به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم اختتامیه شانزدهمین مسابقات ملی مهارت که در سالن 17 شهریور برگزار شد، گفت: بخشی از ماموریت های وزارت تعاون، کار و رفاه بودن در کنار شما جوانان و ایجاد بستر برای رشد و ارتقا است.
وی با اشاره به برنامه های دولت در خصوص اشتغال و ضرورت مهارت آموزی جوانان خاطرنشان کرد: بادآبادانی ایران و برون رفت از آنچه که توسعه کمتر می دانیم، آینده بهتر برای آینده سازان و زندگی شایسته برای نسل فعلی در گروی مهارت آموزی است.
ربیعی با بیان اینکه به انتخاب شما مبنی بر مهارت آموزی احترام می گذاریم، اذعان داشت: مهارت آموزی راه درست پویایی یک جامعه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا موفقیت مهارت آموزان در جامعه مشهود است چرا که در این صورت این مسیر عمومی خواهد شد و شرایطی پیش می آید تا جوانان برای قرار گرفتن در مسیر مهارت آموزی داوطلب شوند.
ربیعی با اشاره به آثار و پیامدهای منفی تحریم در زندگی مردم تصریح کرد: تاثیر تحریم ها در زندگی مردم کاملا مشهود بود و با سیاست های محدودکننده حتی اجازه حضور در مسابقات علمی را در برخی رشته ها نداشتیم.
ربیعی با بیان اینکه نیازسنجی جامعه امروز ضروری است، تصریح کرد: نظام آموزشی کشور باید علاوه بر اینکه نظریه پرداز پرورش می دهد در زمینه مهارت آموزی نیز سرمایه گذاری کند.
وی افزود: باید تعیین کنیم که نظام آموزشی رویکرد پرورش نظریه پرداز یا پرورش افرادی منجر به تحصیل و یا دانش و مهارت آموزی را سرلوحه فعالیت ها و برنامه های خود قرار می دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: قطعا در استراتژی های آینده به نوع آموزشی سوم یعنی نظام آموزشی بر پایه دانش و مهارت آموزی نیاز بیشتری داریم البته نباید فراموش کنیم که دانشگاه باید بستری برای نظریه پردازی شود و نظام آموزشی علاوه بر نظریه پرداز باید تکنسین نیز بپروراند.
ربیعی با بیان اینکه رییس جمهور در شورای عالی اشتغال درخواست کرد تا شرایطی فراهم کنیم که از ترم اول دانشگاه شغل آینده دانشجویان به طور کلی پیش بینی شود و در کنار آن نوع کار و آموزشی که باید ببینند و در کنار آن برای نوع کار و آموزشی که فرا می گیرند، برنامه ریزی شود.
صلاحیت حرفه ای نیاز جامعه امروز
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه صلاحیت حرفه ای نیاز جامعه امروز است، خاطرنشان کرد: جوانانی که حتی مهارت های اندک دارند با یک تأخیر زمانی جذب بازار کار می شوند، بنابراین بخشی از استراتژی ما در سازمان فنی و حرفه ای باید بر مهارت آموزی نسل جوان تاکید کند.
وی تصریح کرد: آموزش مهارت نیروهای بومی در مناطقی که برنامه های رشد و توسعه کشور در حال اجرا است باید بخشی از استراتژی ما در سازمان فنی و حرفه ای باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان فنی و حرفه ای آموزش نیروهای بومی است تا اشتغال آنها تضمین شود.
فرهنگ غلط در زمینه آموزشی یکی از دغدغه های کشور
ربیعی با بیان اینکه فرهنگ غلط در زمینه آموزش یکی از مسایل پیش روی جامعه است، تصریح کرد: نیاز جامعه امروز صلاحیت حرفه ای است.
وی با اشاره به کشورهایی که در جنگ های جهانی نابود شده اند، تصریح کرد: این کشورها با استفاده از نیروی فنی و ماهری که داشتند توانستند از مرحله نابودی خود را به رتبه های دوم و سوم اقتصاد جهانی تبدیل کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این نوع کشورها دارای بنیان های مهارتی اساسی هستند و با تکیه و تاکید بر توانمندی های مهارتی و فنی نیروی انسانی خود توانسته اند به موفقیت های چشمگیری دست یابند.
فرهنگ اشتغال در جامعه نیاز به تغییر دارد
ربیعی با بیان اینکه فرهنگ ما برای پاسخ به نیاز امروز جامعه باید تغییر کند، اذعان داشت: مهارت نه تنها مهارت فنی بلکه مهارت زندگی، مهارت کارآفرینی و مهارت کار در جامعه باید تغییر کند.
ربیعی ادامه داد: باید به مهارت اینکه چگونه در کنار هم بردبارانه کار جمعی انجام دهیم نیز دست پیدا کنیم و مهارت چگونه پرامید و برای ساختن در کنار هم قرار بگیریم و مهارت اینکه از وصل کردن پدیده ها به هم خلاقیت ایجاد کنیم.
ربیعی با بیان اینکه به تغییر فرهنگ نیاز داریم، تصریح کرد: امروز دانش ضمنی نیاز اصلی جامعه است.
وی در ادامه به کاهش نرخ بیکاری اشاره کرد و افزود: باید از الگوی برجام پیروی کنیم و اولین الگوی برجام عقلانیت و سخت کوشی بود، بنابراین باید با عقلانیت و سخت کوشی کشور را به پیش ببریم و توسعه دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای اینکه بتوانیم بیکاری را تک رقمی کنیم به روند رشد 8 درصد نیاز داریم که هر درصد رشد حدود 100 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
ربیعی با بیان اینکه این میزان نقدینگی در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: درست است که با جذب سرمایه گذاری خارجی می توانیم بخشی از این هزینه ها را تامین کنیم اما باید مراقب باشیم که به بازار مصرف کشورهای تسلیم نشویم.
ربیعی با بیان اینکه بخشی از نقدینگی کشور بر اساس بهره وری تامین می شود، اذعان داشت: سهم 30 درصد برای بهره وری را در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده ایم که بخشی از بهره وری منابع انسانی خواهد بود.
وی از تشکیل انجمن ملی نخبگان مهارتی خبر داد و افزود: روش استادشاگردی در مسابقات و مهارت های جدید مشهود بود و الگوی سنتی در نهاد مدرن را در این دوره از مسابقات ملی مهارت کاملا مشاهده کردیم.
وی افزود: باید شرایطی ایجاد کنیم تا با کمک به ایجاد اشتغال و کمک به اینکه نخبگان مهارتی در مراکز مناسب جذب شوند و بتوانیم الگوسازی و فرهنگ سازی کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه به برنامه مداوم پیگیری مهارتی نخبگان نیاز داریم، تصریح کرد: استانداردسازی و نهادسازی مناسب باید داشته باشیم تا نخبگان به حال خود رها نشوند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تصریح کرد: معظم له با دیدگاه های روشنگرانه خویش این فهم را اعلام کردند که کشور به مهارت نیاز دارد.
ربیعی اذعان داشت: دولتی که مسئله را می داند و مسیر را می شناسد در شرایطی که مهیا شده است برای رسیدن به روزهای پر از موفقیت و توسعه برنامه ریزی های مناسب و هدفمندی انجام خواهد داد.
نظر شما