مبارزه با حاشیه نشینی در شهرستان کرمان با دقت پیگیری و ادامه می یابد

خبرگزاری شبستان: فرماندار کرمان، مبارزه با حاشیه نشینی شهرستان کرمان اقدامات صورت گرفته در راستای اهدف مبارزه با این معضل اجتماعی را مثبت ارزیابی کرد و اطمینان داد: کار مبارزه با حاشیه نشینی در شهرستان کرمان با دقت پیگیری و ادامه می یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، محمدعلی توحیدی، فرماندار، شهرستان کرمان را در بحث مبارزه با حاشیه نشینی یکی از شهرستان های موفق براساس آمار و ارقام معرفی کرد و آن را حاصل جدیت اعضا کارگروه و همکاری اعضا شورای تأمین شهرستان و حمایت و قاطعیت دستگاه قضایی دانست.

 

وی افزود: این کارنامه موفق و عملکردمناسب را نباید با اقداماتی نسنجیده زیر سوال برد، انتظار من از اعضا کارگروه این است که بازدیدهای متوالی را در دستور کار خود قرار دهند و نواقص احتمالی را بررسی و رفع نمایند البته هرگونه اقدامی باید قانونی و در چارچوب قانون انجام شود.

 

رئیس کارگروه مبارزه با حاشیه نشینی شهرستان کرمان اقدامات صورت گرفته در راستای اهدف مبارزه با این معضل اجتماعی را مثبت ارزیابی کرد و اطمینان داد کار مبارزه با حاشیه نشینی در شهرستان کرمان با دقت پیگیری و ادامه می یابد.

فرماندار کرمان یکی از دلایل گسترش حاشیه نشینی را ارائه خدمات توسط برخی دستگاه های خدمات رسان خارج از چارچوبه قانونی در دهه های گذشته ذکر کرد و تأکید کرد: دستگاه های خدمات رسان، خدمات خود را در چارچوب ضوابط و قوانین واگذار نمایند و از ارائه خدمات خارج از طرح هادی و محدوده قانونی جداً خودداری کرده، برای واگذاری هرگونه خدمات آب، برق، گاز و ... مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنند.

 

وی یادآور شد: بر اساس اظهارات مسئولین دستگاه های خدمات رسان، یکی از دلایلی که سبب شد تابستان گذشته در بحث ارائه خدمات با موفقیت پشت سر گذاشته شود موضوع مقابله جدی با حاشیه نشینی بوده است.

 

توحیدی یکی از مباحث مهم در جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی را اشراف کامل مسئولین متولی به ویژه بخشداران، شهرداران و دهیاران بر حوزه استحفاظی خود دانست و تصریح کرد: قطعاً هرچه محدوده استحفاظی کوچکتر باشد مدیریت آن با کیفیت تر و در عین حال ساده تر خواهد بود بنابراین دهیاران نقش بسزایی در جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی دارند.

 

فرماندار کرمان وجود مزارع و تلمبه هایی که مجوز کاربری کشاورزی دریافت کرده اما متاسفانه تغییر کاربری داده اند را یکی از مشکلات فعلی خواند و اظهار داشت: افرادی اراضی را با مجوز کار کشاورزی دریافت نموده و از سایر خدمات مانند برق با تعرفه کشاورزی و تسهیلات مختلف نیز استفاده کرده و می کنند اینگونه مزارع یا تلمبه ها براساس مجوز دریافتی فقط باید کار کشاورزی کنند اما اقدامات بعدی آنها در تغییر کاربری باعث شده مزارع مربوطه به سمت و سوی روستاسازی بروند.

 

وی گفت: لذا باید با نظارت و پیگیری دقیق و اقدام مناسب و قانونی، کاربری ها تحت هیچ شرایطی تغییر نکنند و درصورت تغییر کاربری برخورد قانونی و قاطع شود و از تمامی اهرم های فشار از جمله محاسبه هزینه برق خارج از تعرفه کشاورزی برای این نوع مزارع استفاده شود.

 

وی این اقدام را پاسخی مناسب به ادعاهای برخی از افراد مدعی و سودجو دانست و تصریح کرد: بعد از شناسایی موارد، بلافاصله باید کار را شروع کرد و از تکرار اتفاقاتی که در دهه های گذشته رخ داده و امروز به یک معضل اجتماعی با دهها مشکل تبدیل شده جلوگیری کرد.

 

توحیدی ادامه داد: ملاک و معیار برای ما قانون و انجام کار قانونی است ، درخصوص اراضی در داخل محدوده طرح هادی چنانچه موضوع عمومی و قابل حل باشد باید طی جلساتی کارشناسی و بررسی شود اما در سایر موارد افراد خاطی بایستی شناسایی و به دستگاه قضا معرفی شوند و در این زمینه از تعداد آنها هیچ واهمه ای نداریم؛ مناطق سیدی و الله آباد از جمله مناطق الویت دار در بحث ساماندهی است که مدنظر استاندار نیز است.

 

ابوالقاسم سیف اللهی معاون عمرانی استانداری کرمان نیز طی سخنانی رشد حاشیه نشنی را قارچ گونه و سریع توصیف کرد به گونه ای که مشکلات ناشی از آن به شهر بر می گردد و گریبان گیر شهروندان می شود.

 

وی با اشاره به نقش بخشداران، شهرداران و دهیاران در جلوگیری و عدم گسترش حاشیه نشینی از آنان خواست کار نظارت بر حوزه استحفاظی شان را در الویت دستور کار خود قرار داده و اظهار داشت: بخش اعظمی از مباحث حاشیه نشینی از عدم اطلاع برخی مدیران از وظایفشان در حوزه استحفاظی شان ناشی می شود، اطلاع آنها از محدوده مدیریت شان باعث میشود هرگونه اقدام و تحرکی توسط افراد سود جو، توجه آنها را جلب نموده و واکنش قانونی و به موقع نشان دهند و از حاشیه نشینی و گسترش آن جلوگیری کنند.

 

سیف اللهی عمده حاشیه نشینی ها را در حدفاصل دو حوزه استحفاظی دانست و خاطر نشان کرد: برخی از روستاها در حریم شهری قرار دارند اما برخی دیگر از روستاها در محدوده وسط دو حوزه قرار گرفته اند بعنوان مثال فاصله بین شرف آباد و زنگی آباد در اختیار شهرداری است در چنین شرایطی اگر دهیاران حوزه استحفاظی تحت پوشش خود را مشخص نمایند هیچ فاصله یا محدوده ای بدون نظارت باقی نخواهد ماند و نهایتاً جای هیچ گونه ساخت و سازی در آن وجود ندارد.

 

معاون عمرانی استانداری کرمان همکاری و هماهنگی شهرداری و جهاد کشاورزی، همچنین جمع آوری اطلاعات مورد نیاز این بحث را عامل شناسایی مناطق دارای تغییر کاربری برشمرد و تصریح کرد: اگر این مشکلات در محدوده طرح هادی باشند طی جلساتی با اصلاح طرح هادی مشکل برطرف می شود؛ این کار باید در الویت باشد مشروط بر اینکه موضوع مطرح شده جنبه عمومی و نه خصوص و شخصی داشته باشد. 

                                                                                                                

                                                                             

کد خبر 520828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha