دانش ارتباطات و فناوری در کشور باید بومی سازی شود

خبرگزاری شبستان: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر ضرروت گسترش فعالیت های دانشگاهی در حوزه ارتباطات، اظهار داشت: این دانش باید در کشور ما بومی سازی شود و برآن کاملا مسلط باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز(19 بهمن) در مراسم آغاز به کار مرکز آگاهی ‌رسانی، پشتیبانی، امداد رایانه‌ای (آپا) در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا فضای جهانی را برای کشور باز کند.

 

وی با بیان اینکه این کار سخت را در 30 ماه گذشته پیگیری شده، افزود: این در حالیست که مذاکرات مخالفان سرسختی در منطقه داشت اما ایستادگی مردم مردم پای تصمیمات سبب شد که این مذاکرات با همه مشکلاتش با برنامه ‌ریزی پیش رود و موفقیت حاصل شود.

 

واعظی، با اشاره به اثرات این موفقیت، بیان کرد: اکنون بیش از 6 هزار سانتریفیوژ در حال کار است و اراک نیز در آینده مدرنیزه ‌تر خواهد شد و از سویی در کنار این موارد 6 قطعنامه فصل هفت منشور سازمان ملل که اجازه جنگ و حمله را می ‌داد لغو شد و 12 قطعنامه شورای حکام برچیده شد.

 

وی با بیان اینکه نباید این دستاوردها در مسیر انتخابات مخدوش شوند، اضافه کرد: فضای بین ‌المللی با برداشتن تحریم ‌ها برای کشور مهیا شده و همچنین افکار عمومی در جهان نیز آمادگی همکاری با ایران را دارند که براین اساس محققان کشور باید از این فضا حداکثر استفاده را کنند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، با تاکید بر اینکه محدودیت های گذشته رفع شده، اظهار کرد: باید بستری فراهم شود تا ایرانیان در کشور درخشیده و بتوانند کارهای بزرگ و تاثیرگذار را رقم بزنند.

 

وی با اشاره به اینکه در وزارت ارتباطات به همکاری جدی با دانشگاه های کشور نیاز داریم، ابراز کرد: ما در لبه تکنولوژی قرار داریم با توجه به اینکه در دنیای امروز فناوری ارتباطات و اطلاعات به سرعت در حال تحول است باید این دانش را بومی کنیم و بر آن مسلط باشیم که در  غیر اینصورت باید پذیرای کالای خارجی بود.

 

واعظی، با اشاره به توانایی محققان داخلی در حوزه نرم‌ افزار و سخت ‌افزار و فعالیت برخی دانشگاه ها در این بخش ها، ادامه داد: دست یابی به پهنای باند با هدف ارائه خدمت و ارتقای سطح علمی کشور، رونق کسب و کار و ایجاد شغل برای فارغ ‌التحصیلان از اهدافی است که پیگیری می کنیم.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 17 تا 18 درصد دانش آموختگان کشور در حوزه رایانه، IT و... هستند باید بستر ایجاد شغل برای آنها فراهم شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پتانسیل ها و امکانات دانشگاه شهید چمران اهواز اشاره کرد و اذعان داشت: ارزش دانشگاه شهید چمران و محوریت آن در توسعه آموزش عالی در منطقه جنوب غرب کشور بر کسی پوشیده نیست.

 

وی در خصوص اهمیت راه اندازی مرکز آپا، عنوان کرد: راه‌اندازی این مرکز را نیاز و ضرورتی برای دانشگاه می دانیم و امیدواریم قرارداد مربوط به افزایش پهنای باند و تأمین اینترنت پر سرعت نیز برای دانشگاه به ‌زودی تدوین و آماده شود.

 

وی تاکید کرد: وصل‌شدن به شبکه علمی کشور اولین گامی است که می ‌توان برای دانشگاه انجام داد که به این منظور در اولین فاز در تهران اجرا خواهد شد و به ‌صورت اشتراک ‌دیتا ظرفیت پژوهشی، علمی، منابع اطلاعاتی و نرم ‌افزارهای استراتژیک دانشگاه ‌های مختلف را به اشتراک خواهد گذاشت.

 

کد خبر 521997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha