به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، بهمنی عجین شده با رایزنی برای رئیس جمهور، برنامه هسته ای برنامه ای برای روابط علمی و اقتصادی، بودجه عمومی ۹۵ از نگاه دولت، ۲۶۷ هزار میلیارد تومان از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
بهمنی عجین شده با رایزنی برای رئیس جمهور
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان بهمن ماه را با دیدار و گفت و گو با همتایان برجسته خود از سراسر جهان پشت سرخواهد گذاشت.
در اولین گام حسن روحانی روز شنبه سوم بهمن میزبان "شی چین پینگ"، رئیس جمهور چین در تهران خواهد بود و در جریان این سفر روسای جمهور چین و ایران چند توافقنامه و یادداشت تفاهم را در زمینه های مختلف از جمله بخش صنعت، سرمایه گذاری و نفت و گاز و همچنین مبادلات فرهنگی و گمرکی امضا خواهند کرد.
شی چینگ این سفرش را از امروز سه شنبه آغاز کرده و ابتدا به عربستان سعودی سپس به ایران و بعد به مصر سفر می کند.
در همین رابطه رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری که هفته گذشته داشت، گفت: ما دوستان دوران سختی و تحریم را فراموش نمیکنیم؛ کشورهایی که در سالهای گذشته با وجود موانع و مشکلات تلاش کردند رابطه گسترده اقتصادی با ما داشته باشند، در شرایط امروز هم باید زمینه برای توسعه روابط همه جانبه با آنها فراهم باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: در ۲.۵ سال اخیر ملاقاتهای گستردهای بین من و رئیسجمهور چین هم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و هم در اجلاس شانگهای انجام شد و سفر دوجانبهای من به چین داشتم.
وی ادامه داد: در سفر آینده رئیسجمهور چین به تهران در همه زمینههای روابط دوجانبه، اسنادی امضا خواهد شد و این سفر باعث توسعه روابط با چین خواهد شد.
رئیسجمهور با بیان اینکه روابط ما با چین به سمت یک رابطه راهبردی در حال حرکت است، تصریح کرد: چین میتواند به عنوان اولین شریک تجاری ما در سرمایهگذاری و تجارت حضور یابد که در این سفر مقدمات آن فراهم میشود.
همچنین روحانی نیز در بهمن ماه راهی اروپا می شود.
وی به دعوت رسمی مقامات بلند پایه ایتالیا و فرانسه 5 تا 7 بهمن (25 تا 27 ژانویه) به این کشورها سفر می کند.
رییس جمهوری در سفر خود به اروپا، ابتدا به ایتالیا و سپس فرانسه خواهد رفت.
رییس جمهوری طی سفر به ایتالیا پس از استقبال رسمی، ملاقات هایی با رییس جمهور، نخست وزیر و سایر مقامات بلند پایه ایتالیا خواهد داشت. همچنین دیدار با تعدادی از سرمایه گذاران و صاحبان صنایع بزرگ ایتالیا نیز در برنامه سفر کوتاه به رم پیش بینی شده است.
حضور در واتیکان، دیدار و گفت و گو با پاپ از برنامه های احتمالی سفر به اروپا است.
رییس جمهوری در ادامه سفر خود به اروپا، پس از استقبال رسمی از سوی رییس جمهور فرانسه ، با وی دیدار و گفت وگو خواهد داشت.
ملاقات های دوجانبه و چند جانبه، نشست و مصاحبه با سردبیران ارشد رسانه های اروپایی، ایتالیایی و فرانسوی، دیدار با نخبگان و اندیشمندان، نشست با صاحبان صنایع بزرگ و سرمایه گذاران از دیگر برنامه های پیش بینی شده سفر رییس جمهوری به اروپا است.
تعدادی از وزرا و مقامات بلند پایه کشورمان، رییس جمهوری را در این سفر همراهی خواهند کرد و اسنادی نیز برای همکاری های دو جانبه در عرصه های مختلف از سوی آنان به امضا خواهد رسید.
همزمان با سفر رییس جمهوری، نشست های تخصصی و ملاقات هایی نیز میان سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور انجام خواهد شد.
رییس جمهوری پیش از این قرار بود 23 تا 26 آبان به اروپا سفر کند اما به دلیل حملات تروریستی پاریس و با هماهنگی میزبانان قرار شد در فرصت دیگری انجام شود.
ملت بزرگ ایران عزتمندانه مقاومت، مذاکره و توافق کرد
حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور پس از اجرای رسمی برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، در نامه ای به محضر حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضمن تشریح دستاوردهای یازده گانه ایران اسلامی در حوزه های هسته ای ، سیاسی، حقوقی و اقتصادی، تصریح کرد: این دستاوردها با پایمردی و استقامت 12 ساله مردم استوار ایران در مقابل تمامی تهدیدها و تحریمها و تحت رهبری داهیانه و شجاعانه آن رهبر فرزانه، محقق شد.
دکتر روحانی همچنین تاکید کرده است که "دولت مصمم است با توجه کامل به رهنمودهای حضرتعالی، اجرای تعهدات طرف مقابل را با دقت و جدیت رصد نموده و با واقعبینی هوشمندانه و به دور از هر گونه خوشبینی افراطی، در برابر هر خُلف وعده، اقدام متناسب متقابل بهعمل آورده و با برنامهریزی دقیق و اصرار بر خواستهها، منافع و نیازهای واقعی کشور، ابتکار عمل در روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی پساتحریم را در اختیار گرفته و هر گونه تلاش دشمنان برای سوء استفاده جهت نفوذ را ناکام گذارد".
روز تاریخی برای ایران/برنامه هسته ای برنامه ای برای روابط علمی و اقتصادی
حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در اولین کنفرانس خبری خود پس از به فرجام رسیدن برجام در جمع خبرنگاران گفت: امروز روزی تاریخی و استثنایی در تاریخ سیاسی و اقتصادی ملت ایران است.
وی با بیان اینکه بعد از 12 سال ایستادگی و مقاومت و استقامت و فداکاری و دادن شهیدان بزرگ در این راه و شهدای هستهای و تلاش بی وقفه دانشمندان هسته ای دیپلماتها و سیاستمداران و حقوقدانان و فعالان اقتصادی کشور امروز به نقطه عطفی رسیدهایم، افزود: به جای اینکه برنامه هستهای بهانهای برای بدخواهان و برای تحریم و فشار و فاصله باشد به عنوان برنامه ای برای روابط علمی فناوری و تجاری و اقتصادی خواهد بود.
رییس دولت یازدهم تاکید کرد: به جای آنکه تا امروز از لحاظ حقوقی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار 6 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و 12 قطعنامه شورای حکام آژانس باشد، در برابر قطعنامهای است که برجام را به عنوان مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در برابر جهانیان قرار داده است.
روحانی گفت: از امروز به جای اینکه برنامه هستهای بهانهای واهی با عنوان تهدید امنیت جهانی باشد فناوری برای صلح و امنیت منطقه است.
روحانی اظهار داشت: از امروز تجار و کارآفرینان می توانند از مسیر قانونی به حمل و نقل و انتقالات بانکی و فعالیتهای تجاری خودشان را با تسهیلات بیشتر آغاز کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه با اجرای برجام محدودیت صادرات نفت از کشور برداشته می شود و هر میزان که در برنامه کشور باشد در چارچوب مصالح ملی، نفت و دیگر فراورده های نفتی صادر خواهد شد، تصریح کرد: از امروز خرید هواپیماهای مدرن در دسترس شرکت هایی است که می خواهند خدمات لازم به مردم ارائه دهند که به واسطه آن ایمنی هوایی برای مردم عزیز ایران بیشتر خواهد شد.
روحانی ادامه داد: از امروز پول هایی که متعلق به بانک های کشور بود و بواسطه تحریم در خارج مسدود شده بود در اختیار ملت قرار می گیرد.
رییس جمهور اجرای برجام را روز پیروزی ملت ایران در زمینه سیاسی برشمرد و اظهار داشت: ملت ایران ثابت کرد که ایده تعامل سازنده ایده ای درست است و ما می توانیم به نفع ملت و نه به ضرر دیگران با دنیا تعامل کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: با اجرای برجام روشن شد کشور ما دارای قدرت بزرگ سیاسی و دیپلماسی است در حالی که بسیاری در داخل، منطقه و جهان باور نداشته اند که سیاستمداران و دیپلمات های ما بتوانند با قوی ترین دیپلمات های جهان پای میز مذاکره نشسته و از حقوق ملت دفاع کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه از امروز روشن شد سیاست برد-برد صحیح است و می توان با دنیا مذاکره کردو به توافقی رسید که به نفع ملت ها منطقه و جهان باشد، گفت: این موفقیت ثمره ایستادگی، مقاومت، انسجام ، وحدت و پیوند قوا و حمایت همه ارکان کشور است و اگر وحدت ملی نبود و مردم در برابر فشار نابحق دیگران عقب نشینی کرده بودند، امروز شیرینی این پیروزی بزرگ را نمی چشیدند.
روحانی با بیان اینکه "اگر هدایت ها و حمایت های مقام معظم رهبری و چارچوب هایی که ایشان تعیین کردند و تذکرات و حمایت هایی که از مذاکره و مذاکره کنندگان داشتند نبود امروز در این نقطه موفقیت قرار نداشتیم"، افزود: اگر علم، فناوری و هنر دیپلماسی نبود موفق نمی شدیم. ما بهترین و سرآمدترین دیپلمات های خود را به عرصه مذاکرات فرستادیم و دیدیم آنها موفقیت را برای مردم ما در مقاطع مختلف به ارمغان آوردند. در روز 26 دی ماه که مصادف است با سالروز برداشته شدن سایه حاکم تحمیلی از سر ملت ، تحریم ها نیز از سر این ملت برداشته شد.
بودجه عمومی ۹۵ از نگاه دولت، ۲۶۷ هزار میلیارد تومان/ در مسیر اجرای برجام همه با هم باشیم
حسن روحانی رییس جمهور کشورمان با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به منظور تقدیم لایحه بودجه 95 و برنامه ششم توسعه درخصوص کلید خوردن اجرای برجام گفت: امیدواریم در مسیر اجرای برجام همه با هم باشیم و برجام فقط یک فضاست و یک شرایط نوین است.
وی با بیان اینکه ما باید از این فضا و شرایط به نفع رشد و توسعه کشور و تعالی مردم بهره ببریم افزود: از این فضا باید برای رشد و ثبات منطقه و امنیت منطقه نیز استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: این امکانپذیر نیست مگر اینکه همه با هم باشیم.
روحانی با تصریح اینکه در برجام جناحی بر جناح دیگر پیروز نشده است خاطرنشان کرد: در برجام ملت ایران پیروز شده است و کسی شکست نخورده است و همه پیروز شده اند و نه در داخل و نه در میان کشورهایی که با ما مذاکره کردهاند کسی شکست نخورده است.
رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: در برجام همه خوشحالند به جز رژیم صهیونیستی، تفرقه افکنان میان ملت اسلامی و افراطیون آمریکا.
وی تصریح کرد: این برجام راه توسعه و پیشرفت و تعالی با جهان و هماهنگی در همه حرکتها را به وجود خواهد آورد.
رییس جمهور درخصوص تاخیر در تقدیم لایحه بودجه 95 و لایحه برنامه ششم توسعه گفت: این لوایح هر دو را می توانستیم در همان آذرماه تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم و عملکرد دولت هم در 2 سال گذشته نشان داد که دولت یازدهم هم به دلیل شان و منزلت بالایی که برای مجلس شورای اسلامی قائل است و هم به دلیل اینکه تقدیم به موقع لایحه بودجه نشان دهنده پایبندی دولت به انضباط مالی می داند همواره مقید بوده که لایحه بودجه به موقع تقدیم مجلس شود.
روحانی افزود: ما همانطور که می دانیم زمان ارایه لایحه بودجه 95 با زمان اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها تقارن پیدا کرد و دولت به لحاظ حساسیت بینالمللی در این موضوع صلاح نمی دید که لایحه بودجه را که براساس فرض لغو تحریمها تدوین کردهایم پیش از اجرایی شدن لغو تحریمها تقدیم مجلس کنند.
رییس شورای عالی امنیت ملی در ادامه اظهار داشت: اگر دولت می خواست بودجه را بر مبنای فرض عدم لغو تحریمها تدوین کند چون پیش بینی ما این بود که تحریمها لغو خواهد شد بنابراین متناسب نمی دیدیم که اینگونه لایحه ای به دست مجلس برسد و این دلیل تاخیر ما در امسال بود و امیدوارم از این منطق مجلس هم پذیرا باشد و امسال هم چون سال انتخابات است کارتان سنگین است.
وی یادآور شد: اما این سابقه دارد که ما در مجلس بودجه را با تاخیر دریافت کرده ایم که همان بهمنماه است متقارن بوده با سال انتخابات که همان انتخابات مجلس هشتم است.
روحانی خاطرنشان کرد: در همان سال باز هم مجلس بودجه را تا پایان اسفند تحویل دولت داد که امیدواریم نمایندگان محترم مجلس که همیشه به دولت و مصالح عمومی مردم حساس بوده اند بتوانند امسال هم تا پایان اسفند بودجه را به دست دولت برسانند.
رییس دولت یازدهم در ادامه به آثار منفی روانی چنددوازدهم بودجه اشاره کرد و گفت: چنددوازدهم معنای خوبی ندارد ضمن اینکه در بهار آینده ما انتخابات خواهیم داشت و از نمایندگان درخواست می کنیم که تا پایان اسفند بتواند این دو لایحه را به سرانجام برساند.
روحانی با اظهار اینکه هم لایحه بودجه 95 و هم لایحه برنامه ششم توسعه بخشی از ان قبلا تقدیم مجلس شده و انچه که تقدیم می شود حجم زیادی ندارد و امیدوارم در زمان مناسب بتوانیم از مصوبات مجلس در این زمینه استفاده کنیم.
برجام به فرجام رسید/فصل تازهای در روابط ایران با جهان گشودهایم
رئیس جمهور صبح امروز بیانیه ای خطاب به ملت ایران به منظور تبریک به فرجام رسیدن برجام صادر کرد.
متن بیانیه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت رشید و قهرمان ایران،
امروز برجام به فرجام رسید.
خدای منان را بر این نعمت بزرگ سپاس میگویم و در مقابل عظمت شما ملت صبور سر تعظیم فرود میآورم.
این سربلندی و پیروزی بر شما مبارک باد.
در تاریخ هر ملتی، لحظاتی وجود دارد که بهخوبی جایگاه و شخصیت آن ملت را نشان میدهد؛ لحظاتی که چشم جهان را به تصمیم و ارادۀ یک ملت، خیره میکند و نفسها را در سینه، حبس و ذهنها را متمرکز میکند تا صدای مردمان یک کشور را بشنوند.
یکی از آن لحظاتِ تاریخی، اکنون است که ارادۀ تاریخساز ملت ایران تحقق یافته است و صدای صلح و عزت و فرهیختگی ایران اسلامی در جهان طنینانداز گشته است. ما ایرانیان، دستان خود را بهسوی جهانیان به نشانۀ دوستی دراز کردهایم و با عبور از همه دشمنیها و بدگمانیها و توطئهچینیها، فصل تازهای در روابط کشورمان با جهان گشودهایم.
امروز با اعلام رسمی اجرای برجام، از پرونده هستهای ایران، «امنیتزدایی» شد؛ قطعنامههای ظالمانه علیه ملت ایران، لغو گردید؛ طومار تحریم درهم پیچیده شد، حقوق هستهای ایران تثبیت گردید و اقتصاد ایران در مدار اقتصاد جهانی قرار گرفت. ما با عنایات حق و نصرت الهی و توجهات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) و به استناد فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح هستهای و با اتکاء به رأی ملت شریف ایران در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ و با مهارت دیپلماتها و توانمندی دانشمندان هستهای توانستیم در مذاکراتی حرفهای و پیچیده، با عزت و اقتدار، با جهان به توافق برسیم.
ما اکنون از گردنۀ خطرناک در اقتصاد، عبور کردهایم و راهبرد ملی ما همچنان راهبرد اقتصاد مقاومتی است، البته اقتصاد مقاومتی در ستیز با اقتصاد جهان نخواهد بود، بلکه در پیوند با آن قرار دارد.
اجرای برجام به ضرر هیچ کشوری نیست؛ دوستان ایران خوشحالاند و رقیبان نیز نباید نگران باشند. ما برای هیچ دولت و ملتی، تهدید نیستیم؛ ما ضمن آمادگی کامل برای حفاظت از کیان ایران، پیامآور صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان هستیم.
پیروزی در مذاکرات هستهای، پیروزی جناحی نیست، و اجرای برجام به ضرر هیچ جناح و گروهی نخواهد بود. برجام، فرجام و سرانجامِ مقاومت، خردورزی و تدبیر و ارادۀ ملتی است که با جنگ و خشونت مخالف است و منطق و مذاکره و جدال احسن را برگزیده است.
ملت شریف ایران،
میدانم در طول سالهای تحریم و فشار، بر شما چه گذشته است. اما اکنون که زنجیرهای تحریم از پای اقتصاد ایران گسسته شده و عزت و استقلال کشور نمایان گشته است، اکنون زمان ساختن و بالیدن است. شما ملت، با صبر و متانت و سربلندی، تحریم را پشت سر گذاشتید. امروز دورانِ گذار از تحریم به توسعه است که نیاز به کار، ابتکار و سرمایهگذاری و استفاده از فرصت جدید از سوی همگان بهویژه جوانان عزیز دارد.
من با تقدیر از ملت ایران، مقام معظم رهبری، مراجع بزرگ تقلید، دولتهای گذشته و دستگاه دیپلماسی و قانونگذاری کشور و با سجدۀ شکر به درگاه خداوند بزرگ، این لحظه تاریخی در حیات ملت ایران را به پیشگاه همه شهیدان بهویژه شهدای فناوری هستهای ایران، تقدیم میکنم، آنان که به ما آموختند، ثمرة مجاهدت و صبر، عزّت و افتخار است.
لازم میدانم از یکایک هموطنان عزیزمان در هر جای دنیا، بخاطر دو سال و نیم همکاری و همراهی در تلاشهای شبانهروزی با دولت تدبیر و امید برای رسیدن به توافق هستهای و پایان تحریمها، تشکر و تقدیر نمایم.
سلام و درود بر ملت غیور ایران. «سلام عليكم بما صبرتم».
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
برخورد جدی با کسانیکه از امکانات دولتی له یا علیه کاندیداها استفاده می کنند
محمدحسین مقیمی، رییس ستاد انتخابات کشور در نشست خبری امروز شنبه 26 دی در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: طبق ماده 25 قانون انتخابات، وزارت کشور مسئول اجرای قانون انتخابات است و این وزارتخانه همچنین مسئول حسن اجرای قانون می باشد که البته در قانون دیگری شورای نگهبان مسئولیت نظارت بر اجرای انتخابات را دارد که در هر دوی این قوانین تکلیف برگزاری انتخابات مشخص شده است.
وی بیان کرد: در هیچ کجای قانون مسئولیتی برای نیروهای نظامی و انتظامی در نظر گرفته نشده است و انها نمی توانند اظهارنظری در مورد فعالیت کارهای هیئت های اجرایی و نظارت داشته باشند.
مقیمی در رابطه با اینکه منتقدین دولت مدعی هستند که تایید صلاحیتهای بی سابقه ای در این دوره انتخابات از سوی وزارت کشور صورت گرفته است گفت: بررسی صلاحیتهای در هیئت های اجرایی طبق قانون انجام می شود و این هیئت رسمی و قانونی است و طبق قانون وظیفه اش را انجام می دهد و اگر مواردی است که تشخیص آقایان این بوده است به گونه ای دیگر عمل کنند که اینگونه کردهاند و به نظر ما هیئت های اجرایی به خوبی از عهده وظایفشان برآمده اند.
وی همچنین در رابطه با اینکه برخی ادعا می کنند که تعدادی از افراد قصد نفوذ در برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری را دارند گفت: در جمهوری اسلامی ایران وزارتخانه ها و سازمانهایی هستند که وظیفه انها شناختن عوامل نفوذی و معرفی و برخورد با آنهاست و وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات است، اگر سازمانی به صورت قانونی به ما منعکس کند که فلان فرد جزو عوامل نفوذی است قطعا ما در تایید صلاحیت ها ان را بررسی می کنیم.
وی در رابطه با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی و همچنین اختلافات وزارت کشور و شورای نگهبان در برگزاری الکترونیکی انتخابات گفت: از ابتدای امسال و از 20 آذر که وارد روند اجرای انتخابات شده ایم تا امروز با هیچ التهابی روبرو نشدهایم زیرا ملاک ما اجرای قانون است و امیدواریم در اینده نیز به دنبال اجرای قانون بتوانیم همه وظایف را انجام دهیم و با هیچ چالشی نیز روبرو نشویم.
وی با بیان اینکه وزارت کشور و شورای نگهبان در رابطه با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی به اجماع رسیده اند گفت: ما سخت افزارها و نرم افزارها را برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک به شورای نگهبان معرفی کرده ایم و کارشناسان این شورا ایراداتی به نرم افزارها گرفته اند و ما ده روز وقت داشتیم که این ایرادات را رفع کنیم و انشاالله ظرف امروز و فردا این نرم افزارها به شورا ارایه می شود که در صورت تایید شعبه هایی که قرار است انتخابات در انها به صورت الکترونیکی برگزار شود مشخص و معرفی می شوند.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه هیئت های نظارت استانها تا پایان وقت اداری امروز باید نسبت به پرونده هایی که با انها ارایه شده است اظهارنظر کنند و نتیجه بررسی خود را به هیئتهای مرکزی نظارت اعلام کنند گفت: هیئتهای مرکزی نظارت نظر خودشان را اخر وقت امروز و یا فردا صبح در رابطه با تایید و یا رد صلاحیت افراد اعلام می کنند و در صورت اعتراض هر کدام از داوطلبین شورای نگهبان فرصت 20 روزه ای برای بررسی مجدد صلاحیتها دارد.
رد صلاحیت ۸۱۰ داوطلب دهمین دوره انتخابات مجلس/انصراف ۴۹۸ نفر
محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست خبری امروز شنبه 26 دی گفت: 24 آذر و با دستور وزیر کشور دستور برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری صادر شد و 21 آذر هیئت های اجرایی مجلس خبرگان شروع به تشکیل شدن کردند و از 26 آذر ثبت نام آغاز شد. و در روز 28 آذر با دستور وزیر کشور مقدمات برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی شروع شد.
وی اظهار کرد: در همان روزهایی که ثبت نام انجام شد ما به صورت مستقیم اطلاعات مراجعین را به مراجع 4 گانه یعنی ثبت احوال، دادستانی، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعاتی می فرستادیم و طبق قانون آنها 5 روز فرصت داشتند نظراتشان را به ما بدهند تا ما به فرمانداری ها منعکس کنیم.
وی با اشاره به اینکه 801 نفر برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نام نویسی کرده اند و این امار نسبت به دوره قبل دوبرابر بود گفت: درصد افزایش ثبت نام کنندگان چه در مجلس خبرگان رهبری و چه مجلس شورای اسلامی نشان می دهد که فعالان سیاسی و اجتماعی و کسانی که برای پیشرفت و سربلندی جمهوری اسلامی ایران علاقه مند هستند زیاد است و به همین دلیل نیز این امادگی را می دیدند که وارد مجلس شورای اسلامی شوند.
مقیمی بیان کرد: از روز 4 یا 5 دی که اطلاعات ثبت نام کنندگان در اختیار مراجع 4 گانه قرار گرفت هیئت های اجرایی در مورد داوطلبین مجلس بررسی های خود را اغاز کرده اند که این هیئت ها مرکب از فرماندار، رییس ثبت احوال شهرستان، نماینده شورای شهرستان و 8 نفر از معتمدین محلی بود یعنی سه نفر شخصیت حقوقی و 8 نفر شخصیت حقیقی در این هیئت حضور دارند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین قسمتهای کارهای هیئت های اجرایی بررسی صلاحیت داوطلبین است که این 11 نفر با توجه به سوابقی که وزارت کشور از مراجع 4 گانه می گیرند و تحقیقات محلی تصمیم خود را می گیرند و اینگونه نیست که فقط به نظرات مراجع 4 گانه اکتفا شود.
وی اضافه کرد: در واقع 8 معتمد محلی نمایندگان مردم هستند که به کمک دولت برای اجرای انتخابات می آیند و این معتمدین از بین مردم انتخاب میشوند.
وی با اشاره به تشکیل هیئت اجرایی در 207 حوزه اصلی و فرعی گفت: از مجموع 12 هزار و 46 پرونده ای که به دادستانی در مورد ثبت نام کنندگان مجلس شورای اسلامی فرستادیم مجموع 810 نفر چه به دلیل پرونده های قضایی و محکومیت های قضایی و چه به دلیل پرونده های انتظامی رد صلاحیت شده اند.
وی ادامه داد: البته 498 نفر نیز از ثبت نام کنندگان مجلس شورای اسلامی انصراف داده اند.
وی اضافه کرد: در این دوره در مورد ثبت نام کنندگان مجلس شورای اسلامی افزایش 129 درصدی و در مورد مجلس خبرگان رهبری افزایش 62 درصدی داشتیم.
مدرسه های ایران تا پایان برنامه ششم توسعه ایمن می شوند
علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در نخستین جشنواره خیران مدرسه ساز استان چهارمحال و بختیاری در باغ موزه دفاع مقدس تهران افزود: دانش آموزان کشور در 520 هزار کلاس مشغول تحصیل هستند، 12 سال قبل یک سوم از کلاس ها ایمن و استاندارد بودند، در طول 12 سال این تعداد به دو سوم رسیده است و بر اساس برنامه پنج ساله ششم توسعه که از سال 95 آغاز و تا پایان سال 99 طول خواهد کشید، همه مدارس کشور ایمن واستاندارد می شوند.
وی با بیان اینکه تربیت خوب نیازمند ابزار خوب است و بدون آموزش کشور توسعه نخواهد یافت، گفت: کتاب، معلم، بودجه و روش های ارزشیابی نیازمند فضایی مناسب برای ارائه است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با خیران مدرسه ساز و صدقه جاریه خواندن این عمل، افزود: کسانی که به ساخت فضای آموزش کمک می کنند دارای اجری معنوی هستند و صدقه جاریه ای برای خود مهیا کرده اند.
فانی گفت: دولت، خیرین و نهادها می توانند با کمک هم تا پایان برنامه ششم توسعه همه مدارس کشور را به صورت استاندارد توسعه و تجهیز کنند.
وی خطاب به خیران حاضر در مراسم تاکید کرد: به هرمیزان که شما کمک کنید دولت نیز به همان میزان اعتبار ملی برای بهبود فضای آموزشی استان چهار محال و بختیاری اختصاص خواهد داد.
استاندار چهار محال و بختیاری نیز در سخنانی با اشاره به صرف بخش اعظم بودجه وزارت آموزش و پرورش برای هزینه های جاری گفت: توسعه و ایمن سازی مدارس بدون کمک خیران امکان پذیر نیست در استان ما 700 باب مدرسه نیازمند مقام سازی و یکصد باب نیز نیازمند تخریب و نوسازی است.
قاسم سلیمانی افزود: هر میزان که خیرین کمک کنند استانداری نیز به همان میزان اعتبار استانی برای مدرسه سازی کمک خواهد کرد.
رییس جامعه خیرین مدرسه ساز نیز بیان اینکه 35 درصد کل مدارس ساخته شده در کشور توسط خیران بوده است، گفت: خیران در امر مدرسه سازی از دولت پیشی گرفته اند.
محمدرضا حافظی از قول خیران مدرسه ساز افزود: تا عمر داریم مدرسه خواهیم ساخت زیرا ارتقای کشور به ارتقای دانش فرزندان ایران وابسته است.
در این مراسم از تمبر یادبود این جشنواره پرده برداری و از چند تن از خیرین مدرسه ساز تقدیر شد.
17 هزار شاغل فرهنگی وظیفه آموزش 180 هزار دانش آموز استان چهار محال و بختیاری را عهده دار هستند.
ایران دارای بیش از 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم و کارمند فرهنگی است.
نظر شما