به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، پناهی در دوره آموزشی آشنایی با قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در قزوین بیان کرد: شهرهای کشور بیشتر در سطح توسعه پیدا نمی کنند در حالی که در کشورهای دنیا برای حفاظت از اراضی کشاورزی شهرها به صورت عمودی توسعه پیدا می کنند.
وی ادامه داد: در بیشتر نقاط کشور ضابطه مشخصی برای توسعه شهرها نداریم و مهمترین فاکتوری که در کشور اتفاق افتاده تبدیل روستاهای 3 هزار و500 نفر به شهر بوده و علاوه بر آن روستاهایی هم که جمعیت 3 هزار و 500 نفر ندارند ولی جزو مراکز بخش هستند با هر جمعیتی تبدیل به شهر شدند.
مشاورعالی رئیس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد : وقتی روستاها به این شکل به شهر تبدیل می شوند بخش عمده ای از اراضی کشاورزی برای تأمین خدمات و سرانه سکونتی به شهر الحاق می شود که یکی از مهمترین آفتها برای تخریب اراضی کشاورزی محسوب می شود مضافا اینکه سرانه هایی که برای کاربری های مختلف در نظر گرفته می شود در کشور ما رعایت نمی شود .
وی تصریح کرد: در تمام دنیا مهمترین اولویت حفظ اراضی کشاورزی است به خصوص در حوزه هایی که قطب های کشاورزی هستند توسعه عمودی شهرها در برنامه دولت هاست ولی درکشور ما این اصل اصلا رعایت نمی شود .
پناهی یکی دیگر از عوامل تخریب اراضی کشاورزی کشور را فعالیت های مناطق نمونه گردشگری دانست و اظهار کرد: فعالیت های مناطق نمونه گردشگری یکی دیگر از عوامل تخریب اراضی کشاورزی است به این دلیل که از عوارض معاف هستند، افراد مختلف مناطق نمونه گردشگری در مساحت های بسیار بالا را به این امر اختصاص می دهند که خوشبختانه در شورای عالی شهرسازی مصوب شده که تا تعیین تکلیف مناطق نمونه گردشگری قبل از دادن مجوز به مناطق نمونه گردشگری جدید اجتناب شود.
وی با اشاره به برنامه های سازمان امور اراضی کشور در حفاظت از اراضی کشاورزی گفت: اخیرا تفاهم نامه ای بین سازمان امور اراضی کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شده که بر اساس آن همه اراضی در طرح های هادی بازنگری می شوند و اراضی که فراتر از نیاز روستاها به محدوده الحاق شده از محدوه خارج شوند و در تهیه طرح های هادی جدید کاملا این اصل رعایت شود که اراضی فقط در حد نیاز به شهر الحاق شوند.
مشاورعالی رئیس سازمان امور اراضی کشور توضیح داد: اراضی کشاورزی و باغات جزو کاربری های روستایی و شهری نیستند این اراضی نباید الحاق شوند و باید در توسعه شهرها و روستاها بیش از اراضی کشاورزی و باغی مراقبت شود که به هیچ عنوان داخل محدوده شهرها و روستاها قرار نگیرند.
وی به بیان جایگاه ویژه و مهم استان قزوین در حوزه کشاورزی اشاره و عنوان کرد: از سال 54 استان قزوین به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی مطرح شد که پتانسیل ها و قابلیت های خوبی در زمینه کشاورزی دارد بنابراین باید از اراضی کشاورزی استان به خوبی حفاظت شود تا به واسطه توسعه بی رویه شهرها در معرض آسیب قرار نگیرد.
پناهی یادآور شد: جایگاه قزوین در کشاورزی و امنیت غذایی بسیار مهم و حیاتی است بنابراین با تعامل و همکاری بیشتر بین مسئولان استانی با جهاد کشاورزی و امور اراضی می توان گام های خوبی در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی استان برداشته شود.
نظر شما