حجتالاسلام روحالله صاحبی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران اجرای طرح نظارت کانون بر کانون را یکی از برنامههای این دبیرخانه نام برد و به خبرنگار شبستان گفت: بر اساس ساختاری که در دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران ترسیم شده است، ظرفیت نظارت کانونهای فرهنگی هنری مساجد بر دیگر کانونها وجود ندارد، از این رو کانونهای تخصصی و محوری استان تهران شناسایی و از طریق این کانونها بر فعالیتها و برنامههای دیگر کانونها نظارت صورت میگیرد.
وی رشد کانونهای فرهنگی هنری روستایی و حمایت از آنها را یکی از اولویتهای کاری این دبیرخانه دانست و افزود: دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران در راستای سیاستها و برنامههای ستاد عالی مبنی بر ایجاد و افزایش کانونهای روستایی امسال حمایتهایی از کانونهای روستایی را در دستور کار دارد، ولی با توجه به اینکه جمعیت بیشتر استان تهران در شهر ساکن هستند، افزایش کانونها باید متناسب با جمعیت مناطق و شهر صورت گیرد.
وی ادامه داد: دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران از آمار اعلام شده برای ارتقای کانونهای فرهنگی هنری مساجد تا پایان برنامه پنجم توسعه جلوتر حرکت میکند، در حقیقت شاخصهای ایجاد کانون در استان تهران بر اساس جمعیت و موقعیت جغرافیایی لحاظ شده است و اگر بنا است در استانهای دیگر معیار راه اندازی کانون، 25 درصد مساجد باشد، این معیار در استان تهران باید 75 درصد لحاظ شود چرا که در استان تهران با این آمار (25 درصد مساجد) نمیتوان جوابگوی جمعیت کثیر استان تهران بود.
مشاور دبیر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور از ایجاد 86 کانون فرهنگی هنری تا پایان سال 90 در این استان خبر داد و تصریح کرد: با ایجاد این کانونها تعداد کانونهای مساجد استان تهران تا پایان سال به یکهزار و 200 کانون افزایش مییابد، ضمن اینکه کیفیسازی این کانونها نیز در کنار توسعه کمی در دستور کار این دبیرخانه قرار دارد.
حجتالاسلام صاحبی پیرامون برنامهها و سیاستهای کاری این دبیرخانه در رابطه با بحث عفاف و حجاب گفت: متأسفانه در بحث عفاف و حجاب تاکنون مؤلفه خاصی ترسیم نشده است که تقویتکننده فرهنگ عفاف و حجاب باشد ولی بهترین شیوه در زمینه اشاعه و ترویج این موضوع فرهنگسازی است. دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران نیز در این زمینه دورههای آموزشی مختلفی برگزار کرده است و ایجاد کانونهای تخصصی عفاف و حجاب نیز در این راستا در دستور کار این دبیرخانه قرار گرفته است.
حجتالاسلام صاحبی توجه به تراکم جمعیتی، توجه به بحث فرهنگی و جغرافیای فرهنگی استان تهران و ایجاد ساختار بدون تبعیض و شناسایی جغرافیای تهاجمات فرهنگی را از شاخصههای صدور مجوز کانون در استان تهران دانست و تصریح کرد: با تهیه اطلس فرهنگی و جغرافیایی برای استان تهران میتوان در سطح این استان کانون ایجاد کرد.
وی با انتقاد از بیتوجهی به فقر فرهنگی استان تهران گفت: متأسفانه به بحث فرهنگی استان تهران آنطور که شایسته جمعیت این استان است توجه نشده است و تعداد مساجد در این استان متناسب با جمعیت این استان ارتقا نیافته است، که بیتوجهی به بحث فرهنگی این استان در دیگر استانهای کشور نیز تأثیرگذار است.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران از امضای تفاهمنامه همکاری میان این دبیرخانه با بنیاد مهدی موعود (عج) با هدف بهرهمندی از آموزههای مهدوی این بنیاد در کانونهای مساجد خبر داد و خاطرنشان کرد: با همکاری این بنیاد تلاش میشود برنامههای مرتبط با مهدویت در کانونهای مساجد این استان افزایش یابد.
حجتالاسلام صاحبی استعدادیابی و معرفی نخبگان را از دیگر اولویتهای کاری این دبیرخانه عنوان کرد و گفت: در برنامهها، اردوها و همایشهای مختلفی که از سوی این دبیرخانه برگزار میشود، تلاش میشود نخبگان عضو کانونها شناسایی و معرفی شوند، چرا که استعدادیابی و رسیدن به مدارج عالی در تمام زمینهها با هدف شناسایی نخبگان کانونهای مساجد صورت می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما