خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران به طور کلی از قرون وسطی با فرانسه رابطه داشتهاست. این روابط بارها دچار خدشه شد. از جمله پس از رفتن مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق و ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور مستعفی به پاریس. فرانسه همچنین از حامیان عراق در جنگ ۸ ساله بین ایران و عراق بود. روابط تجاری بین دو کشور پیش از آغاز تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران چشمگیر بود و از مهمترین آنها میتوان به صنایع خودرو سازی اشاره کرد. با انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وزارت امور خارجه فرانسه همراه با وزارتخانههای امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری جهت بهبود روابط با ایران را مطرح کردند. روز بعد از مراسم تحلیف حسن روحانی، وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار سفیر ایران در پاریس، ضمن ابراز خرسندی از ریاستجمهوری حسن روحانی، ابراز داشت همانطور که مردم ایران خواستار تغییر در سیاستهای خارجی ایران هستند، فرانسه نیز امیدوار است ایران در زمینه برنامه هستهای ایران، جنگ داخلی سوریه و حقوق بشر در ایران اقدامات عینی انجام دهد.
بنابراین گزارش، در حاشیه شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در مهر ۱۳۹۲ در نیویورک برگزار شد، حسن روحانی و فرانسوا اولاند، دیدار رودررویی با یکدیگر برگزار کردند. این نخستین دیدار مقامات عالیرتبه دو کشور از سال ۲۰۰۵ تا این تاریخ بود. ۶۸ روز بعد از توافق هستهای ژنو، بزرگترین هیئت اقتصادی خارجی بعد از انقلاب اسلامی ایران که متشکل از کارفرمایان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی فرانسه در زمینههای صنعت نفت، خودروسازی، انرژی، پزشکی و ... بود، در ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ وارد ایران شد. این هیئت متشکل از ۱۴۰ نفر بود که هرکدام نماینده یکی از شرکتهای فرانسوی در زمینههای مختلف صنعتی و تجاری بودند. این هیئت هدف خود را مذاکره در مورد راههای گسترش همکاری با ایران در زمینههای مختلف تجاری و صنعتی دانست. این هیئت دیدارهایی با محمد نهاوندیان، علی طیبنیا و اعضای اتاق بازرگانی ایران داشت.
این گزارش می افزاید: حال پس از لغو تحریم ها فرانسه نیز اشتیاق خود را برای سرمایه گذاری در ایران اعلام کرده است. در همین راستا سازمان تامین اجتماعی خبر داده که ژان لویی چاسان، قائم مقام ارشد توسعه تجاری شرکت فرانسوی prezioso اخیرا دیداری با سید تقی نوربخش، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی داشت و در این دیدار تاکید کرده است که: "تلاش این شرکت تسهیل سرمایه گذاری در ایران و همکاری نزدیک و پویا با سازمان تامین اجتماعی است. اکنون ایران یک بازار بسیار قوی و بزرگ در منطقه و حتی در سراسر جهان محسوب می شود تحریم های سنگین، فشار زیادی بر اقتصاد ایران تحمیل کرده اما پیشرفت های چشمگیری نسبت به گذشته در این کشور رویداده است. جمهوری اسلامی اکنون دارای مهندسان مجرب و صنایع منحصر به فرد خود است و در طول سال های تحریم روی پای خود ایستاد و خود را ارتقاء داد. شرکت متبوعش در زمینه سرمایه گذاری نفت و گاز و تاسیس سکوهای نفتی در خشکی و آب فعالیت دارد، و برای همکاری با ایران ابراز تمایل کرد. اولویت این شرکت، آموزش و به کارگیری نیروهای بومی در اجرای پروژه ها است و تجربه اقدامات مشابه در کشورهای مختلف از جمله آنگولا، آفریقای جنوبی و موزامبیک را دارد."
نظر شما