به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، مديركل كتابخانه هاي عمومي استان سمنان (6 بهمن) در این مراسم با بیان اینکه ۴۸ کتابخانه نهادی، ۱۷ کتابخانه مشارکتی و دو کتابخانه مستقل دراستان سمنان فعالیت دارند، افزود: در سالجاری ۱۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب از سوی نهادها، سازمان ها، نویسندگان، ناشران وخیران به کتابخانه های استان سمنان اهداء شده است.
علیرضا شاه حسینی با اشاره به اینکه درحال حاضر فعاليت كتابخانه هاي عمومي از صرفاً امانت دهي كتاب فراتر رفته افزود: اجراي برنامه هاي فرهنگي ،نشست هاي كتابخوان، رونمايي و نقد كتاب و ايجاد بخش هاي مختلف در كتابخانه به منظور دسترسي آسان مراجعان به كتاب و تشويق دوستداران كتاب از جمله فعاليتهاي كتابخانه هاي عمومي است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان همچنین با اشاره به این مطلب که همه دست اندرکاران حوزه کتابخانه های عمومی باید تلاش کنند تا انشاءالله در راستای تحقق و عملیاتی کردن بیانات و منویات مقام معظم رهبری که فرموده اند «امروز كتابخوانى و علمآموزى، نه تنها يك وظيفه ملى، كه يك واجب دينى است» اقدامی سریع و جدی داشته باشند.
مطالعه تکامل جامعه اسلامی و احیای فرهنگ اصیل را به همراه دارد
شاه حسینی از همه مردم خواستار مطالعه کتاب شد و افزود: این مهم موجب رشد و تکامل جامعه اسلامی و احیای فرهنگ اصیل می شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم فرهنگ دوست استان سمنان میتوانند با نذر و اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی در یک اقدام خداپسندانه شریک شده و باقیات و صالحاتی از خود برجا گذارند، اظهار داشت: احیای سنت فرهنگ اهدای کتاب انتقال فرهنگ دانایی است و هدف از اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی استان، تنها زکات علم و نشر دانش است که زمینهساز رشد بشریت خواهد بود.
به گفته شاه حسینی برگزاري مراسم رونمايي كتاب، به منظور آشنايي بيشتر مردم با ناشران و مولفين استاني و همچنين توجه به اهل قلم در استان و ايجاد انگيزه در آن ها براي حضور موثر در اين عرصه و توليد آثار فاخر ضروري است.
وي افزود: در اين راستا تلاش در جهت تشويق مردم به خريد كتابهاي نويسندگان استاني و ترويج فرهنگ كتابخواني امر ضروري است و مشاركت و عزم ملي همه مسئولان را مي طلبد.
گام نهادن در مسير ترويج كتاب و كتابخواني كمك مستقيم به فرهنگ جامعه است
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان سمنان با تاكيد بر اينكه گام نهادن در مسير ترويج كتاب و كتابخواني اثرگذار و ريشه اي است و كمك مستقيم به فرهنگ جامعه است افزود: با ايجاد بخش هاي مشاهير و همچنين گويش مناطق كويري و بخش هاي ديگر در كتابخانه مركزي استان در تلاش هستيم راه دسترسي آسان و سريع به منابع را براي كتاب دوستان فراهم كنيم.
وي از پژوهشگران و نويسندگان و ناشرين استاني درخواست نمود تا كتابهاي تاليفي خود را در زمينه زبان و گويش هاي استاني به واحد منابع اين اداره كل تحويل دهند و هم چنان در حوزه كتاب و كتابخواني يارو ياور كتابخانه هاي عمومي باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان توجه بیشتر به افزایش و تقویت منابع کتابخانهای و جذب اعضا و کتابخوان را در توسعه مطالعه و ارائه خدمات به مردم مهم خواند و گفت: رجوع به کتاب و انس با آن باید به عنوان ارزش محسوب شود چرا که مطالعه اندیشه و فکر را تازگی می بخشد.
شاه حسینی بیان داشت: جذب حداکثری و ترویج فرهنگ مطالعه مفید از مهمترین اهداف اصلی کتابخانه های عمومی است.
در اين مراسم از كتابهاي جلوه هاي حكمت و ادب نوشته دكتر حسنعلي شربتدار، شيلون نوشته محمدحسن جواهري ، بي سري و با سري و غم چيلكي نويسنده رحيم معماريان، مجله صحت (سمنان در سال 1308 مرحوم صحت) گردآوري محمد رضا جديدي، امنيت اقليت هاي ديني در اسلام از اعظم طاهريان ، انگار ايزي با نوشته محمد عموزاده، تجلي عبوديت نويسنده علي گلايري ،سخنان تربيتي حضرت زهرا نوشته سيد عباس سيادت ،فيزيولوژي مقايسه اي دستگاه گوارشي جانوران نوشته مصطفي عبدالهي و امیر اصغري، مديريت دانش و راهنماي علمي براي والدين تاليف مليحه ملائيان و كتاب شبيه سازي موردي با نرم افزار ارنا نوشته زينعليان، طراحي شبكه هاي هوشمند برق نوشته مجتبی ناظميان و حسین رحيميان رونمایی شد.
تجلیل از نويسندگان از برنامه های دیگر این مراسم بود.
نظر شما