ترکیه، خانه دوم داعش/ در پس انفجار استانبول چه می گذرد؟

خبرگزاری شبستان: بر هیچ کس پوشیده نیست که از چند سال گذشته تاکنون ترکیه از گروه های تروریستی در سوریه از جمله داعش حمایت کرده است پس چگونه می توان داعش را مسئول حمله استانبول دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اینترنتی «نیو ایسترن اوت لوک» در گزارشی نوشت: بمب گذاری اخیر در شهر «استانبول» ترکیه دستکم 10 کشته و 15 زخمی برجا گذاشت. دولت آنکارا سریعا داعش را مسئول این حمله دانست.

با این حال شواهد بسیاری در طول چند سال گذشته نشان می دهد که داعش در حقیقت محصول دولت های حامی تروریسم، از جمله خود ترکیه است.

حمایت ترکیه از داعش صرفا یک یا دو منبع ندارد بلکه از بسیاری جهات اثبات شده است. این کشور به عنوان یکی از اعضای ناتو، از هر زاویه ای در جنگ سوریه و حمایت از داعش دست دارد.

در حالی که نقش آمریکا و عربستان سعودی در ایجاد القاعده در دهه 1980 به خوبی روشن شده است، شواهدی نیز وجود دارد که ترکیه به طور مستقیم از تروریسم در سوریه حمایت می کند.

در سال 2012 بود که تایید شد که آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی صدها تن سلاح را از طریق ترکیه و با کمک عوامل اطلاعاتی آمریکا در امتداد مرز به دست تروریست ها در سوریه رسانده اند.

نیویورک تایمز نیز در مقاله سال 2013 خود اذعان کرد: «دولت های عربی و ترکیه با کمک سازمان سیا در ماه های اخیر به شدت کمک های نظامی خود را به معارضان در سوریه گسترش داده اند.»

روزنامه «گاردین» نیز به طرز حیرت انگیزی در مقاله ژوئن 2015 خود سهوا اعتراف کرد که منابع  داعش از طریق عضو ناتو – ترکیه – و نه از داخل سوریه تامین می شود.

برای درک مقیاس پشتیبانی ترکیه از داعش، گزارش شبکه آلمانی «دویچه وله» در سال 2014 تحت عنوان «کانال های تامین داعش از ترکیه» را در نظر بگیرید. در بخشی از این گزارش آمده است: «هر روزه کامیون هایی پر از مواد غذایی، لباس، و دیگر اقلام از مرز ترکیه به سمت سوریه می رود. بسیاری معتقدند این اقلام بدست داعش می رسد. نفت، سلاح و نیرو هم از سریق مرزها به سوریه قاچاق می شود.»

 با این حال بسیاری از رسانه های غربی در تلاش هستند تا به جای آنکه ترکیه را حامی داعش بدانند، آن را در حال مقابله با داعش جلوه دهند. شاید به دلیل همین ظاهرسازی ها است که ما داعش را مسئول حمله تروریستی در استانبول می دانیم. تنها با چنین ظاهر سازی هایی است که تعداد کمتری ترکیه را حامی اصلی  داعش در نظر خواهند گرفت.

اگر کسی به تمایل ترکیه برای هدف قرار دادن مردم خود در داخل مرزهای خود شک دارد، تنها کافی است عملیات ناتو که سابقه ای چند دهه ای دارد را بررسی کند.

در اینجا این سوال مطرح می شود که ترکیه با این کار چه هدفی را دنبال می کند. ساده ترین پاسخ این است که اگر مردم باور کنند که داعش به ترکیه حمله کرده است، درک این حقیقت برای انها دشوارتر می شود که ترکیه حامی داعش است.

کد خبر 516568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha