به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از دفتر آیت الله فاضل، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تعدادی از دانشمندان ، فلاسفه ، مورخین و استراتیژست کشور روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
آیتالله فاضل لنکرانی در پاسخ به این سؤال که برخی از دست آورد های حوزه علمیه قم در چند سال اخیر چه کشفیاتی داشتهاند؟ ابراز کرد: اولین کشفیات این است که ما راجع به حقوق کودک از یک سال قبل از اینکه به دنیا بیاید تا وقتی که به سن قانونی میرسد، تمام آنچه که در اسلام و همه مذاهب اسلامی مطرح شده اینها را بیان کردیم و خلاصهاش را به زبان انگلیسی هم ترجمه کردیم که هنوز چاپ نشده ولی عربیِ آن چاپ شده.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: هیچ جای دنیا یک بحث فکری، دینی و علمی عمیق راجع به استفادهی از بمبهای اتم ارائه ندادند اما تنها جایی که حرمت تولید بمبهای اتمی را مطرح کردند و پایههای علمی آن را کشف کردند در همین ایران و مذهب شیعه بود که بعضی از کاردینالهای آمریکایی هم به ایران آمدند و بسیار برایشان شگفتآور بود یک چنین مطلبی.
آیتالله فاضل لنکرانی با بیان اینکه ما امسال در آستانه سی و هفتمین سال پیروزی انقلابمان قرار داریم، بیان کرد: نظریهای که امام خمینی رضوان الله علیه در مورد حکومت مستقل، حکومت دینی و کاملاً مطابق با عدالت بر بشریت که ما از آن به ولایت فقیه تعبیر میکنیم را پایهریزی کردند و دانشمندان ما همیشه در صدد تحکیم این نظریه هستند و معتقدیم تنها حکومتی که میتواند بشر را به اهداف خودش برساند همین حکومت بر مبنای ولایت فقیه است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: ما در این مرکز تحقیقات بسیار خوبی را در مورد آخرین حوادثی که در علم پزشکی ارائه شده ارائه دادیم، بحث فقه پزشکی تغییر جنسیت که امروز در دنیا هم مطرح است. شاید محکمترین و قویترین بحثهای علمی و دینی در مورد این مطلب در ایران و در قم و در همین مرکز ارائه شده.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان کرد: از دیگر بحثهای مهم اینکه ما معتقدیم آنچه امروز به عنوان منشور حقوق بشر در دنیا مطرح است اشکالات علمی فراوانی دارد و من نمیدانم در مراکز تحقیقاتی روسیه شما به اینها پرداختید و این منشور را از نظر علمی کاملاً قبول دارید یا خیر؟ من بخواهم راجع به این موضوع و تحقیقات بگویم زیاد است یعنی خودش یک جلسه مفصلی میخواهد که راجع به آخرین تحقیقاتی که در قم انجام میشود، در مباحث فلسفی، فقهی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی همین مقدار را به شما عرض کنم که نظریهپردازهای بسیار قوی در حوزه علمیه در این دو دهه اخیر داریم و این نظریهها مطرح میشود و کمکم باید به زبانهای خارجی ترجمه شود و در اختیار سایر متفکران قرار داده شود.
آیت الله فاضل لنکرانی در پاسخ یک از مهمانان روسیه در خصوص عدالت در اسلام فرمودند: بحث خیلی مهمی هم هست و آن بحث عدالت است. اولین سؤالی که مطرح میکنم و میخواهم نظر شما را بدانم که چی هست اینکه آیا بشر باید عدالت را تفسیر کند؟ آیا خود ما میتوانیم این مفهوم را درست تفسیر کنیم؟ آیا عقل و تجربهما تنها کافیست بر اینکه عدالت را در همه زمینهها تبیین کنیم یا اینکه در این جهت و در تشخیص هم معنای عدالت و هم مصادیق عدالت باید به یک موجود مافوق بشر، یک موجود الهی پیامبران، به آنها باید مراجعه کنیم. عدالت یعنی رعایت همه حقوق در همه جوانب ، بین خدا و بشر ، بین انسان با یکدیگر ، بین انسان با سایر موجودات عالم ، بین حقوق یک دین بر دین دیگر فقه تنظیم کنندهی همهی امور بشر است.
استاد حوزه علمیه در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشمندان مبنی بر درک اسلامی از عدالت وتطبیق آن با تکنولوژی امروزچنین پاسخ گفت: سؤال خیلی دقیقی است. این تطبیق با علم یکی از علومی که عهدهدار همین تطبیق هست علم فقه است که شما در میان خودتان از آن تعبیر به حقوق میکنید ولی در میان ما به عنوان علم فقه است، در علم فقه این موضوع کاملاً کارشناسی میشود مثلاً همین تغییر جنسیت اینکه انسان به یک شکل دیگری در بیاید کاملاً این موضوع را بررسی میکنیم، آثارش را کاملاً بررسی میکنیم و یک ملاکات و ضوابطی داریم که بر طبق آن ملاکات و ضوابط معتقدیم آن نظری که دانشمندان فقه ما میدهند مطابق با عدالت است.
نظر شما