عزاداری فارغ از دغدغه جامعه اسلامی توان بسترسازی برای ظهور منجی را ندارد

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با تاکید بر لزوم جریان سازی مبتنی بر بصیرت در ایام محرم، عزاداری فارغ از دغدغه های جامعه اسلامی را ناتوان در زمینه سازی برای ظهور منجی دانست.

حجت الاسلام والمسلیمن محمدصادق کفیل، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت درباره شباهت های قیام عاشورا و فرهنگ انتظار به خبرنگار شبستان گفت: وجود برهان و منطق از مشترکات قیام این دو امام است، در قیام عاشوار بیش از آنکه رزم با شمشیر دیده شود تلاش امام حسین(ع) برای دعوت امت به مسیر حق از طریق کاربرد منطق جلوه نمایی می کند.

وی با بیان این مطلب که دعوت قبایل به مسیر حق و ایراد سخنرانی های اثرگذار در طول مسیر کوفه وجهه اصلی قیام کربلا است، اظهارکرد: عاشورا، حیات دین و قرآن برخاسته از برهان است که در ظهور منجی و فرهنگ انتظار نیز این مسئله رویکرد اصلی است، قیام منجی قرآن را زنده کرده و عقل و برهان را در امور جاری می سازد و بسیاری از مردم از طریق تبیین آیات قرآن و آموزه های دین به شیوه منطقی به امام عصر(عج) ایمان می آورند.

حجت الاسلام کفیل نجات بخشی را دیگر بعد مشترک میان قیام عاشورا و قیام منجی آخرالزمان دانست و تصریح کرد: نجات امت از یوغ بندگی مهمترین بعد قیام تاریخی کربلا است چراکه امام کوشید در سایه این قیام مردم را از بند طاغوت رها سازد و آنها را به حیات آزادانه برساند، حکومت حضرت مهدی نیز همین گونه است چراکه خداوند در قرآن می فرماید: در حکومت ایشان مستضعفان به مقامات بالا دست می یابند و طاغوت های زمانه رنگ می بازند.

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با بیان این مطلب که تا قیام کربلا هنوز ابعاد تاریک و ظالمانه حکومت امویان مشخص نشده بود، ادامه داد: قیام امام حسین(ع) زمینه شناخت طاغوت را برای مردم زمان فراهم کرد، عاشورا تبیین گر جایگاه ولایت و ائمه بود، آنچه که در قیام منجی بشریت نیز اتفاق می افتد.

 

زمینه سازی برای ظهور از ویژگی های قیام کربلا است

وی تبیین شخصیت امام و طاغوت و استکبارستیزی را دیگر ویژگی مشترک قیام امام حسین(ع) و مهدی موعود(عج) برشمرد و بیان کرد: عدم سازش با طاغوت، نیروسازی برای ظهور و پویاسازی شیعه برای آماده کردن بستر مناسب ظهور از دیگر ویژگی های قیام سالار شهیدان است چراکه مکتب ما اسلام عاشورایی و جهادی است و انتظار هم این مسیر را می پیماید از این رو منتظر را مجاهد خوانده اند.

حجت الاسلام کفیل با اشاره به تعبیر امام صادق(ع) از شهدای کربلا به عنوان الگوی منتظران ابرازکرد: کربلایی شدن تنها شرط منتظر واقعی بودن است که باید از طریق مطالعه و تعمق در ویژگی های این قیام محقق شود، در دعای ندبه هم بر این امر تاکید شده و شناخت امام حسین مسیر رسیدن به امام عصر(عج) معرفی شده است، بنابراین عاشورا در این میان از جایگاهی انسان ساز و مکتب ساز برخوردار است.

 

وی پررنگ بودن فرهنگ عاشورا در جامعه را بسترساز پررنگ سازی قیام آخرالزمان دانست و عنوان کرد: عاشورا تنها سوگواری برای گذشته نیست بلکه امید و انگیزه گرفتن برای آینده است، پیوند انتظار با عاشورا کربلایی بودن در تمامی لحظات است که باید کوشید چنین فضایی را فراهم کرد، چراکه امام زمان(عج) خود به عنوان منتظر هر صبح و شام در مصیبت جدشان می گرید.

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به شکل گیری قیام عاشورا و قیام امام عصر برای عزت خواهی بیان کرد: سالار شهیدان به قصد عزت و با شعار "هیهات منه الذله" قیام کرد که همه زیبایی ها با این هدف در عاشورا رخ نمایانده است و آدمی را به دوری از دنیاطلبی و زیبایی سوق می دهد، حکومت امام زمان(عج) نیز اینگونه است.

وی قیام کربلا را عامل عزت اسلام و ذلت دشمنان خواند و گفت: منتظر واقعی افق مشخص و اهداف فردی را دنبال نمی کند بلکه درپی عزت اسلام و رشد و بالندگی آن است و از عاشورا و انتظار به عنوان دو بال پرواز شیعه در این مسیر بهره می برد.


درک عظمت ولی خدا و شهادت نخستین درس میدان کربلا است

حجت الاسلام کفیل درباره درس های قیام عاشورا برای منتظران اظهارکرد: درک عظمت ولی خدا و شهادت او نخستین درس این میدان است، اگر ما بفهمیم در کربلا چه گذشته لحظه ای آرام نمی نشینیم، که متاسفانه همین عدم شناخت امام عصر منجر به بی وفایی کوفیان به سالار شهیدان شد.

وی ادامه داد: دنیاطلبی دیگر امری بود که منجر به عدم همراهی کوفیان با امام و حتی جنگیدن با وی شد، قیام منجی نیز در چنین شرایطی رخ می دهد که مردم درکی نسبت به امام خویش ندارند و دنیاطلبی، بسیاری از مردم را از همراهی امام عصرشان بازمی دارد.

وی عرض تسلیت و تعزیت شیعیان به یکدیگر در روز عاشورا را از مستحبات برشمرد و عنوان کرد: دعا برای خونخواهی امام حسین(ع) از طریق التزام به سپاه امام عصر از ادعیه مندرج در زیارت عاشورا است چراکه بهترین پل ارتباطی با امام عصر، ذکر یاحسین است آنچنان که ایشان فرموده اند: من دعا می کنم برای کسی که یاد کند از جد شهیدم و آنگاه برای فرج من دعا کند.

حجت الاسلام کفیل با تاکید بر لزوم جریان سازی مبتنی بر بصیرت از طریق عزاداری عاشورایی تصریح کرد: عزاداری با بصیرت با غزه و لبنان پیوند می خورد، هیئتی حسینی است که خواستار مرگ مستکبران زمان یعنی آمریکا و اسرائیل باشد، چراکه حرکت امام برای نجات مسلمانان شکل گرفت و انقلاب اسلامی نیز در ادامه آن برای مبارزه با طاغوت پایه ریزی شد و این فرهنگ را احیا کرد.

وی خاطرنشان کرد: حرکت هیئت عاشورایی باید با دغدغه جامعه مسلمانان پیوند خورده باشد چراکه انقلاب ما درپی این دغدغه ها بوده اند، در غیر اینصورت هیئتی که درپی استکبار ستیزی نبوده و با آرمان های انقلاب همسو نباشد توان زمینه سازی برای ظهور امام عصر(عج) را ندارد.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 5178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha