حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی پوشش نامتعارف در زمستان گفت: جامعه در مقوله ای مد از خود تولیدی ندارد، باید برای داشتن مدل هاوالگو های کارآمد باتوجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی کشور باید تولیدات داشته باشیم در غیر اینصورت برایمان از خارج از کشور تولید الگو می کنند.
وی ادامه داد: ما یک سن جوانی داریم که 20 تا 25 ابتدای جوانی است که از دیدگاه روانشناسی اوج نمایاندن فرد است.فرد از خود رفتارهای نمایشی بروز می دهد و پسران و دختران جوان با تیپ ها یا آرایش نامتعارف می خواهند دیده شوند که شرایط سنی آن ها ایجاب می کند تا این رفتارها را انجام دهند.
این روانشناس تصریح کرد: اما رفتارهای نامتعارف برای سن بالا به دلیل نوعی سرکوب شدن نیازهای است، زمانی که می خواستند، رفتار های نمایشی از خود بروز دهند، این اتفاق نیفتاده و اکنون در سنین بالا جبران می کند.
وی ادامه داد: بر خی ها آرایش جیغ می کنند و لباس های تابلو می پوشند تا جلب توجه کنند و اگرفردی نیز به آن ها نگاه کند فریاد می کشند، این مشکلات ریشه در ناخودگاه و روان فرد دارد و رفتارهای نمایشی شدید به دلیل سرکوب های شدید بروز یافته است.
ابراهیمی مقدم خاطر نشان کرد: در جامعه یک هنجارهای عمومی وجود دارد که باید رعایت شود، اما شاهدیم خانم ها هنگام نشستن در ماشین حجاب خود را رعایت نمی کنند، در حالی که انتظار می رود که خانم ها حجاب داشته باشند.
وی اداه داد: اکثر مد ها از سوی کشور های غربی به کشور ما ورود پیدا می کنند و شبکه های این کشور ها نیز به ترویج مدل های خود می پردازند.
این روانشناش خاطر نشان کرد: ما یک جامعه جوان در کشور داریم که نیازهایی دارند لذا باید بر اساس فرهنگ و اعتقادات جامعه برای نیاز های جوانان برنامه ریزی کنیم تا پاسخگوی نیاز های آن ها باشیم و مقوله شناسایی نیازها و برنامه ریزی اهمیت زیادی دارد.
وی تاکید کرد: جامعه در نیازسنجی و برنامه ریزی کمبود دارد لذا نیاز ها سرکوب می شود و فرد به تناسب توانمندی، تفکر و میزانی که آگاهی دارد در آینده نه چندان دور پاسخ به نیاز هایشان می دهند که ممکن است خطا نیز داشته باشد اما بدلیل نبود برنامه ریزی و پاسخگویی به نیاز ها جوانان به سراغ الگوهایی که دیگران تولید کرده اند می روند.
نظر شما