به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین موسی پور، استاندار قم، امروز (22تیر) در همایش ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد، اظهار داشت: به مدد تلاش و کوشش شورای نظارتی استان قم شاهد برپایی همایشی هستیم که مقدمات بسیار طولانی را طی کرده و ثمرات ارزشمندی را در بر خواهد داشت.
وی تصریح کرد: از مدیران دستگاه های نظارتی که با همکاری معاونت توسعه مدیرت و منابع انسانی استانداری زحمات زیادی متحمل شده اند تقدیر می کنم.
استاندار قم گفت: برپایی چندین همایش برای کنکاش در نظام اداری کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با اشاره به وضعیت نظام نظارتی کشور، بیان داشت: لزوم انسجام و هم افزایی دستگاه های نظارتی از اهمیت بسیاری برخوردار است و این کار با تشکیل شورای دستگاه های نظارتی انجام شده است.
موسی پور با اشاره به اینکه موازی کاری و تبیین نشدن وظایف دستگاه ها اثر بخشی نظام نظارتی را کاهش داده است، بیان داشت: شورای نظارتی در نخستین اقدام باید خطوط فاصل حوزه ماموریت هر یک از نهادهای نظارتی را تبیین و تفسیر کند.
وی توجه به مقوله بازدارندگی در تخلفات و جرائم را مورد تاکید قرار داد و گفت: آنچه که هر یک از نظام های نظارتی را موفق می کند این است که موفقیت نظام نظارتی با توان بازدارندگی آن ارزیابی شود.
استاندار قم با بیان اینکه اعمال نظارت قبل، حین و بعد از انجام کار اهمیت ویژه ای دارد، افزود: نظارت در کشور ما تنبیه محور است و این در حالی است که باید نظارت متوازن باشد و در کنار توجه به تنبیه موضوع تشویق هم مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: نهادهای نظارتی باید الگوسازی کرده و بستر و زمینه را آماده سازند و نظام متوازن مبتنی بر تشویق و تنبیه، نظامی کامل و کارا است.
موسی پور عنوان داشت: نظارت نباید فرد محور بوده و نظام نظارتی فعلی بر تخلف افراد تمرکز دارد و این در حالی است که باید در نظام نظارتی نگاهی سیستمی داشته باشیم، چرا که سیستم های معیوب تخلف ایجاد می کند.
وی تقویت نظارت اجتماعی را مورد تاکید قرار داد و افزود: در نظام اسلام نظارت اجتماعی تعیین شده و در حد اعلا به سیستم نظارت اجتماعی در اسلام توصیه شده است و صداوسیما و رسانه ها می توانند نقش اساسی در نظارت اجتماعی داشته باشند.
استاندار قم تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر عالی ترین مصداق نظارت اجتماعی است و متاسفانه ما آن را در مسائل محدود تعریف کرده ایم.
وی همچنین ضرورت نظارت بر ناظران را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: ناظران باید عالم و عادل باشند و دستگاهی باید بر این عادل و عالم بودن ناظران نظارت کند.
موسی پور اضافه کرد: خوشبختانه در راس سیستم های نظارتی این مسئله وجود دارد و مدیرانی حضور دارند که تجربه کار اجرایی در سطح بالا داشته اند و در بدنه کارشناسی نیز باید این نگاه تسری داده شده و از افراد توانمند و عادل برای نظام نظارتی بهره گرفته شود.
وی انجام خدمات در بستر فناوری اطلاعات را یکی از راه های برچیده شدن بستر بروز تخلف عنوان کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت های فناوری اطلاعات زمینه های تخلف و جرائم را کاهش داد.
استاندار قم تاکید کرد: نظارت و بازرسی نباید خلاقیت پویایی و جسارت را از مدیران بگیرد و یکی از چالش ها و نگرانی های مدیران ورود سیستم های نظارتی و مطرح شدن ایرادات شکلی است.
پایان پیام/
نظر شما