به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر شیدا مهنام، رییس دپارتمان علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در ایران امروز(۵بهمن) در دومین پنل تخصصی زنان سرپرست خانوار و آسیب های اجتماعی فرارو که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد از طریق ویدیو کنفرانس در این برنامه حضور یافت و با ابراز امیدواری برای برگزاری یک جلسه کاربردی و تخصصی برای کمیته امداد از سوی یونسکو، گفت:خوشبختانه ایران جایگاه خوبی در منطقه از نظر خدمت رسانی به این قشر با داشتن نهادهایی همچون کمیته امداد و بهزیستی، دارد.
وی با تاکید بر اینکه یونسکو به دنبال برنامه مدیریتی برای دگرگونیهای اجتماعی بر اوضاع اقشار آسیبپذیر به ویژه زنان سرپرست خانوار است، تصریح کرد: امیدواریم اولین دستاورد این کارگاه با حضور یک نماینده رسمی از کمیته امداد باشد.
مهنام، روز بروز نقش دولتها را در همه دنیا برای خدمت رسانی به این محرومین کمرنگتر دانست و افزود: دولتها میتوانند با فرصت سازی برای ngo ها این نقش را به آنان بدهند.
وی همچنین نقش جوانان و مشارکت اجتماعی را با سیاستهای متفاوت برای حضور در این حوزه مهم دانست و گفت: دعوت از بخش خصوصی و نیز ایجاد شبکههای تحقیقاتی منسجم با دانشگاهها و استفاده از کارشناسان برای همگامی دولت با نهادهایی همچون کمیته امداد از جمله اولویتهایی هستند که میتواند از آنها بهره گرفت.
رییس دپارتمان علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در ایران استفاده از نیروهای جوان در مسیرهایی برای کمک به زنان با برگزاری آموزشها و کارگاههای لازم به صورت رایگان و با تخصص دانشگاهی که دارند را از مواردی برشمرد که در کشورهای دیگر به آن توجه شده است.
وی همچنین بر بومی سازی فعالیتهایی که برای زنان آسیب دیده و سرپرست خانوار انجام می شود، تاکید کرد و گفت: بسیاری از مخاطبین ما بخاطر مشکلاتی که دارند منزوی شده و از جامعه فاصله میگیرند که ما باید برای جذب آنان با حمایت سازمان ملل و آموزشهای مستقیم آنان را به جامعه برگردانیم.
مهنام در ادامه بر برنامه ریزی روی سلامت جسم و روان زنان سرپرست خانوار، ایجاد نشاط و امید در آنان و تاکید کرد و افزود: برنامه های متنوع دیگر همچون توجه به شاخص های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و... نیز از مواردی است که یونسکو برای بهبود وضعیت این قشر، بدنبال آن است.
نباید شادی را جرم تلقی کنیم
دکتر محمدمهدی پسندیده، روانشناس و رییس دانشگاه پیام نور آستانه اشرفیه نیز در تبیین آسیبهای اجتماعی زنان سرپرست خانوار، با بیان اینکه شاید آمار دو میلیون و ۶۰۰هزار زن سرپرست خانوار نگران کننده باشد، اظهار کرد: اگر بر یک پدیده منفی نتوانیم تحلیل علمی داشته باشیم دچار آسیبهای اجتماعی بیشتری میشویم.
وی بیان کرد: متاسفانه مردم ما دچار دروغگوییهای زیادی هستند که این امر آسیبهای اجتماعی زیادی را به همراه دارد.
پسندیده گفت: در جامعهای که آسیبهای گسترده وجود دارد، زنان جامعه بیشتر آسیب خواهند دید.
وی با تاکید بر اینکه در اینگونه پنلهای تخصصی باید حقیقت را بیان کرد تاکید کرد: چرا به دنبال اصلاح رفتارهای اجتماعی خود نیستیم.
رئیس دانشگاه پیام نور آستانه با اشاره به پایین بودن درآمد سرانه هر شخص، فقر را عامل اصلی برای بروز اختلالات روانی و افسردگی دانست و تصریح کرد: هر فرد باید به نشاط روانشناختی برسد.
وی اظهار کرد: اگر میخواهیم برای جامعه و زنان کار مفیدی انجام دهیم باید شرایط را برای شادی و نشاط فراهم کنیم.
پسندیده با تاکیدبر اینکه نباید شادی را جرم تلقی کنیم، گفت: شادی پیش فرضهای سلامت روان جامعه است و تولید و ایجاد ثروت را به همراه دارد.
وی خاطر نشان کرد: همه ما باید برای خانواده خود خردورزی کنیم و اینرا از خودمان شروع کنیم چرا که این روشناییهای کوچک فضای پیرامونمان را روشن خواهد کرد.
این روانشناس با بیان اینکه نباید مشکلات بد تعریف شده و حذف شوند، اظهار کرد: اگر جامعه از فقر بیرون بیاید و به دانایی برسد زنان سرپرست خانوار هم به سلامت روان خود در جامعه خواهند رسید.
نظر شما