محمدعلی شامانی، دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی امروز 18 بهمن در نشست این جشنواره گفت: بی تردید هیچ سرزمینی را نمی توان پیدا کرد که از قصه تهی باشد، ما خود قصه هستیم لطفا قصه هایتان را برای دیگران بازگو کنید، قصه گویی فرصتی برای گفتگو است.
شامانی با اشاره به اثرگذاری قصه گویی بر روی کودکان اظهار داشت: رمز و رازهای زندگی در قصه ها بازخوانی می شود و در ذهن بچه ها نقش می بندد و در آینده به آنها کمک می کند.
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی خاطرنشان کرد: خانواده ها کمک کنند تا هنر بی بدیل قصه گویی احیا شود، بازخوانی قصه ها می تواند هویت غنی را سامان دهد، نمی توان فرهنگ غنی داشت بدون اتکا به داشته های سرزمین خود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه باید به قصه پرداخت، عنوان کرد: باید به قصه گویان فرصت دارد، ماجرای قصه را باید به خانه و متن درسی برد، متاسفانه در برنامه درسی کشور قصه جای چندانی ندارد در حالی که با قصه می توان بچه ها را به آینده برد و به بچه ها فرصت داد که بیندیشند. امیدوارم پدر و مادرها و اولیا به این نقطه برسند که قصه می تواند فصل جدیدی را در زندگی ایجاد کند.
شامانی با اشاره به برگزاری 14 نشست در هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی تصریح کرد: تمام نشست ها برای ایجاد فضای گفت و گو، تولید متون تخصصی، تربیت دانشجویان و ایجاد سوال تازه برای اساتید این حوزه و علاقه مند کردن آنها به منظور پژوهش در این حوزه است.
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی یادآور شد: 14 نشستی که در این جشنواره برگزار می شود از زوایای مختلف است و ما خواستیم فضایی ایجاد کنیم که ذهن پژوهشگران این حوزه به این سمت بیاید که مرکزی دارد به این حوزه می پردازد و طرح سوال می کند.
وی با بیان اینکه مربیان کانون همچنان به مدارس می روند و قصه می گویند، عنوان کرد: این یک جریان مستمر است، اخیرا تفاهم نامه ای با دانشگاه فرهنگیان داشتیم قابلیت های کانون را به دانشگاه فرهنگیان ارایه کردیم، قرار شد مربیان ابتدایی که در دانشگاه فرهنگیان آموزش می بینند بخشی از کارورزی خود را در کانون ببینند تا مربیان کانون آموزش تکنیک های قصه گویی را به معلمان ابتدایی آینده بدهند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: در کانون آموزش ها لذت بخش و انتخابی است در عین حال ما دارایی و کارایی هایی همچون مربیان آموزش دیده داریم، معلمان ما با قصه گویی فاصله دارند هرچند درسی به عنوان ادبیات کودک و نوجوان دارند که شمای کلی از قصه گویی به آنها ارایه می دهد. تفاهم نامه دانشگاه فرهنگیان و کانون از سال آینده فرصت خوبی را در اختیار معلمان ابتدایی می گذارد تا از تجربیات معلمان کانون استفاده کنند.
نظر شما