به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، شهرستان قدس در غرب شهر تهران قرار دارد و با وجود آنکه جمعیت آن به نسبت برخی شهرهای همجوار چندان زیاد نیست اما با این وجود در حوزه فعالیت های مسجدی می توان این شهرستان را یکی از فعالین عرصه مسجد محسوب کنیم.
یکی از مساجد این شهرستان که هر هفته برای مامومین و اهل محل برنامه و فعالیت های مختلف محتوایی را تدارک می بیند مسجد صاحب الزمان (عج) است. این مسجد چهل و نه سال عمر دارد یعنی سال 1345 ساخته شد. به گفته حجت السلام امیری، امام جماعت این مسجد، اهالی محله که امروز تقریبا بیشترشان رخت از دنیا بربسته اند تصمیم می گیرند که مسجدی را بسازند در نتیجه زمینی را خریداری می کنند و یکی از خیرین به نام مرحوم علی قاسیمان منزل خود را وقف می کند و کسری بودجه برای ساخت مسجد را نیز متقبل می شود. فرزندان آن مرحوم نیز از خیرین هستند و در جریان ساخت مسجد نقش داشته اند.
خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، به بهانه بررسی وضعیت و فعالیت های این مسجد که چندسالی هم از بازسازی مجدد آن می گذرد به سراغ حجت الاسلام امیری رفته است. آنچه که در ادامه می یابد صحبت های حجت الاسلام امیری در مورد این مسجد است.
در ابتدای مباحث مان با حجت الاسلام امیری بنا را بر این گذاشتیم تا از انگیزه وی برای حضور در مسجد و امام جماعت شدن سوال کنیم، به هرحال با توجه به سابقه علمی و فعالیت های دانشگاهی برایمان سوال بود که چرا مسجد انتخاب او شد. حجت الاسلام امیری در پاسخ به این پرسش می گوید: من از سال 1362 وارد مدرسه مرحوم مجتهدی تهرانی وارد شدم و از سال 1368 بود که رحل عزیمت به قم افکندم. مساله آن است که بنای این که امام جماعت بشوم را نداشتم ولی گفتم بعد از سال ها تدریس بتوانم در جامعه موثر باشم و به هرحال آن علمی را که اندوخته ایم به جامعه منتقل کنیم.
وی ادامه می دهد: از این جهت بود که خوشبختانه در شهرستان قدس این امکان به وجود آمد. من علاقه خاصی به کارهای دینی فرهنگی داشتم و چندسالی هم در دانشگاه مسئولیت فرهنگی بر عهده ام بود. ارتباط با جوانان و داشتن فعالیت های فرهنگی با گروه جوان از برنامه های من بود و تا به امروز بیش از 10 سال است که تدریس در دانشگاه های مختلف را در کارنامه ام داشته ام . این بود که همواره به دنبال فرصتی بودم که بتوانم این فعالیت ها را گسترش دهم تا اینکه چندسال قبل در مسجد صاحب الزمان شهرتسان قدس به عنوان امام جماعت فعالیت ام آغاز شد. البته زمانی که به این مسجد آمدم تقریبا بنای مسجد مخروبه شده بود و قابل استفاده نبود. این بود که حدود پنج سال قبل اقدام به بازسازی مسجد کردیم.
حجت الاسلام با بیان اینکه مسجد صاحب الزمان تقریبا در حاشیه شهر واقع شده است، می افزاید: اما با این وجود بسیاری از برنامه هایی که در سطح شهرستان برگزار می شود در مسجد ما برپا می شود. مسئولیان و امام جمعه بر این امر اتفاق نظر دارند که برنامه ها در مسجد صاحب الزمان(عج) برگزار شد. اخیرا برای کشته شدگان منا، برای شیخ نمر نیز برنامه ای در مسجد برگزار کردیم. همچنین قاری مصری نیز در مسجد حضور یافت و به تلاوت پرداخت.
نمایی از جلسه آموزشی خدام و هیات امنای مساجد شهرستان قدس در مسجد صاحب الزمان(عج)
وی در مورد ساختمان مسجد و جریان بازسازی آن می گوید: به علت اینکه بنای قبلی فرسوده شده بود و اساسا حضور در آن به علت فرسودگی شدید خطر داشت تصمیم به بازسازی گرفتیم. در این مدت که مشغول ساخت مسجد بودیم فضایی هم برای اقامه نماز جماعت در جای دیگر داشتیم، سوله ای داشتیم که مقداری هزینه کردیم و در همان سوله حتی کی وعده نماز جماعت مسجد تعطیل نشد و همواره هر سه نوبت نماز را حتی در همان سوله داشتیم به طوری که وقتی حجت الاسلام علی اکبری برای افتتاح بنای جدید مسجد آمدند و شنیدند که در این مدت همواره نماز جماعت مسجد برقرار بوده است بسیار مسرور شده بودند که این مسجد همچنان فعالیت اش در زمانی که ساختمانی در اختیار نداشت فعال بود.
حجت الاسلام امیری تصریح می کند: این شد که مسجد بعد از گذشت دوسال افتتاح شد و البته هنوز هم یک مقدار کار دارد. اکنون مشغول راه اندازی آسانسور هستیم. هنوز نمای بیرونی دیوارها آماده نشده است، آجرنما و کاشی کاری های آن باقی مانده است، اصل بنا آماده است. اکنون دو فضا برای پایگاه بسیج قرار داده ایم و حسینیه هم داریم. ما بنا داریم که دو واحدی که جلو مسجد قرار دارد را خریداری کنیم تا به فضای مسجد اضافه شود. این مساله قریب بر ششصد میلیون برای مسجد خرج بر می دارد و این بودجه را هم اکنون در اختیار نداریم.
نمایی از بزرگداشت شیخ نمر در مسجد صاحب الزمان(عج)
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در مورد فعالیت های انقلابی این مسجد چهل و نه ساله می گوید: شهرستان قدس به تهران نزدیک است، در ایام انقلاب کسانی که خودرو وسیله نقلیه در اختیار داشتند به تهران می رفتند و عمدتا همگی با هم به تظاهرات می رفتند. آن زمان دو روحانی در مسجد حضور داشت که یکی از آنها به نام حجت الاسلام رضایی به مقام شهادت نائل آمد. این مسجد همچنین در زمان جنگ نیز فعال بود و دوازده شهید را تقدیم انقلاب کرد از جمله شهیدان رستمی، نوری، خدمتی.
حجت الاسلام امیری (امام جماعت) و حجت الاسلام ربانی نژآد در نشست هجوم خاموش
حجت الاسلام امیری اما در ادامه در مورد ویژگی های یک مسجد فعال می گوید: فعالیت یک مسجد و اینکه بتواند برنامه های متعددی برای مامومین خود داشته باشد بستگی به روحانی و هیات امنا و کلا مجموعه فرهنگی حاضر در مسجد دارد. حضور مردم در عرصه های فرهنگی همواره هست ولی خود ما باید با ارایه برنامه های متعدد و متنوع فعالیت مسجد را بر پایه محتوایی غنی گسترش دهیم. امروز سلیقه ها مختلف است، باید برنامه سخنرانی و منبر به شیوه سنتی گذشته در مسجد برقرار باشد و هم اینکه برنامه های جدید را تعریف کرد. ما به عنوان مثال در مسجد خودمان در چند ماه اخیر برنامه هجوم خاموش را داشتیم، این نشست ها مرتبط با موضوع روز و مساله ای بود که جوانان با آن درگیر هستند. برگزاری این نشست ها در مسجد سبب شد تا نسبت به جریانات فضای مجازی و همچنین هجمه های فرهنگی در سطح این فضا آگاه شوند و در عین حال والدین نیز با مباحث مرتبط با این اموضوع آشنا شوند. بنابراین اگر دست اندرکاران مسجد و متولیان امور مسجد وقت بگذارند و از شیوه های مختلف استفاده کنند قطعا می توانند محتوای متناسب با نیاز اهل مسجد را تامین کنند.
حجت الاسلام امیری(امام جماعت مسجد) و کودکان فعال در مسجد صاحب الزمان(عج)
نظر شما