حجت الاسلام احمدی، معاون فرهنگی ستاد اربعین کشور در گفت و گو با خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان در رابطه با آیین اختتامیه سوگواره عبرات(ویژه اربعین) گفت: فراخوان سوگواره عبرات که ویژه اربعین بود، دیرهنگام اعلام شده بود به دلیل این که قرار بود بخشی از موسسات دیگر، این سوگواره را برگزار کنند اما به دلیل مشکلاتی که در سازمان هایشان ایجاد شد، قادر به برگزاری آن نبودند و به همین دلیل معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، برپایی آن را برعهده گرفت.
وی افزود: با توجه به این روند، اعلام فراخوان زمانی انجام شد که تقریبا موسم اربعین شروع شده بود. اما در عین حال با وجود تبلیغات محدود و زمان کم، استقبال خیلی خوب بود و آثار رسیده مخصوصا از نظر کیفی، در سطح خوبی برخوردار بودند و در مجموع رضایت دست اندرکاران برگزاری این سوگواره را به دنبال داشت.
مدیرکل آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری تصریح کرد: اگرچه ما هنوز با آن سطح و سقف برنامه های شایسته اربعین، فاصله داریم اما با توجه به مدت کم اعلام فراخوان و تبلیغات محدود، نتایج رضایت بخش بوده است و برپایی این سوگواره در سال آینده نیز پیش بینی می شود و پیگیری ها و برنامه ریزی ها در حال انجام است.
حجت الاسلام احمدی در رابطه با سرانجام آثار برگزیده ی سوگواره عبرات گفت: برخی از آثار برگزیده در قسمت های مختلف «شعر»، «عکس» و «نثر ادبی» در حال حاضر منتشر شده که در نمایشگاهی در حاشیه آیین اختتامیه سوگواره در سالن وزارت کشوربه نمایش در آمد و علاوه بر آن در اختیار حاضران در همایش هم قرار گرفت. در بخش «سفرنامه» نیز برخی از آثار در دست چاپ است.
وی در پاسخ به این سوال که برپایی برنامه های فرهنگی از این دست، تا چه میزان می تواند در فرهنگ سازی اربعین موثر باشد؟ گفت: ایجاد ادبیات و فرهنگ ویژه اربعین با استفاده از ظرفیت های هنری آسان تر و تاثیرگذارتر است و ما تلاش می کنیم در مجموعه کارهای اربعین و سایر فعالیت های فرهنگی این تجربیات را مورد استفاده قرار دهیم.
معاون فرهنگی ستاد اربعین کشور در ادامه تصریح کرد: نوع نگاهی که اهل هنر و اهل قلم، نسبت به اربعین دارند، قطعا هم برای ماندگاری کار و هم در راستای ایجاد یک فرهنگ صحیح مهم است. به ویژه این که اکثر صاحبان آثار ارسال شده به دبیرخانه این سوگواره، افراد فرهیخته ای هستند و با یک زاویه خاص به این موضوع پرداخته اند.
وی افزود: به نظر می رسد یکی از راه های اصلاح برخی رفتارهای ناسالم در این زمینه، ورود اهل هنر و ادب به این عرصه است که می تواند زمینه ساز فرهنگ سازی باشد. چرا که «هنر» می تواند سرمایه بسیار خوبی برای مانایی کار و اصلاح رفتارها و روش ها باشد.
نظر شما