تنها ادیان صلاحیت پرچمداری برقراری عدالت در جهان را دارند

خبرگزاری شبستان:حلمی با بیان اینکه تنها ادیان صلاحیت پرچمداری برقراری عدالت در جهان را دارند، گفت: رویکرد ادیان توجه به ارزش‌های معنوی، دینی و اخلاقی است که صلح و آرامش را برای انسان به ارمغان می‌آورد و زمینه رشد و شکوفایی انسان را نیز فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر علی محمد حلمی، دبیر شورای سیاستگذاری گفتگوی ادیان عصر امروز (17 بهمن) در همایش نقش ادیان در تحقق عدالت و صلح از دیدگاه اسلام و مسیحیت که در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، با اشاره به گرامیداشت دهه فجر، عنوان کرد: امروز در حالی در کنار هم گردآمدیم که هر گوشه از جهان، انسانی بی گناه مورد بی عدالتی واقع می‌شود و ظلمی که منشأ آن خودخواهی و نشأت گرفته از زیاده خواهی و قدرت طلبی است و این در حالی است که آرزویی دیرینه بشر در همه دوران‌ها مملو از صلح و عدالت است.

 

جهان امروز هر لحظه با حجم عظیمی از آسیب‌هایی غیرقابل جبران روبروست

 

رئیس مرکز گفتگوی ادیان اظهار داشت: جهان امروز هر لحظه با حجم عظیمی از آسیب‌هایی غیرقابل جبران روبرو می‌شود، آسیب‌هایی که برخی نابخردان زورگو و قدرتمند بر جامعه انسانی  و محیط زیست وارد می‌کند.

 

حلمی تصریح کرد: مولفه‌های فراوانی بین ادیان وجود دارد  که می‌تواند راهگشا و زمینه تحقق صلح پایدار و همزیستی مسالمت آمیز بین جوامع بشری شود.

 

مهم ترین مانع صلح، زیرپا نهادن عدالت است

 

وی یادآور شد: ما باید موانع پیش روی صلح را جستجو کنیم تا موانع آن را رفع کنیم، مهم ترین مانع صلح، زیرپا نهادن عدالت است و اولین دشمن عدالت، بی اعتقادی به اصول دینی و ارزش‌های اخلاقی است.

 

دبیر شورای سیاستگذاری گفتگوی ادیان بیان داشت: در نظر پیروان ادیان، صلح و عدالت واقعی برای بشریت در هر دوره تاریخی ممکن دانسته شده است و بشر با تمسک به اصول دینی می‌تواند سایه آسایش را بر سر خود ببیند، بنابراین توجه به ارزش‌های دینی و اخلاقی و مقابله با رفتارهای قدرت طلبانه از وظایف مدافعان صلح است.

 

شناخت متقابل پیروان ادیان از یکدیگر زمینه‌ساز حرکت به سوی صلح و نوع‌دوستی است

 

حلمی تصریح کرد: تفاهم و شناخت متقابل پیروان ادیان از یکدیگر زمینه‌ساز حرکت به سوی دنیای بهتر توأم با صلح، نوع دوستی و ومودت است، پیروان ادیان ضمن قبول تفاوت‌ها باید به نقاط مشترک ادیان توجه کند و از امتیاز مشترکات بهره جویند.

 

وی افزود: پیروان ادیان باید در مسیر شناخت صحیح ادیان باشند تا بتوانند زمینه ساز استقرار صلح پایدار شوند.

 

دبیر شورای سیاستگذاری گفتگوی ادیان عنوان کرد: بالغ بر 20 سال گفتگوهای دینی فعال مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی با مراجع و نهادهای کلیسایی و آیین‌های دینی در غرب و شرق می‌گذرد.

 

حلمی ادامه داد: زمانی که گفتگوهای دینی آغاز شد، برخی تصور می‌کردند که یک طرف قصد دارد که نظر خود را بر دیگری تحمیل کند، در حالی که بعد از گذشته سال‌ها نه تنها هیچ یک از طرفین تلاشی در تحمیل نظر خود ندارد، بلکه اهتمام خود را برای شناخت یکدیگر دارند.

 

وی تصریح کرد: ما در سایه این شناخت به دستاوردها و راهکارهای عملیاتی ارزنده ای رسیدیم، یکی از گفتگوهای علمی و منطقی ما گفتگوهایی است که با شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان داریم.

 

دبیر شورای سیاستگذاری گفتگوی ادیان افزود: نهمین دوره گفتگوهای دینی اسلام و مسیحیت در سال گذشته در تهران برگزار شد و دهمین دوره آن نیز در سال آینده در واتیکان برگزار می‌شود.

 

تنها ادیان صلاحیت پرچمداری برقراری عدالت در جهان را دارند

 

حلمی تأکید کرد: شناخت صحیح و متقابل از دین اسلام و مسیحیت می‌تواند زمینه ساز تحقق صلح و عدالت و زمینه ساز دوستی و وفاداری بین ادیان باشد.

 

وی با بیان این که تنها ادیان صلاحیت پرچمداری برقراری عدالت در جهان را دارند، گفت: رویکرد ادیان توجه به ارزش‌های معنوی، دینی و اخلاقی است، ارزش‌هایی که صلح، سلام و آرامش را برای انسان به ارمغان می‌آورد، بلکه با سوق دادن او به سمت معنویت، زمینه رشد و شکوفایی انسان را نیز فراهم می‌کند.

 

رئیس مرکز گفتگوی ادیان عنوان کرد: تمام اندیشمندان و رهبران دینی نقش مهمی در تحقق عدالت و صلح جهانی را دارند که امید است با این نشست‌ها و همایش‌ها بتوانیم در این راستا گام برداریم.

 

حلمی در پایان اظهار اظهار داشت: امید است که روزی شاهد جهانی سرشار از صلح و عدالت باشیم که برای تحقق این امر نیازمندیم که دست در دست هم دهیم و در مسیر مشترک حرکت کنیم تا صلح و عدالت در تمام نقاط جهان حاکم شود.

 

کد خبر 521361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha