قزوین با تبلیغات کنار اتوبان مقصد گردشگری نمی شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با بیان اینکه قزوین با تبلیغات کنار اتوبان مقصد گردشگری نمی شود گفت: باید در طول سال برای بحث گردشگری برنامه ریزی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد علی حضرتی ظهر امروز (10 بهمن) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین برگزار شد، بیان کرد: استان قزوین به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و تاریخی در قلمرو میراث فرهنگی کشور جزو استان های مهم تلقی می شود.

 

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات و آماری که متعلق به سال های 84 است، در آن سال ها بالاترین میزان ثبت آثار تاریخی در فهرست ملی کشور را داشتیم ولی بعد از آن سال، روند ثبت پرونده های جدید کند شد و فقط در مقطعی حدود 30 اثر ناملموس ثبت شد و استان های دیگر در این حوزه از استان ما عبور کرده و جلو رفتند.

 

* قزوین دارای بیشترین آثار تاریخی ثبت شده در فهرست ملی کشور نیست

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: سال ها است که قزوین دارای بیشترین آثار ثبت شده در فهرست ملی کشور نیست ضمن اینکه همه آثار ثبت شده در فهرست ملی کشور جاذبه گردشگری تلقی نمی شود و از بین یک هزار و 310 اثر ثبت شده در فهرست ملی کشور، یک هزار و 100 مورد تپه ها و محوطه های باستانی هستند و این تپه ها در شرایط فعلی ظرفیتی برای گردشگری به حساب نمی آیند.

 

وی عنوان کرد: همواره اینگونه عنوان شده که ما در تعداد جاذبه های گردشگری از اصفهان بیشتر اثر داریم در حالی که اینگونه نیست البته نه اینکه جاذبه تاریخی کمی داریم ولی در برنامه ریزی کسانی موفق هستند که داشته ها را با واقعیت های موجود تطبیق دهند.

 

حضرتی اعلام کرد: البته مزیت های بسیاری داریم به طوری که نسبت به وسعت استان آثار تاریخی مهمی داریم به خصوص در شهر قزوین تنوع آثار بسیار است و مجموعه ای از کلیساها، مساجد، آب انبارها، عمارت های حکومتی و دیگر بناها را داریم که مجموعه اینها به لحاظ فراوانی و نزدیکی ارتباط با هم قابل مقایسه با شهرهای توسعه یافته در حوزه گردشگری است.

 

وی افزود: آثار دیگری نیز در پهنه استان وجود دارند که ممتاز و برجسته هستند و برخی شهرت جهانی دارند و برخی نیز قابلیت ثبت در فهرست جهانی را دارند که این کار مستلزم هماهنگی مجموعه استانی است.

 

* گردشگری  در برنامه توسعه استان جدی دیده نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین توضیح داد: نکته دیگر این است که طی سال های گذشته تنها به فراوانی آثار تفاخر کردیم و بسیاری از اینها مورد مرمت اساسی واقع نشدند و برای این کار نیازمند اعتبارات متناسب با آثار هستیم و وقتی استان خود را با رویکرد دیگر استان ها که تعداد آثار کمتر ولی میزان اعتبار برای حفظ و مرمت و احیا بیشتر است مقایسه می کنیم به یک وضعیت نگران کننده می رسیم که تا کی باید به داشته ها مباهات کنیم بدون اینکه برای حفظ آنها بخواهیم هزینه کنیم.

 

وی با اشاره به بی توجهی به حوزه گردشگری اعلام کرد: متأسفانه در برنامه های توسعه استان موضوع گردشگری جدی دیده نشده است و محورهای توسعه استان در اسناد بالادستی همچنان صنعت و کشاورزی است بنابراین باید بازنگری شده و با توجه به قابلیت های استان و شرایط عمومی کشور نگاه به گردشگری جدی تر و توام با حمایت های بیشتر باشد.

حضرتی گفت: گردشگری فرایندی فرابخشی است و نمی شود توقع داشت یک دستگاه متولی یک موضوع باشد و لایه های متعددی مانند امنیت، آمایش سرزمین، زیرساختی و تسهیلات دارد بنابراین در نظام برنامه ریزی کشور کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری دیده شده که همه دستگاه ها به هماهنگی در این حوزه دست یابند و این عرصه با کمک بخش دولتی، عمومی و خصوصی رونق می یابد.

 

* همه آثار تاریخی نیازمند مرمت هستند

وی در خصوص میزان اعتبار مورد نیاز برای مرمت آثار تاریخی اظهار کرد: همه آثار تاریخی ما نیازمند مرمت هستند و ما در استان 2 هزار و 500 اثر شناخته شده تاریخی داریم که حجم این آثار وسیع و گسترده است و در برخی مانند مسجد جامع عتیق اگر بخواهد کار اساسی انجام شود حداقل اعتبار مورد نیاز بالغ بر 5 میلیارد تومان است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ادامه داد: از طرفی توان فنی دستگاه ها محدود است و در فاصله سال های 87 تا سال 92 نیز ما یک ریزش چشمگیر از نیروهای متخصص میراث فرهنگی را داشتیم و نیروهای جایگزین نیز آن میزان اعتبار علمی و فنی را ندارند و این امر در ادامه کار مشکل ایجاد می کند.

 

وی تأکید کرد: قزوین با وجود اینکه ظرفیت خوب دانشگاهی دارد و رشته های فنی و معماری و شهرسازی در دانشگاه های ما تدریس می شود ولی ارتباط صنعت، تشکیلات و دانشگاه تعریف شده نیست.

 

* گردشگری نیازمند برنامه ریزی در طول سال است

حضرتی با اشاره به اعتبارات عمرانی در حوزه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی گفت: اعتبار عمرانی استانی در سال 92 مبلغ 3 میلیارد و 432 میلیون تومان بود که یک میلیارد و 530 میلیون تومان تخصیص یافت و در سال گذشته نیز سرجمع اعتبارات مصوب 3 میلیارد و 540 میلیون تومان بود که 2 میلیارد و 100 میلیون تومان تخصیص یافت که یک میلیارد تومان برای مسجدالنبی قزوین هزینه شد.

 

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار عمرانی استانی است که امیدواریم افزایش یابد ولی اعتبارات ملی عمرانی در سال 92 به میزان 2 میلیارد و 800 میلیون تومان در سال گذشته 2 میلیارد و 700 میلیون تومان و در سال جاری 7 میلیارد تومان است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: ما معتقد هستیم که گردشگری فرایندی است که نباید در ایام پیک مسافر که حجم سفر افزایش می یابد فقط مورد توجه قرار گیرد اگر بخواهد گردشگری به عنوان مقوله پایدار به حساب آید نباید در بسته های زمانی به آن نگاه کرد و باید در طول سال برنامه مدیریت شده داشت.

 

وی اضافه کرد: ما برای نوروز سال جاری بسیار برنامه داریم ولی تحقق آن مستلزم حمایت هایی است که بخشی بودجه ای است و قزوین نسبت به داشته های استانی ناشناخته است و رقبای ما که دیگر استان ها هستند اعتبارات چشمگیری را هزینه می کنند.

 

* بناهای تاریخی قزوین برای حضور گردشگران استاندارد نیست

حضرتی با اشاره به اینکه قزوین با تبلیغات در اتوبان مقصد گردشگری نمی شود عنوان کرد: گردشگری یک علم است و تبلیغ سرراهی نیز بدترین تبلیغ است و باید در مبدا تبلیغ کرد زیرا فردی که به مسافرت می رود با برنامه ریزی اینکار را کرده و مقصد و محل اسکان خود را مشخص کرده است.

 

وی اعلام کرد: باید در طول سال برای بحث گردشگری برنامه ریزی کرد نه اینکه از فردی که برای سفر خود برنامه ریزی کرده در بین راه بخواهیم به قزوین بیاید و ما باید به علم گردشگری تن دهیم و با شیوه احساساتی نمی شود این بخش را اداره کرد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به وضعیت بناهای تاریخی قزوین برای حضور گردشگران بیان کرد: هیچ یک از بناهای تاریخی ما استاندارد لازم را برای حضور گردشگر ندارد و باید برای این کار یک رویکرد علمی داشته باشیم که مبتنی بر رقابت و واقع بینی باشد.

 

وی افزود: اگر ما تبلیغات کرده و مساقر نیز بیاید کجا اقامت کند و تور یک روزه نیز در واقع با صرفه نیست و بهره اقتصادی ندارد و شهر میزبان باید فقط زباله ها را جمع کند و این مباحث یک مباحث علمی است و قابل انکار نیست و با شیوه های موجود اگر برخورد کرده و عوامانه اگر با موضوع مواجه شویم نتیجه همین است که مشاهده می کنیم.

 

وی یادآور شد: اگر می خواهیم در قزوین هتل داشته باشیم باید موانع احداث هتل را رفع کنیم و باید گردشگر نیازهایش را در اینجا پیدا کند البته اتفاقات خوبی نیز در این راستا افتاده است و باید با یک مدیریت هماهنگ نسبت به این موضوع نگاه شود.

کد خبر 519110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ا IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    0 0
    سلام اگرفرودگاه مسافربری قزوین راه اندازی شود رونق گردشگری قزوین بیشترخواهدشد.