دارد، سال 79 که برنامه کاهش آلودگی هوا در دولت خاتمی آغاز شد اعلام کردیم برنامه ای 10 تا 15 ساله است، مکزیکوسیتی و توکیو برای کاهش آلودگی هوا هر کدام 15 سال زمان بردند، البته بعد از این مدت به نقطه صفر می رسیم چون برنامه ای مستمر و همیشگی است.

وی افزود: اما برای اینکه آن پاکسازی اولیه اتفاق بیفتد بین 10 تا 15 سال زمان نیاز است، شاخص ها نشان می دهد از سال 79 تا 84 برنامه ها به خوبی اجرا شده است اما یک دوره متوقف شد بنابراین باید این دوره را از آن زمان کلی کم کنیم و اکنون 27 ماه است که دولت با جدیت کار را دنبال می کند.

ابتکار اظهار کرد: در اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا یک تاخیر جدی داشتیم با تلاش هایی که دارد صورت می گیرد امیدواریم بتوانیم بین 5 تا 10 سال آینده مشکل را حل کنیم و طی این مدت بهبود کیفتی را خواهیم داشت و تاکنون نیز همین بوده است.

وی تاکید کرد: البته این کار جز با همکاری سازمان ها و مردم انجام نخواهد شد زیرا امروز همه ما شهروند جهانی هستیم و هر تصمیم فردی مانند استفاده کردن یا نکردن از خودرو بر تمام کشور و در ابعاد وسیع تر بر جهان تاثیر می گذارد، بنابراین اگر امروز درست عمل کنم هم برای خانواده ام، شهر، کشور و هم برای جهان درست عمل کرده ام.

 

ابتکار درباره بودجه چند برابری سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رویکرد بودجه سال 95 و برنامه ششم توسعه امیدوارکننده است، بودجه در قالب برنامه ششم دیده شد و این برنامه از سال آینده آغاز می شود.

وی افزود: برنامه ششم نسبت به مساله محیط زیست برنامه بسیار قوی دارد اولا موضوع محیط زیست در تمام برنامه های آن جاری است، یعنی هر فصلی از برنامه را باز کنید برنامه محیط زیست دیده می شود، کاهش شدت انرژی، کاهش شدت انتشار گازهای گلخانه ای، اصلاح الگوی مصرف آب، تامین حقابه های زیست محیطی، توجه به مساله گرد وغبار، توجه به موضوع احیای دریاچه ارومیه و تالاب های مهم کشور مانند هورالعظیم، هامون، بختگان، پریشان و گاوخونی در آن دیده شده است.

ابتکار ادامه داد: علاوه بر این در برنامه ششم توسعه بحث احیای رودخانه هایی مانند کارون، زاینده رود و تمام رودخانه هایی که در سال های قبل به دلیل ورود بی رویه فاضلاب و پسماند به کانال های آلودگی تبدیل شده اند دیده شده است.

به گفته وی رودخانه کشف رود در مشهد در حال احیا است و برنامه احیای رودخانه های استان گیلان مانند گهررود و زرجوب نیز تهیه شده است.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: احیای مراتع ، حفط خاک و جلوگیری از فرسایش بادی خاک برای مقابله با گرد و غبار نیز جزو اهداف بودجه و برنامه ششم توسعه است.

ابتکار تاکید کرد: اینها برنامه های سازمان حفاطت محیط زیست به تنهایی نیست بلکه برنامه ملی است که با همکاری فرابخشی و همکاری دستگاه هایی مانند سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری و وزارت نیرو انجام می شود.

وی ادامه داد: همچنین به حفاظت از جنگل های کشور اشاره و بر حفظ آنها تاکید شده است ما به عنوان سازمان محیط زیست معتقدیم که سالها است جنگل های طبیعی ایران برای بهره برداری تجاری ظرفیت ندارند و باید بهره برداری و قاچاق چوب از جنگل ها متوقف شود و برای حفاظت از این جنگل ها مانند هیرکانی، زاگرس و حرا برنامه مدیریتی حفاظتی برقرار شود.

وی تاکید کرد: برای تمام این موارد در برنامه ششم رویکرد بسیار خوبی دیده شده است و خوبی آن این است که الان با ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری یک وفاق ملی و همدلی وجود دارد.

ابتکار اظهار کرد: اجرای هر کدام از این برنامه ها وظیفه یک نهاد و سازمان است بنابراین اگر اعتبارات منظور شده سر جمع و کلان دیده شود بیشتر از بودجه در نظرگرفته شده برای سازمان محیط زیست خواهد بود.

معاون رییس جمهوری گفت: وقتی صحبت از اقتصاد کم کربن می شود یک برنامه محیط زیستی اما اجرای آن بخش بر عهده وزارت نفت و بخشی بر عهده وزارت نیرو است و این در حالی است که بودجه آن در این وزارتخانه ها دیده شده اما در نهایت یک طرح محیط زیستی است.

وی افزود: همچنین در برنامه ششم توسعه دیده شد که نیروگاه های طی اجرای این برنامه به سمت سیکل ترکیبی پیش روند که این فناوری استفاده مجدد از انرژی را دارد و پرت انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای آن بسیار کم است بنابراین اعتبارات آن در بخش مخصوص به نیروگاه ها دیده شده است اما در نهایت به نفع محیط زیست است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد:در موضوع آب اعتبارات آن در بخش کشاورزی دیده شده و وزارت نیرو باید جلوی برداشت بی رویه آب و حفر چاههای غیر مجاز را بگیرد، وزارت جهاد کشاورزی باید الگوی کشت را اصلاح کند تا دریاچه ارومیه نجات پیدا کند.

وی افزود: بنابراین برنامه های زیست محیطی در بخش های مختلف سازمان های مختلف پیش بینی شده است، سازمان محیط زیست یک سازمان نظارتی، حاکمیتی و در برخی موارد اجرایی است ما تمام تلاش خود را به کار می گیریم تا کارها را انجام دهیم.

ابتکار تاکید کرد: مهمتر از بحث بودجه هماهنگی های فرابخشی است، در یک موضوعی مانند آلودگی هوا باید حداقل 16 دستگاه در کنار هم قرار گیرند، تمام آنها باید به هدفگذاری ها پایبند و سرعت مطمئنه را داشته باشند اگر یکی بگوید که من نمی توانم قطعا به جایی نخواهیم رسید همانطور که در چند سال گذشته هم همینطور شد.

وی ادامه داد: قرار بود خودرو سازی در سال 86 به یورو 4 برسد اما نرسید و هیچ فشاری هم آن زمان از طرف دولت نبود تا اینکه در نیمه سال 93 یورو ملزم به رعایت استاندارد یورو 4 شدند، درست است که تغییر فناوری هزینه دارد اما وقتی یک سیاست ملی است باید در زمان خودش اجرا شود که اگر اجرا نشود تبعاتی خواهد داشت که یک نتیجه آنرا امروز در آلودگی هوا می بینیم. صدها هزار خودروی غیر استاندارد در سطح شهرها تردد می کند و حالا جمع آوری آنها کار بسیار دشواری است.

وی گفت: برای دولت اولویت کار در محیط زیست اصلاح سوخت بود که به آن دست یافتیم و اکنون در هشت کلان شهر سوخت با استاندارد یورو 4 توزیع می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهمترین مسایل در بحث برداشته شدن تحریم ها بحث فناوری های نوین در بخش های مختلف از جمله کاهش آلودگی هوا است در پالایشگاه ها این فناوری ها به ارتقا کیفیت سوخت کمک می کند و در خودرو سازی نیز بسیار مهم است و بسیاری از این فعالیت ها به فناوری های سبز بر می گردد.

 

 

کد خبر 516229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha