خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بازار های اروپایی و آسیایی بازاری خوب و پررونق بوده که انجام مبادلات تجاری و اقتصادی با آن باعث سود هم برای ایران و هم برای آن کشورها شده است. شرایط سخت دوران تحریم نوعی محرومیت را برای دو طرف در این مسیر ایجاد کرده بود؛ محدودیتی که با لغو تحریم ها برداشته شد و امکان حضور بسیاری از کشورها در ایران به عنوان سرمایه گذار را فراهم کرد. در این راستا کشورهای آسیایی به دلیل مجاورت و نزدیکی تمایلات بیشتری را برای انجام مراودات تجار یبا ایران دارند چرا که هزینه حمل و نقل کالا برای آنها کمتر از سایر کشورها تمام می شود. کره جنوبی نیز در کنار هند و پاکستان و چین خود را برای حضور در بازار ایران در دورران پساتحریم آماده کرده است و در خبرها زمزمه هایی از حضور بخش های تجاری، بازرگانی و صنعتی کره جنوبی برای گسترش همکاری های تجاری با ایران به گوش می رسد.
بنابراین گزارش، ایرنا گزارش داده است که: "نهادهای اقتصادی کره اعلام کردند که با توجه به توافق نهایی، تمامی موانع برطرف و تحریم های بانکی و مالی لغو می شود و دیگر مشکلی برای آنان جهت تجارت گسترده تر با ایران وجود نخواهد داشت. براساس این بیانیه ها؛ بانک مرکزی، وزارت تجارت و بانک صادرات و واردات کره نیز میزان اعتبارات بانکی برای تعاملات تجاری با ایران را افزایش داده و تمامی سامانه های محدود کننده را برطرف کرده اند. همزمان یونهاپ خبرگزاری کره جنوبی نیز گزارش کرده است که: "شرکت های کره ای و دست اندرکاران شاخه های صنعتی این کشور چشمان خود را به بازار ایران دوخته اند. ایران چهارمین دارنده ذخایر بزرگ نفت و دومین دارنده ذخایر بزرگ گاز است و طبیعی است کره پس از رفع محدودیت ها درصدد توسعه روابط با تهران باشد. شرکت های کره ای خاطرنشان کرده اند که دیگر فرصت سوزی نخواهند کرد و باید مانند سال های گذشته و بخصوص قبل از سال 2011 میلادی دوران رونق تجاری با ایران را رقم بزنند. از سوی دیگر شرکت های فعال کره ای در حوزه انرژی نیز امروز از آمادگی خود برای فعالیت در بخش نوسازی تاسیسات نفتی کشورمان خبر دادند و اعلام کردند که آماده اجرای طرح های نو برای تهران هستند."
این گزارش می افزاید: ایرنا در گزارش خود اشاره داشته است که: "شرکت های ساخت و ساز در کره توانسته اند در چند دهه گذشته 12 میلیارد دلار قرارداد با ایران امضا کنند اما از سال 2010 میلادی با تشدید تحریم های ناعادلانه علیه کشورمان، تعداد این قراردادها بسیار اندک بوده است. انجمن بین المللی تجارت کره هم اعلام کرده است که ارزش بازار ساخت و ساز و سازندگی ایران که در سال 2013 میلادی بیش از 88 میلیارد دلار بود و با لغو تحریم ها در سال 2016 میلادی این رقم از 154 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. شرکت های نفتی اس کی و هیوندا اویل بانک کره نیز می گویند، قصد دارند میزان خرید نفت خود را از ایران افزایش دهند این در حالیست که پالایش کننده های نفتی این کشور هم اعلام کرده اند که دیگر نمی توان فقط به چند عرضه کننده نفت محدود بود. ایران با قدرت در حال ورود به عرصه صادرات نفت جهانی است و لازم است خطوط پالایشگاهی در کره به ایران اختصاص داده شود. وزارتخانه های تجارت، دارایی و بانک مرکزی کره نیز در بیانیه هایی خواستار لغو فوری تحریم ها و محدودیت های تجاری برای همکاری با ایران شده اند."
این گزارش می افزاید: اخیرا اخباری مبنی بر سرمایه گذاری ایران در حوزه طب سنتی با کره جنوبی نیز در رسانه ها منتشر شده است. فارس در این رابطه به نقل از رسانههای کرهای نوشته است: "با توجه به اینکه تحریمهای ایران به زودی برداشته خواهد شد، انتظار می رود که سرمایهگذاری ایران در استان چونگچئونگ کره جنوبی سرعت بگیرد. مسئول منطقه آزاد اقتصادی چانگبوک گفته که یک شرکت ایرانی برنامههایی برای احداث یک «موسسه تحقیقاتی مشترک طب سنتی ایران» در منطقه اوسونگ در شهر چئونگجو دارد. این شرکت و استان شمالی چونگ چئونگ کره در ماه آوریل سال گذشته یادداشت تفاهمی درمورد سرمایه گذاری در چئونگجو امضا کردند و تنها اجرایی شدن این یادداشت تفاهم باقی مانده است. بر اساس این توافق، این شرکت ایرانی این موسسه را احداث و طی دهه آینده برای احداث یک تاسیسات داروسازی که مجوز فعالیت در زمینه تولید دارو را دارد، 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد کرد. طرف ایرانی باید تا ماه می پارسال، 2 میلیون دلار لازم برای ساخت این تاسیسات در کره را سپردهگذاری میکرد اما به علت تحریمها نتوانست."
نظر شما