به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از Arab trade رفع تحریم های بین المللی علیه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران برای همسایگان این کشور فرصتی را بوجود آورده است تا بتوانند مناسبات اقتصادی خود را با تهران گسترش دهند.
ترکیه یکی از شرکای اقتصادی ایران در دوران تحریم بود که البته از محصور شدن این کشور در میان قواعد سازمان ملل متحد نهایت استفاده را برد.
ایران و ترکیه از منظر اقتصادی مکمل یک دیگر اند به طوری که انرژی ایرانی رگ های صنعتی ترکیه را به تکاپو وا می دارد.نباید از نظر دور داشت که ایران و ترکیه قرار است تبادلات تجاری خود را تا سال 2035 به رقم 30 میلیارد دلار برسانند که بیش از دو برابر وضعیت کنونی است.
ایران و ترکیه تبادلات تجاری خود را به 22 میلیارد دلار در سال 2012 رساندند که با کاهش قیمت نفت در سال 2015 این تبادلات به 14 میلیارد دلار رسید.
پیش بینی می شود قیمت نفت در بازارهای جهانی با تغییر در روند رشد اقتصادی چین شاهد تغییراتی باشد.
مصطفی الیتاس وزیر اقتصاد ترکیه در این رابطه اما بر این بارود است که رفع تحریم های ظالمانه علیه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران فرصت بسیار خوبی برای صنایع ترکی است تا بتوانند در بازار ایران برای خود جای بیابند.
مسیر ترکیه در همین حال برای تجار ایرای که قصد صادرات به اروپا را دارند کوتاه ترین مسیر زمینی به شمار می رود. تهران و آنکارا علی رقم چالش جدی که در موضوعاتی چون آینده یمن و سوریه و حتی مساله استقلال و تمامیت ارضی عراق دارند اما در عرصه های اقتصادی کماکان به عنوان شرکای خوب مشغول فعالیت بوده اند در همین حال دو کشور بر سر آینده بیداری اسلامی و حتی هدایت این جریان ها نیز از سال 2011 تاک نون با اختلاف نظرات عمیقی رو به رو بوده اند.
نباید فراموش کرد که مناسبات با همسایگان از اصلی ترین مسائل سیاست خارجی یکی کشور محسوب می شود .
نظر شما