سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری لینده و میتسویی در ایران

خبرگزاری شبستان:صنایع پتروشیمی ایران بعد از لغو تحریمها مسیر توسعه خود رادر پیش گرفته سرپرست مدیریت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده که شرکت های لینده آلمان و میتسویی ژاپن با مشارکت یکدیگر در نظر دارند در چند طرح پتروشیمی سرمایه گذاری کنند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنایع پتروشیمی بخشی از صنایع شیمیایی است که فراورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند. امروزه فراورده‌های نفتی علاوه بر مصرف در زمینه سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و غیره، در تهیه بسیاری از قطعات مورد نیاز ساخت وسایط نقلیه، نقش ارزنده‌ای دارد. فراورده‌های نفتی در تهیه سوخت موشکهای هدایت کننده، سفینه‌های فضایی و ماهواره‌ها و حتی در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آنها کاربرد اساسی دارد. مادهٔ اولیهٔ بیشتر داروها و حتی آنتی‌بیوتیکها از ترکیبات نفتی مشتق می‌شود. دید کلی صنایع پتروشیمی بخشی از صنایع شیمیایی است که فراورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند. تا پیش از وارد شدن نفت به مفهوم امروزی در زندگی انسان، مواد شیمیایی مورد نیاز، بر اثر تغییر و تبدیل صنایع گیاهی و حیوانی بدست می‌آمد. اما در اوایل قرن بیستم نفت خام و گاز طبیعی به عنوان ماده اولیه برای تهیه بسیاری از ترکیبات مورد نیاز انسان، اهمیت حیاتی و روز افزونی پیدا کرده‌است.

 

بنابراین گزارش، صنایع پتروشیمی ایران بعد از لغو تحریم ها مسیر توسعه خود را در پیش گرفته است و در این راستا مذاکراتی هم با کشورهای اروپایی انجام شده است در همین راستا سرپرست مدیریت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده است که شرکت های لینده آلمان و میتسویی ژاپن با مشارکت یکدیگر در نظر دارند در چند طرح پتروشیمی ایران به مبلغ چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند.

 

درهمین راستا مرضیه شاهدایی، سرپرست مدیریت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت وگویی با ایرنا در این باره نوشته است که: "شرکت هایی که پیش از اجرایی شدن برجام با ما مذاکره کرده و درباره وضعیت صنعت پتروشیمی ایران بررسی هایی را انجام داده بودند، در این روزها پس از لغو تحریم ها آمدند و مذاکره های تکمیلی را برگزار کردند از جمله آنها، شرکت لینده آلمان است که در نظر دارد با همکاری شرکت میتسویی ژاپن در چند طرح پتروشیمی ایران از جمله پتروشیمی دماوند سرمایه گذاری کند. این دو شرکت آلمانی و ژاپنی حدود چهار میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی ایران سرمایه گذاری خواهند کرد که البته پروژه های مربوط به آنها نهایی نشده است.

 

این گزارش می افزاید: شرکت لینده؛ شرکت بین‌المللی تولیدکننده گازهای صنعتی و ارائه‌دهنده خدمات لجستیکی و مهندسی است که در سال ۱۸۷۹ توسط کارل فون لینده در کشور آلمان تاسیس شد. این شرکت، بزرگترین تولیدکننده گازهای صنعتی در جهان می‌باشد. سهام گروه لینده، در تمامی بازارهای بورس اوراق بهادار موجود در آلمان، از جمله بورس فرانکفورت، معامله می‌شود. این شرکت همچنین در فهرست بازار بورس زوریخ ذکر شده است. شرکت لینده، با توجه به میزان قیمت سهام، در فهرست ۳۰ شرکت اول شاخص دکس، قرار گرفته است. دفتر مرکزی گروه لینده، در شهر مونیخ، آلمان قرار دارد و دفتر بین‌المللی آن نیز، در شهر ساری، انگلستان مستقر می‌باشد.

 

همچنین شرکت میتسویی، شرکت خوشه‌ای ژاپنی است، که شرکت‌های تابعه، زیرمجموعه و فرعی آن، در حوزه‌های مختلف صنعتی، شامل استخراج معادن و فلزات، صنایع نفت و گاز و صنایع پتروشیمی، خدمات مالی، بانکداری و بیمه، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنعت نساجی و کشاورزی، صنایع خودروسازی و صنایع سنگین، عمده‌فروشی و خرده‌فروشی، خدمات لجستیکی و ترابری، فعالیت می‌نماید. شرکت میتسویی در سال ۱۶۷۳ توسط میتسویی تاکاتوشی تاسیس شد و در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکت‌های خوشه‌ای ژاپن می‌باشد و از قدیمی‌ترین شرکت‌های جهان به‌شمار می‌آید. تعداد زیادی از بزرگترین شرکت‌های امروز ژاپن، که در سطح بین‌المللی نیز مطرح می‌باشند، در گذشته از شرکت‌های زیرمجموعه گروه میتسویی محسوب می‌شدند، که پس از جدایی از این شرکت، مستقل شدند، که از آن جمله می‌توان به شرکت‌های: تویوتا، توشیبا، میتسوبیشی، میزوهو بانک، توکیو برودکاستینگ سیستم، گروه مالی سومیتومو میتسویی، گروه مالی میتسوبیشی یواف‌جی و فروشگاه ایستان اشاره نمود.

 

یادآور می شود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بهره‌برداری از واحد تولید کود شیمیایی شیراز، در سال ۱۳۴۲ آغاز به کار کرد. این شرکت با گسترش صنعت در قالب سه طرح عمرانی در فاصله سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۵ مرحله توسعه نخستین خود را، پشت سر گذاشت. فعالیت این شرکت، در زمینه تولید کود شیمیایی و مواد اساسی پتروشیمیایی و شیمیایی باعث خودکفایی ایران از مواد نامبرده شد. راه‌اندازی مجتمع‌های پتروشیمی گوناگون مانند: فارابی، خارک، پاسارگاد، کربن اهواز، رازی (شاپور سابق) و طرح‌های توسعه پتروشیمی شیراز، از اقدامات این شرکت در مرحله گسترش آغازین خود بوده‌است.

 

فعالیت‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال‌های جنگ ایران و عراق تا اواسط سال ۱۳۶۷ به حداقل خود رسید. بااین وجود، این شرکت طرح توسعه پتروشیمی شیراز را در این مرحله زمانی تکمیل کرد. همچنین روند فعالیت این شرکت در احداث پالایشگاه نفت شازند متوقف گردید. پس از جنگ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مرحله تجدید حیات و نوسازی را شروع کرد. بازسازی مجتمع‌های خسارت دیده در جنگ، در طول برنامه اول توسعه، در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳، بهره برداری از طرح‌های بنیادی مانند پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی شازند و تکمیل مجتمع بندرامام گسترش صادرات و خصوصی سازی و سود دهی در برنامه پنج ساله دوم در سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸ و افزایش تولید سالانه تولیدات از ۴/۲ به ۱۱ میلیون تن در سال، با بهره برداری از برنامه‌های باقی‌مانده از برنامه پنج ساله اول، از اقدامات و پیشرفت‌های این شرکت، در مرحله بازسازی و تجدید حیات شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، به شمار می‌رود.

کد خبر 520466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha