یک هزار معلول در یزد به بهای 30دقیقه بی مسئولیتی والدین

مدیرکل بهرسیتی استان یزد گفت: سالیانه حدود 2هزار و500 معلول به جامعه یزد افزوده می شوند که معلولیت 800 تا یک هزار نفر از آنان با 30 دقیقه مشاوره ژنتیک قابل پیشگیری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدحسین رحیمی نسب، مدیرکل بهزیستی استان یزد، امروز ( 22 تیر) در آستانه هفته بهزیستی در جمع خبرنگاران، گفت: 80 تا 90 درصد معلولیت های ناشی از زایمان تنها با 30 تا 40دقیقه مشاوره در مزاکز مشاوره ژنتیک استان قابل پیشگیری است.

وی با بیان اینکه در صورت همکاری، مشاوره و پیشگیری تعداد معلولیت های استان به یکصد تا 150 نفر در سال کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: هزینه مشاوره ژنتیک 14هزار تومان است که بهزیستی در صورت عدم توانایی مالی، آن را پرداخت می کند.

رحیمی نسب افزود: 16مرکز غیردولتی مساوره ژنتیک و یک مرکز دولتی مشاوره در استان وجود دارند و تمامی شهرستان های استان یزد نیز دارای این مراکز می باشند.


وی با بیان اینکه هزینه مشاوره با آزمایش ژنتیک متفاوت است، خاطرنشان کرد: 80درصد مشاوره ها نیازی به آزمایش ژنتیک ندارد و تنها با 3تا 40دقیقه مشاوره بخش زیادی از معلولیت های حذف می شود.

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد با بیان اینکه درخواست بهزیستی اجباری شدن آزمایش مشاوره ژنتیک همانند آزمایش تالاسمی بود، افزود: متاسفانه این موضوع در قانون برنامه دیده نشده و در استان در صدد فراهم آوردن راهکارهایی برای نیل به این هدف هستیم.

وی این سوال را مطرح کرد که وقتی که خانواده ای برای خرید عروسی چند روز زمان صرف می کند چرا برای یک آزمایش که نقش مهمی در تعیین سرنوشت و آینده زندگی فرزندان آنان دارد، 30 دقیقه وقت نمی گذارد؟

 

رحیمی نسب با اشاره به ارائه آموزش زوج های جوان از 25 خردادماه امسال، افزود: بر اساس انعقاد تفاهم نامه بین سازمان بهزیستی، شورای بانکها و دفتر امور اجتماعی استانداری همه کسانی که قصد اخذ وام ازدواج را دارند باید در دوره های آموزشی شرکت کنند.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد با بیان اینکه از 25 خردادماه تاکنون 900 نفر در این آموزش ها شرکت کردند، اضافه کرد: تا پایان سال 13 هزار نفر را از این آموزش ها بهره مند می شوند.

 

وی ادامه داد: اعتیاد سبب بیکاری افراد شده اما بیکاری عامل اصلی اعتیاد نیست و 80 درصد معتادان کنونی قبل از اعتیاد دارای کار بوده اند.

رحیمی نسب با بیان اینکه مراکز ترک اعتیاد دولتی و غیر دولتی در استان به صورت کمپ و مطب هستند، افزود: هم اکنون 10 کمپ و 80 مطب ترک اعتیاد در این استان به معتادان خدمات ارائه می کند.

مدیر کل سازمان بهزیستی استان یزد بازگشت معتادان به محیط قبلی کار و پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال از جمله حمای تهای این سازمان در راستای حمایت از معتادینی که اعتیاد را ترک کردند، بیان کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 51888

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha