جذب مشتری قلیان از  جامعه زنان/ برای کنترل دخانیات قاچاق نیازمند کمک نیروهای مسلح هستیم

خبرگزاری شبستان: عضو کمیته سیاستگذاری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه بین ۲۰تا ۴۰درصد از دخانیات درحال عرضه در کشور کالای قاچاق است، گفت:وزارت بهداشت نمی تواند جلوی ورود این کالاها را بگیرد بلکه به کمک نیروهای مسلح نیازاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن آذری پور ماسوله امروز (14 بهمن) در سمینار آموزشی و روش‌های پیشگیری و ترک دخانیات در بیرجند اظهار داشت: هنگامی که فردی به سمت دخانیات می رود و در دوران نوجوان یا جوانی سیگار می کشد هنوز در این دوران خام است.

 

وی بیان کرد: وقتی که افراد در نوجوانی سیگار می کشند 30 سال بعد به دلیل سیگار کشیدن دچار سکته مغزی و سرطان‌های مختلف می شوند و یک خانواده در آن زمان نان‌آور خود را از دست می دهند و یک فرزند پدر یا مادر خود را بر اثر سیگار کشیدن از دست می دهد.

 

عضو کمیته سیاستگذاری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه سالانه یکهزار و 700 میلیارد تومان به وسیله سیگار دود می شود، گفت: در سال بین 4 هزار تا 6 هزار میلیارد تومان برای درمان افراد سیگاری هزینه می شود.

 

آذری پور ماسوله با بیان اینکه در ایران 12.27 درصد استعمال کننده مواد دخانی وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد 23.2 درصد از آن‌ها مردان و 1.08 درصد زنان هستند که در گروه سنی 15-64 سال قرار دارند.

 

وی با اشاره به اینکه از هر ۵ نفر، 4 نفر قبل از ورود به دوران بلوغ، کشیدن سیگار را آغاز کرده اند، گفت: ارائه برنامه‌های پیشگیرانه موثر در حوزه کنترل دخانیات یک اولویت اخلاقی است.

 

عضو کمیته سیاستگذاری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه مدارس مجموعه‌های ایده آلی برای ارائه این نوع برنامه‌ها هستند، گفت: شایع ترین شکل دیگر مواد دخانی که در ایران وجود دارد قلیان کشیدن است و صنعت دخانیات در منطقه خاورمیانه قلیان را به عنوان یک عادت فرهنگی شناسایی کرده است.

 

آذری پور ماسوله با بیان اینکه قلیان کشیدن در کشورهای منطقه فقط مختص به ایران نیست، تصریح کرد: این مشکل در همه کشورهای عربی نیز وجود دارد و اکنون شکل آن تغییر کرده است و به عنوان قلیان میوه ای عرضه می شود و ادعا می کنند که این نوع قلیان‌ها هیچ ضرری ندارد در حالی که این طور نیست.

 

وی ادامه داد: قلیان از جامعه زنان نیز در حال جذب مشتری است و استعمال قلیان و دخانیات یک پدیده بین بخشی است و یک وزارتخانه به تنهایی نمی تواند با این معضل برخورد کند و آن را کنترل کند.

 

عضو کمیته سیاستگذاری کنترل دخانیات وزارت بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه بین 20 تا 40 درصد از دخانیات در حال عرضه در کشور کالای قاچاق است، گفت: وزارت بهداشت نمی تواند جلوی ورود این کالاها را بگیرد بلکه به کمک نیروهای مسلح نیاز دارد.

 

آذری پور خاطرنشان کرد: در بحث فرهنگ سازی پر نفوذترین عامل رادیو و تلویزیون است و بخشی از قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات بدون حضور و همکاری مردم قابل اجرا نیست.

کد خبر 520498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha