اجرای 25 طرح در جشنواره "علم تا عمل" در استان همدان

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان گفت: در جشنواره و نمایشگاه ملی "علم تا عمل" سهمیه استان همدان 25 طرح است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، خسرو پیری، رئیس پارک علم و فناوری استان همدان، صبح امروز (22 تیر)در نشست مطبوعاتی جشنواره و نمایشگاه علم تا عمل، فناوری و تجاری‌سازی در عرصه ملی در سالن جلسات سازمان پارک علم و فن آوری استان، گفت: جشنواره علم تا عمل و فناورری و تجاری‌سازی در عرصه عمل هر ساله در هفته دولت توسط معاونت فناوری حوزه ریاست جمهوری در تهران برگزار می‌شود و امسال با توجه به ابلاغیه‌ای که برای استانداری فرستاده شد، برای استان همدان 25 طرح بررسی مقدماتی انتخابی شده و برای داوری نهایی باید به تهران ارسال ‌شود.


وی با بیان اینکه شاخص‌هایی برای شرکت در جشنواره در نظر گرفته شده و مصوب شد تا کمیته تخصصی برای مراکز علمی و دانشگاهی که می‌توانند در این باره طرح‌های کارآفرین را معرفی کنند شکل بگیرد، اضافه کرد: ریاست آن بر عهده پارک علم و فناری و دبیری آن بر عهده مدیر مرکز رشد دانشگاه بوعلی‌سینا است.


پیری تصریح کرد: طرح‌های متقاضی برای شرکت در جشنواره، جمع‌آوری و برای داوری به تهران ارسال می‌شود که سایتی از طریق معاونت علم و فناوری کشور معرفی شده تا همه عموم و متقاضیان بتوانند اطلاعات خود را ارائه دهند.


رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: کمیته تخصصی شکل گرفته در دبیرخانه و پارک علم و فناوری، طرح‌ها را در موعد مقرر بررسی کرده و در صورت داشتن حداقل شرایط شاخص‌ها به تهران ارسال می‌شود.


پیری اضافه کرد: سهمیه استان همدان 25 طرح است که به تهران ارسال می‌شود و امیدواریم بتوانیم در این خصوص متقاضیان بیشتری داشته باشیم تا با قدرت و پشتیبانی بیشتری در این جشنواره شرکت کنیم.


وی تصریح کرد: شاخص اصلی مربوط به طرح‌هایی است که به محصول منجر شده باشند و طرحی که صرفاً ثبت اختراع شده نمی‌تواند در این جشنواره شرکت کند بلکه اختراعی مد نظر است که تبدیل به محصول شده و دارای مشتری باشد.


وی با بیان اینکه از آنجاییکه عنوان این جشنواره "علم تا عمل" است لذا باید این محصولات تولید شده نهایی مورد توجه مراجع و آماده تحویل به شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، اظهار داشت: خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی و دولت دهم در حال حاضر بحث شرکت‌های دانش‌بنیان را عملیاتی کرده و آیین‌نامه اجرایی آن در حال حاضر در وزارت علوم و شورای عالی تحقیقات در حال تدوین است.


رئیس پارک علم و فناوری استان همدان گفت: در این قانون، بحث توسعه از طریق فن آوری پیشرفته و آنچه که می‌تواند ما را دارای رقابت قوی در سطح منطقه‌ای و جهانی کند، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس علم، و تبدیل علم به ثروت است.


پیری تصریح کرد: در قانون مصوب برنامه پنجم توسعه و در ماده 20، بیشترین مسئولیت راه‌اندازی و پشتیبانی این شرکت‌ها به پارک‌های علم و فناوری، شهرک‌های علم و فناوری و مراکز رشد اختصاص داده شده است و در افق 1404 باید حدود 400 تا 500 مرکز رشد در سراسر کشور ایجاد شود.


وی با بیان اینکه این مراکز رشد، بیش از 50 هزار شرکت دانش‌بنیان را پشتیبانی می کند، افزود: برای دست‌یابی به این امر باید زیرساخت‌ها در سطح استان‌ها شکل بگیرد که خوشبختانه در سطح استان همدان این فعالیت آغاز شده و نخستین مرکر رشد در سال 1382 و زیر نظر دانشگاه بوعلی سینا شکل گرفته است.


پیری اظهار داشت: مجوز دو مرکز رشد در استان دریافت نموده ایم و طی هفته گذشته برای مرکز رشد همدان مجوز صادر شد و این بدان معنی است که بودجه، امکانات و منابع مورد نیاز برای ایجاد این مراکز در اختیار گذاشته می‌شود تا بتوانیم فعالیت‌های مورد نیاز را انجام دهیم.


رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: کانون‌های شکوفایی و خلاقیت مراکزی هستند که می‌توانند ایده‌پروری کرده و ایده‌ها را به سمت مراکز رشد برای تبدیل به محصول هدایت کنند.


پیری اضافه کرد: در همین راستا در چند شهرستان مجوز کانون‌های شکوفایی خلاقیت ایجاد شده که کانون شکوفایی شهرستان‌های کبودرآهنگ، همدان، تویسرکان و ملایر در شرف ایجاد است.


وی تصریح کرد: پارک علم و فناوری، فعالیت‌های نرم‌افزاری‌اش را آغاز کرده است و در حال حاضر شرکت‌ها و افرادی به صورت حقیقی و حقوقی درمجموعه زنجیره‌ای پارک مستقر شده‌اند.


مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری همدان نیز گفت: کارگروه پژوهش ،نوآوری و فن آوری با ریاست استاندار همدان ، ریئیس دانشگاه بوعلی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ، ریاست پارک علم و فن آوری، رئیس صنایع و معادن استان است.


خسرو بیات اضافه کرد: کارگروه پژوهش و نوآوری از لحاظ علمی و پژوهشی در بالا ترین سطح علمی استان قرار دارد و این کار گروه فعالیت بسیاری در زمینه علمی و پژوهشی انجام داده است.


وی با بیان اینکه استان همدان برای نخستین بار در این جشنواره شرکت می کند، تصریح کرد: از تمام ظرفیت ها و توانمندی های استان برای حضور در نمایشگاه باید استفاده شود.


وی اظهار داشت: طرح های فن آوری و نو آوری متقاضیان شرکت کننده در جشنواره باید طرح های دانش بنیان برای رفع نیازهای فن آورانه کشور در موارد تحریم باشد و این طرح ها در راستای هدفمند کردن یارانه ها و بهینه سازی مصرف انرژی و رفع مشکلات محوری و گلوگاه های مرتبط با یک یا چند حوزه فن آوری خاص باشد.


مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری گفت: شرکت کنندگان برای شرکت در جشنواره تا ساعات پایانی 22 تیر امسال می توانند طرح های خود را به آدرس www.isti.ir/nsteارسال کنند.


پایان پیام/

کد خبر 51812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha