علی اکبر حنیفی، استاد و داور ممتاز قرآن، با تسلیت درگذشت استاد «راغب مصطفی غلوش»، قاری نام آشنای مصری به جامعه قرآنی کشور، به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: اوایل انقلاب، عده ای تردیدهایی درباره دعوت از قرای مصری به ایران داشتند تا اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه با شجاعتی مثال زدنی، از استاد غلوش و استاد محمداحمد بسیونی دعوت کرد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات باشکوه تلاوت مرحوم غلوش در ایران، افزود: ایشان پس از بازگشت از قم، گفتند: نمی دانم چگونه حضور 20 هزار نفر برای شنیدن تلاوتم را توصیف کنم؟ تاکنون چنین هیجان و حضور پرشماری را ندیدم. مردمی که با تمام وجود و احساس، نشستند و گوش کردند!
مردم، شیفته قرائت غلوش شدند
داور ممتاز قرآن با بیان اینکه حضور غلوش و بسیونی در رشد و پیشرفت قرائت ایران اثرگذار بود، به طوری که مردم مدام از قرآنیان درباره نام و نشانِ آن ها به ویژه استاد غلوش می پرسیدند، ادامه داد: آن حضور، بازخوردهای مثبتی به همراه داشت که در نهایت، نقطه عطفی در قرائت قرای ایرانی شد. ضمنا موجب افزایش انگیزه و تشویق جوانان شد.
وی با اشاره به تلاوت جذاب آیه «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا»(احزاب:33)، توسط استاد غلوش، که همیشه در ذهنش ماندگار شده است، ادامه داد: باوجود تسلط و نوآوری های غلوش، شاهد تقلیدهای اندک وی از مرحوم محمد رفعت بودیم. بنابراین صرف تقلید، اشتباه نیست بلکه می تواند موجب زنده نگهداشتن نام اساتید برجسته باشد.
اقدام شجاعانه در گفتن «صدق الله العلی العظیم»
حنیفی گفت: استاد غلوش فارغ از تعصبات شیعه و سنی، «صدق الله العلی العظیم» را قرائت می کرد. هرچند قرایی قبل از ایشان، در سال های پیش از انقلاب، چنین کاری کردند اما اقدام غلوش، بسیار تحسین برانگیز است.
وی افزود: اذان ایشان به سبک شیعه نیز، بسیار شجاعانه بود. البته «محمد ابوزید» نیز، چنین کاری کرده بود.
تجلیل رهبر انقلاب از «مرحوم عبدالفتاح»
استاد برجسته قرآن با انتقاد از عدم برگزاری مراسم ترحیم و بزرگداشت برای اساتید برجسته قرائت مانند شحات محمد انور که بدسلیقگی است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری، ماه رمضانِ سال گذشته در دیدار با جامعه قرآنی، عبدالفتاح را «مرحوم عبدالفتاح» نامیدند.
وی ادامه داد: نباید تعصبات مانع از برگزاری مراسم باشکوه برای استاد غلوش شود. کسی که به دلیل اقدامات شجاعانه اش در گفتن «صدق الله العلی العظیم» و اذان به سبک شیعیان، با انتقادات تندی به ویژه از سوی برخی قرای برجسته مصری روبرو شد.
مراقبِ شماتتِ تاریخ باشیم
حنیفی گفت: باید مراسم باشکوه و محترمی برای ایشان به ویژه از سوی سازمان های رسمی متولی قرآن برگزار شود. نباید تعابیر غیر قابل قبول مانع از برگزاری چنین مراسمی شود که در غیر این صورت، تاریخ، ما را شماتت می کند.
وی برگزاری یادبود اساتید و قاریان برجسته قرآنی را که نقش بسزایی در پیشرفتِ جوانان ایرانی داشتند، مفید خواند و گفت: بهتر است هر سال، مراسمی به یاد تمامی اساتید برجسته قرآنی برگزار شود.
شایان ذکر است راغب مصطفی غلوش، قاری تلاوت های شاهکار قرآن، ساعاتی پیش، امروز 15 بهمن ماه 94 در 77 سالگی، دار فانی را وداع گفت. روحش شاد.
نظر شما