ما به مدینه فاضله نمی رسیم مگر از شاهراه تقوای جمعی!

خبرگزاری شبستان: اگر به تمامی ابعاد تقوا توجه داشته باشیم، خطا و اشتباه در جامعه به حداقل می رسد و کمتر قلمی به خطا مطلب و مقاله می نویسد یا کمتر رسانه ای به خطا می رود.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و با توجه به لزوم رعایت تقوای جمعی در شرایط کنونی کشور با یک کارشناس درباره چیستی و چرایی و چگونگی این تقوا با گفت و گو پرداخته ایم که مشروح آن را می خوانید:

 

حجت الاسلام سید محمود نبوی، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مفهوم و ماهیت و چیستی تقوای جمعی اظهار کرد: تقوا آن حالت مراقبت دائمی از نفس و بر دو نوع است.

 

وی تقوا را به دو قسم فردی و جمعی تعریف کرد و گفت: تقوای فردی همان خودسازی است که انسان همواره بر خود مراقبت کند تا انحرافی در زندگی اش ایجاد نشده و دچار گناه و معصیت و خطا نشود.

 

حجت الاسلام نبوی با بیان این که جامعه سازی نیاز به مراقبت فردی دارد، ادامه داد: اگر خانواده اصلاح شد، جامعه نیز که خانواده بزرگ تر است اصلاح می شود و امروز اگر تقوای جمعی به دست آید، همان مدینه فاضله ای که پیامبر اکرم (ص) برای ساخت آن خون دل خوردند و تلاش بسیار کردند، نیز ایجاد می شود و یک امت واحده خواهیم داشت که اهل گناه نیست و تقوا در تمام ابعاد آن اعم از سیاسی، اجتماعی، محیط زیست، سفر جمعی، دانشجویی و ... تحقق پیدا خواهد کرد.

 

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر این که در منابع دینی برای تمامی این ابعاد تقوا ما آموزه و دستوراتی داریم، اذعان کرد: اگر به تمامی ابعاد تقوا توجه داشته باشیم، خطا و اشتباه در جامعه به حداقل می رسد و کمتر قلمی به خطا مطلب و مقاله می نویسد یا کمتر رسانه ای به خطا می رود اما متاسفانه ما در حد ضعیفی از تقوای علمی و پژوهشی و سیاسی قرار داریم.

 

وی با تاکید بر این که تقوای جمعی می تواند مدینه فاضله بسازد، تصریح کرد: گاه با برخی افرادی که از کشورهای دیگر به ایران مهاجرت کرده اند سوال می کنیم چرا ایران را برای مهاجرت انتخاب کرده اند، پاسخ می دهند "ما از دور این کشور را مدینه فاضله می دیدیم و به همین دلیل این کشور را برای ادامه زندگی انتخاب کردیم"؛ اما متاسفانه وقتی آنها در جمع ما حضور پیدا می کنند، متوجه می شوند ما با آن مدینه فاضله ای که حضرت امام (ره) برای تحقق آن خون دل ها خوردند، فاصله داریم لذا امیدواریم در آینده ای نزدیک این فاصله از بین رفته و به مرحله ای برسیم که با تقوای جمعی خود بتوانیم انقلاب اسلامی را به دیگر کشورها صادر کنیم.

 

حجت الاسلام نبوی تاکید کرد: اگر تقوای جمعی در جامعه و کشور تحقق پیدا کند، در ابعاد مختلف ما رشد خواهیم کرد از جمله آن که اگر در زمینه اقتصاد مثلا تجارت اسلامی، تقوای جمعی را رعایت کنیم، اوضاع اقتصادی مردم بهتر می شود یا اگر در عرصه اجتماعی تقوای جمعی ملاحظه شود، ناهنجاری ها و جرایم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و به تبع زندان ها، دادگاه ها و ... خلوت می شود و دنیا به این جامعه غبطه خواهند خورد.

 

وی پاکی دل و زبان و چشم و گوش و راستی و صداقت را از نتایج درخشان تقوای اجتماعی دانست و با اشاره به راهکارهای تحقق تقوای جمعی بیان کرد: عمل کردن به واجبات به ویژه امر به معروف و نهی از منکر می تواند در این زمینه موثر باشد ضمن آن که اگر معروف در جامعه زنده شود، منکر خود به خود برطرف خواهد شد.

 

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی وحدت کلمه و اتحاد را دیگر مولفه های مهم برای رسیدن به تقوای اجتماعی خواند و یادآور شد: اگر همه ما بر مشترکات خود تاکید و تکیه داشته باشیم و از اختلاف و شکاف دوری و تفرقه و ناسازگاری را رها کنیم، امت واحده ای خواهیم شد که تقوای جمعی در آن موج می زند و به این ترتیب مدینه فاضله نیز تحقق پیدا می کند.

کد خبر 522338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha