آیین نامه کویرنوردی ابلاغ می شود/ رشد ۶ درصدی گردشگران خارجی

خبرگزاری شبستان: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه سال آینده نوبت ثبت جهانی کویر لوت است، گفت: دستورالعمل کویرنوردی برای استفاده بهینه از امکانات کویر و تسهیل ورود گردشگران به کویر ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مرتضی رحمانی موحد عصر امروز (15 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان جنوبی اظهار داشت: فردوس و خوسف و قنات بلده را بازدید کردیم و نشان دهنده این است که مهمان نوازی ریشه دار و با سابقه ای در این استان وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه در بیرجند آثاری مانند کلاه فرهنگی، باغ اکبریه و بافت‌های قدیمی وجود دارد که ثبت جهانی شده است، افزود: از مکان های تاریخی و صنایع دستی بیرجند بازدید کردیم و این مکان‌های تاریخی برای توسعه گردشگری کشور موثر هستند.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه صنایع دستی یک ظرفیت مهم در استان خراسان جنوبی است که با  می تواند با حمایت استانی و ملی به جریان باالفعل تبدیل شود، گفت: ما در حوزه صنایع دستی نیاز به کارت ویزیت داریم و می توان تولیداتی انبوه در مقیاس جهانی با نام و نشان ایرانی داشت و در این کارت ویزیت باید سه عنصر قیمت، بسته بندی و کیفیت رعایت شده باشد.

 

رحمانی موحد با بیان اینکه سعی شده است تا به استان های کمتر شناخته شده به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری توجه ویژه ای شود، اظهار کرد: همه‌ی مناطق ایران را باید مدیریت کرد و طبق آمار خراسان جنوبی نسبت به سال‌های گذشته از رشد خوب جذب گردشگر برخوردار بوده است.

 

وی ادامه داد: می توان پس از برجام چرخ‌های روغن کاری شده گردشگری را به سرعت به حرکت در آورد و از ابتکار، ایده‌های جوانان و تولیدات کشور برای دسترسی به گردشگران بیشتر استفاده کرد.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه همه باید در خدمت گردشگری و زیرساخت های این حوزه باشند و اجازه دهند متولی اصلی این کار به وظایف خود عمل کنند، افزود: باید از خدشه به صنعت گردشگری جلوگیری شود.

 

رحمانی موحد با اشاره به اینکه 25 درصد از خاک ایران کویر است و این می‌تواند هم فرصت و هم تهدید باشد، گفت: طی سال‌های اخیر برای تغییر نگاه‌ها به کویر بسیار تلاش شده است چرا که اگر کویر مدیریت شود برکات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری خواهد داشت.

 

وی در ادامه با بیان اینکه اگر کویر برای مردمش پرسود باشد دیگر مهاجرت مردمان کویر مشاهده نخواهد شد، افزود: توانستیم نگاه به کویر را به این نتیجه گیری برسانیم که امنیت کویر همراه با توسعه پایدار است و دستورالعمل کویرنوردی برای استفاده بهینه از امکانات کویر و تسهیل ورود گردشگران به کویر ابلاغ خواهد شد.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه سال آینده نوبت ثبت جهانی کویر لوت است، گفت: پرونده آن در حال تکمیل شدن است.

 

رحمانی موحد با بیان اینکه در بحث مناطق نمونه گردشگری یک نگاه بازبینی و اصلاح وجود دارد، تصریح کرد: در مورد این مناطق تعداد تصویب شده بیش از حد کارشناسی بوده و با تصویب شورای معماری در حال بازبینی هستند.

 

وی در مورد بوم گردی گفت: 26 مورد از اقامتگاه های محلی  خراسان جنوبی برای تبدیل شدن به بوم گردی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شدند و تسهیلاتی تا سقف 100 میلیون تومان دریافت کرده‌اند و یک کمپ کویرنوردی در دهسلم با اعتبار 600 میلیون تومان در حال ساخته شدن است و منطقه بند دره بیرجند در شورای برنامه ریزی تایید شده و به سازمان های مربوطه معرفی شده است و در مورد بوم گردی و اقامتگاه‌ها یک سیاست مسلم و راهبردی برای توسعه و افزایش کیفیت لازم است.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه بحث کویرنوردی مانند سایر مکان‌های گردشگری نیست، افزود: بر حسب توان در مدار کویر در بخش بازاریابی و اقامتگاه و زیرساخت‌های آن تسهیلاتی فراهم خواهد شد.

 

رحمانی موحد با بیان اینکه مصوبه امریکا مبنی بر محدودیت ویزا بر گردشگری کشور چندان تاثیری ندارد، تصریح کرد: این مصوبه به مرور زمان کمرنگ خواهد شد چرا که 60 درصد گردشگران کشور انگیزه مذهبی دارند و گردشگران کشورهای همسایه جزء10 کشور ورودی به ایران هستند.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه وضعیت گردشگری خارجی در 9 ماهه اول 4 میلیون نفر بوده که رشد 6 درصدی داشته است، گفت: با توسعه ناوگان هوایی در این استان شاهد تعداد پروازهای بیشتری خواهید بود.

 

وی با بیان اینکه سبد امکانات دولت محدود است، افزود: در این سفر به خراسان جنوبی مقرر شد که در ساماندهی باغ جهانی کمک کنیم و بودجه ای را در نظر بگیریم.

 

 

 

کد خبر 520883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha